ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Πάτερ Αντώνιος

Ο Πάτερ Αντώνιος βραβεύτηκε ως καλύτερος Ευρωπαίος πολίτης μέσα απο τα έργα του

7 Oct, 2021

Ο Πάτερ Αντώνιος κατάφερε να κάνει την Ευρώπη να υποκλιθεί και να τον βγάλει ως καλύτερο Ευρωπαίο πολίτη.

 

Με την συνοδεία 10 παιδίων απο την Κυβωτό του κόσμου, ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου, παρέλαβε στα χέρια του το βραβείο του καλύτερους Ευρωπαίου πολίτη. Πρόκειται για ένα θεσμό που δημιουργήθηκε απο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απο το 2008.

Με αυτό το βραβείο επιβραβεύονται οι δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξη κάποιο έργο έτσι ώστε να βοηθήσει στην εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολίτων των κράτων-μελών.

Το έργο της κιβωτού ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα απο τον 26 χρόνο τότε Ιερέα, Αντώνιο Παπανικολάου, όπου προσφέρει βοήθεια εδώ και 20 χρόνια σε μικρά και απροστάτευτα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών απο μονογονεϊκές οικογένειες ή χωρίς γονείς, που βιώνουν ακραίες συνθήκες φτώχειας και εγκατάλειψης.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε στην επιτροπή βραβείων του Ευρωπαίκου πολίτη για το 2018, η οποία η πρόταση έγινε αποδεκτή ομόφωνα, που αυτή η πρόταση ήταν για να δοθεί για 3η συνεχόμενη χρονία βραβείο στην Ελλάδα.

Αυτή κίνηση που έκανε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ήθελε να αναδείξει πανευρωπαϊκά μια απο τις σημαντικότερες προσωπικότητες εθελοντισμού και πόσο ανάγκη το έχει σήμερα η κοινωνία μας.

Ο Αντώνιος Παπανικολάου μίλησε δημόσια κατά την διάρκεια της βραβεύσης του και είπε τα εξής λόγια: «Τι να σας πω; Για έναν ορθόδοξο ιερέα τα βραβεία ξέρετε δεν χρειάζονται με την έννοια ότι πιστεύω και νιώθω, ότι αυτό που κάνουμε είναι χρέος μας, υποχρέωση για το ποίμνιο μας για τα παιδιά και τις ψυχούλες τις τραυματισμένες.

Οπότε όλα αυτά βοηθούν στην πιστοποίηση και στο να γίνει το έργο μας ακόμα πιο γνωστό και να πάρουμε βοήθεια. Δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε καν την εξέλιξη που θα είχε αυτό το εγχείρημα της «Κιβωτού» ούτε είχα σκεφτεί ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο με τόσα παιδιά.

Όπως συνηθίζω να λέω είναι ένα θαύμα. Η «Κιβωτός» αποτελεί ένα σχέδιο που προϋπήρχε και εγώ απλά είπα «ναι» και ακολούθησα την μια ανάγκη μετά την άλλη. Σήμερα στις Βρυξέλλες έχουμε 10 παιδιά μαζι μας.

Ξέρετε όταν μου το ανακοίνωσαν τους είπα ότι αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο που θα πρέπει να το βιώσουν και κάποια από τα μεγάλα παιδιά μας. Συγκεκριμένα είναι παιδιά λυκείου και ο λόγος που ήθελα να είναι μαζί μου αυτή τη στιγμή είναι για να μπορέσουν να ανοίξουν τα μάτια τους.

Να δουν νέους ορίζοντες. Σήμερα θα βάλω τα ίδια παιδιά να παραλάβουν το βραβείο και το μήνυμα που θέλω να δώσω και στα ίδια είναι να βάζουν στόχους και να τους καταφέρνουν.

Επειδή πρόκειται για παιδιά που βίωσαν άσχημα πράγματα στην αρχή της ζωής τους αυτά τα παιδιά τώρα θα πρέπει να καταφέρουν να «ζωγραφίσουν» τη δική τους ζωή.

Ο Θεός έδωσε στον καθένα τα χρώματα και το πινέλο για να κάνει τη δική του… ζωγραφιά στο χέρι του είναι να θα την μαυρίσει ή όχι».

Μέσω twitter ο Syriza Ep ανάφερθηκε για την βράβευση του Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και την συνάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη για την πρόταση που έκανε στην επιτροπή βραβείων του Ευρωπαίκου πολίτη και οτι το Ευρωκοινοβούλιο μετά απο ομοφώνη απόφαση απομένεται το βραβείο για 3η συνεχομένη χρονία στην Ελλάδα: « Τώρα συνάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη με τον Πατέρα Αντώνιο & 10 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» στις Βρυξέλλες, για την απονομή του βραβείου του «Ευρωπαίου Πολίτη». • Το βραβείο απονέμεται ομόφωνα από το Ευρωκοινοβούλιο, μετά από πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη».

photo iefimerida.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This