EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
πτήσεις ακυρώθηκαν

Πάνω από 2.200 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή λόγω προβλημάτων προσωπικού, COVID-19 και χιονοθύελλας

2 Jan, 2022

Περισσότερες από 2.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, εν μέσω ελλείψεων σε προσωπικό και κακών καιρικών συνθηκών σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περίπου 2.233 πτήσεις έχουν ακυρωθεί τόσο εσωτερικού, όσο και εξωτερικού από το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης FlightAware. Εν τω μεταξύ, έχουν αναφερθεί περίπου 3.000 καθυστερήσεις.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο έχει δει τις περισσότερες καθυστερήσεις και ακυρώσεις, με περισσότερες από 500 πτήσεις να ακυρώνονται. Ακολουθεί το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ με σχεδόν 300 ακυρώσεις.

Το χάος των ακυρώσεων πτήσεων της Κυριακής μπορεί να οφείλεται, εν μέρει, στις χιονοθύελλες που έχουν επηρεάσει το O’Hare και το αεροδρόμιο του Ντένβερ. Εν τω μεταξύ, ορισμένοι έχουν εκφράσει την άποψη ότι οι ελλείψεις πληρωμάτων πτήσης ευθύνονται επίσης σε COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες πιθανότατα έχουν επιδεινωθεί από τις απαιτήσεις εμβολίων των αεροπορικών εταιρειών για το προσωπικό.

Η SkyWest Airlines, η οποία εκτελεί πτήσεις για τις αεροπορικές εταιρείες American, Delta, United και Alaska, σημείωσε τις περισσότερες ακυρώσεις την Κυριακή. Περίπου το 20 τοις εκατό των προγραμματισμένων πτήσεων της, ή 479 πτήσεις, έχουν διακοπεί, δείχνουν τα στοιχεία. Η Mesa Airlines, η Envoy Air και η Air Wisconsin —επίσης περιφερειακοί αερομεταφορείς— ακύρωσαν δεκάδες πτήσεις την Κυριακή.

Μεταξύ των εθνικών αερομεταφορέων, η Southwest Airlines ακύρωσε περίπου το 11 τοις εκατό των πτήσεων της, ή περίπου 411, την Κυριακή. Η εταιρεία με έδρα το Ντάλας είπε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι ανέστειλε τις εργασίες της στο Σικάγο το Σαββατοκύριακο λόγω χιονοθύελλας.

Η Delta Air Lines είδε επίσης περίπου 160 πτήσεις, ή ποσοστό 6%, ακυρώθηκαν την Κυριακή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta, Εντ Μπάστιαν, ζήτησε τον Δεκέμβριο από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να μειώσουν τον χρόνο απομόνωσης για τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19από 10 ημέρες. σε πέντε ημέρες — και το CDC άλλαξε τις συστάσεις του σε πέντε ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Η JetBlue ακύρωσε περίπου 169 πτήσεις, ή ποσοστό 16%, την Κυριακή, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα ότι θα ακυρώσει προληπτικά περίπου 1.300 πτήσεις λόγω προβλημάτων προσωπικού. Πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος της JetBlue, Robin Hayes, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, η οποία είναι ομοσπονδιακός εργολάβος και πρέπει να συμμορφωθεί με την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα εμβόλια, θα πρέπει να εμβολιαστούν, οδηγώντας σε ορισμένες απολύσεις.

Το Σάββατο, περίπου 2.300 πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ακυρώθηκαν, συνεχίζοντας μια τάση εκτεταμένων ακυρώσεων που έχει διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα. Ορισμένοι αερομεταφορείς κατηγόρησαν την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και της παραλλαγής Omicron, που οδήγησε σε ελλείψεις προσωπικού, ενώ άλλοι είπαν ότι η ζήτηση ταξιδιών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι υψηλή.

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 15.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ανάλυση εκθέσεων

«Η πανεθνική άνοδος των κρουσμάτων Omicron είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα πτήσης μας και στους ανθρώπους που διευθύνουν τη λειτουργία μας», δήλωσε εκπρόσωπος της United Airlines σε ειδησεογραφικά πρακτορεία το Σάββατο. «Ως αποτέλεσμα, δυστυχώς αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε ορισμένες πτήσεις και ειδοποιούμε τους επηρεαζόμενους πελάτες πριν έρθουν στο αεροδρόμιο».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) προειδοποίησε την Πέμπτη για ακόμη περισσότερες καθυστερήσεις ταξιδιών τις επόμενες ημέρες λόγω λοιμώξεων από τον COVID-19 μεταξύ των εργαζομένων της FAA καθώς και «καιρικών συνθηκών και έντονης εποχικής κυκλοφορίας». Την Πέμπτη, η TSA εξέτασε περίπου 2.049.604 άτομα στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ελαφρώς χαμηλότερα από 2.392.331 το 2019 — αλλά πολύ υψηλότερα από τα επίπεδα του 2020.

Επίσης, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, περίπου 1.500 πτήσεις έχουν ακυρωθεί — με το μεγαλύτερο μέρος να εμφανίζεται προφανώς μεταξύ των κινεζικών αερομεταφορέων, δείχνουν τα στοιχεία της FlightAware.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Ετερόλεκτον

Ετερόλεκτον

Γύρω από τεράστιους θάμνους το δίχως άλλο
θα πρέπει να δούμε την αλήθεια απόψε,
κοντά στη συντροφιά αγγέλων
που θα πρέπει να παρακαλέσουμε
να κοιμηθούν κοντά μας
μιας και τον ύπνο αυτό τον τελευταίο
που κάνουμε, πολύ τον φοβόμαστε.

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This