EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
FDA

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

20 Jan, 2022

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Ο πληθυσμός τους διατρέχει μικρό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από τον COVID-19, αλλά ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) νωρίτερα αυτόν τον μήνα ενέκρινε μια ενισχυτική δόση Pfizer για την ηλικιακή αυτή ομάδα.

Ο εκπρόσωπος Chip Roy (R-Texas), ο γερουσιαστής Ted Cruz (R-Texas) και 23 άλλοι νομοθέτες σε μια νέα επιστολή ζήτησαν από την αναπληρωτή διευθύντρια του FDA, Dr. Janet Woodcock, να εντοπίσει τα μέλη, που παρείχαν πληροφορίες για να παρθεί η απόφαση να μην συγκληθεί η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων, η οποία πέρυσι απέρριψε μια προσπάθεια να εγκριθούν αναμνηστικά για όλους τους ενήλικες 16 ετών και άνω.

Ζήτησαν επίσης μια εξήγηση για το γιατί η επιτροπή δεν συγκλήθηκε πριν από την «ασυνήθιστη απόφαση», συμπεριλαμβανομένων των παραγόντων που χρησιμοποιήθηκαν και σε ποια επιστημονικά υλικά βασίστηκε η FDA.

«Οφείλουμε στους Αμερικανούς να αντισταθούμε σε πολιτικές που καθοδηγούνται από γραφειοκράτες που αφαιρούν εξουσία και πληροφορίες από τους γονείς για να κάνουν καλές επιλογές για τα παιδιά τους. Η ασυνήθιστη απόφαση του FDA να παρακάμψει την κανονική διαδικασία έγκρισης της επιτροπής και θέτει τα παιδιά σε κίνδυνο. Η συσσώρευση λανθασμένων ομοσπονδιακών πολιτικών που εφαρμόζει το εκτελεστικό ως απάντηση στην πανδημία—από τα lockdown μέχρι την αέναη κάλυψη και τις βιαστικές πολιτικές εμβολίων—με ανησυχεί βαθιά», είπε ο Roy στους The Epoch Times σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

«Δημοκράτες από τον [πρόεδρο] Τζο Μπάιντεν μέχρι την κομητεία και τους αξιωματούχους του κράτους έχουν περάσει τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώντας να εμποδίσουν τους γονείς να επιλέξουν αυτό που είναι καλύτερο για τα παιδιά τους κλείνοντας σχολεία, επιβάλλοντας αυταρχικές εντολές και επιλεκτικά επιβάλλοντας lockdown. Αυτοί οι μικροί τύραννοι εξευτελίζουν και καταδιώκουν επαίσχυντα τους γονείς που τόλμησαν να τους αμφισβητήσουν. Οι γονείς έχουν δίκιο να υπερασπίζονται τα παιδιά και να απαιτούν απαντήσεις και υπευθυνότητα, και είμαι περήφανος που αγωνίζομαι για αυτά», πρόσθεσε ο Κρουζ.

Μια εκπρόσωπος του FDA επιβεβαίωσε τη λήψη της αποστολής και είπε ότι η υπηρεσία θα απαντήσει απευθείας στο Κογκρέσο.

Και τα τρία εμβόλια για τον COVID-19 που εγκρίθηκαν για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αρχικά κηρυχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά τόσο έναντι της μόλυνσης όσο και της σοβαρής ασθένειας από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, αλλά η αποτελεσματικότητά τους, ιδιαίτερα κατά της μόλυνσης, φάνηκε να μειώνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου έναντι της παραλλαγής του ιού Delta, προκαλώντας μια ώθηση για ενισχυτικές δόσεις.

Πριν το FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αποφασίσουν εάν θα επιτρέψουν και θα προτείνουν ενισχυτικές δόσεις, κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν το φθινόπωρο δήλωσαν ότι χρειάζονταν ενισχυτικές δόσεις για όλα τα 16 και άνω, επικαλούμενοι την εξασθενημένη προστασία.

Αλλά η ομάδα εμπειρογνωμόνων του FDA απέρριψε την προσπάθεια, συμβουλεύοντας τον οργανισμό να περιορίσει το ποιοι Αμερικανοί θα μπορούσαν να λάβουν ενισχυτικές δόσεις.

Τα μέλη της επιτροπής δεν είδαν «ένα ξεκάθαρο όφελος» και ανησυχούσαν για τη φλεγμονή της καρδιάς, την μυοκαρδίτιδά, μετά τον εμβολιασμό, είπε ο Δρ Πολ Όφιτ, ένα από τα μέλη, στους The Epoch Times σε πρόσφατη συνέντευξη.

Ο FDA συμφώνησε, αλλά ο οργανισμός τον Νοέμβριο αποφάσισε να επικυρώσει τις ενισχυτικές δόσεις και από τα τρία εμβόλια.

 

Source: The Epoch Times

Image: Felton  Davis

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This