EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ποιές Εκλογές;

Ποιές Εκλογές;

17 Apr, 2023

Οι εκλογές που έρχονται, νομίζω ότι δίνουν την ευκαιρία σε όλα τα κόμματα, παράλληλα με τη διατυμπανιζόμενη «κάθαρση», να πετύχουν και την περιφρονημένη “αυτοκάθαρση”..

Να σκεφτούν, να προτείνουν και να εκλέξουν ως στελέχη και βουλευτές τους, τις προσωπικότητες εκείνες του πολιτικού τους χώρου που γνωρίζουν, αντιπροσωπεύουν και διαδίδουν σοβαρά και υπεύθυνα, τις ιδέες τους και τα προγράμματά τους. Να απομακρύνουν τα στοιχεία εκείνα που για ευκαιριακούς, προσωπικούς ή παλαιοκοματικούς λόγους, επέπλευσαν ή επιβλήθηκαν.

Φαίνονται , δύσκολα, όλα αυτά. Στο μυαλό μας έρχονται, μαχαιρώματα,  πολιτικό κόστος, διάλυση.
Όταν βλέπουμε, μάλιστα και την άνοδο του φασισμού σε κάποιες πρώην δημοκρατικές χώρες.
Ας προσπαθήσουμε να τα δούμε πιο ψύχραιμα. Μήπως δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Ρομαντισμοί, θα βιαστεί να συμπεράνει ο πικραμένος αναγνώστης και το «έμπειρο» στέλεχος.
Κάνουν λάθος και οι δυο. Φυσικά, όλα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη..

Ναι, θα υπάρξει κόστος. Θα χάσουμε κάποιους που δεν αλλάζουν μυαλό.
Αυτοί που συντηρούν; ανανεώνουν και τροφοδοτούν συνέχεια τον παλαιοκομματισμό. Που έρχονται στα βουλευτικά γραφεία, όχι για τiς Ιδέες και τον τόπο μας αλλά για το χρήμα και τη “δόξα”. Θα χάσουμε φυσικά και τους… συγγενείς τους..

Ας τους χάσουμε όλους.. Θα κερδίσουμε, όμως, σίγουρα, αυτούς που δεν έρχονται μαζί μας, ακριβώς επειδή υπάρχουν, αυτοί… οι «βολεψίες».
Επιτέλους ας μάθουμε κάποτε να μετράμε τους υποψήφιους, όχι με ΠΟΣΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ, αλλά με ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ… Μόνο έτσι θα συσπειρώσουμε τους σοβαρούς ανθρώπους που υπάρχουν σε όλη την κοινωνία..

Αν θέλουν, βέβαια, όλα τα κόμματα της Ευρώπης να περπατήσουν σε μια μεγάλη, μελλοντική Ευρώπη μιας Νέας, Επαναστατικής, Αναγέννησης. Εκτός κι αν θέλουν αυτά τα βήματα να τα περπατήσουν με στελέχη και βουλευτές δέσμιους των πολυεθνικών..

Και τους ρωτάμε πώς θα αντιμετωπίσουν αύριο κάποιον Τζωρτζ Φ. Κέναν, Αμερικάνο Καθηγητή και Πρέσβη στη Σοβ. Ένωση και στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία,  αν τους προκαλέσει όπως προκάλεσε κυνικότατα πριν από μερικά χρόνια, όλα τα Βαλκάνια.

” Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους όλοι οι κάτοικοι της Βαλκανικής ότι στη μελλοντική Ευρώπη, δεν είναι δυνατόν τα σύνορά τους να διατηρηθούν όπως είναι τώρα. Πρέπει να αλλάξουν. Και θα αλλάξουν το συντομότερο δυνατό.
Θα καλέσουμε τους ηγέτες τους, θα συζητήσουμε και θα καταλήξουμε κάπου, ελπίζω, σε μια συμφωνία. Αν όμως παρ’ όλα αυτά, δεν καταλάβουν την αναγκαιότητα αυτής της αλλαγής, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να την επιβάλλουμε δια της βίας..”

Και την επέβαλλαν. Τη διέλυσαν. Όπως έκαναν και σε πολλές άλλες περιοχές του πλανήτη μας.

Ευτυχώς ότι υπάρχουν και κάποιοι ευαίσθητοι Αμερικάνοι διπλωμάτες που παραιτούνται.

ΜΠΡΕΙΝΤΙ ΚΙΣΛΙΝΓΚ, Αμερικάνος Πολιτικός Σύμβουλος στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
  ” Αθήνα, 28.2.2003. ” Αγαπητέ κ. Υπουργέ. Σας γράφω για να υποβάλλω την παραίτησή μου από την Υπηρεσία Εξωτερικών και από τη θέση μου ως Πολιτικού Συμβούλου στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.  Οι πολιτικές
που μας ζητούν τώρα, επιζητώντας διαρκώς τον πόλεμο με το Ιράκ, είναι ασύμβατες με τις Αμερικάνικες αξίες.. Τόσο συστηματική στρέβλωση των πληροφοριών και τόσο συστηματική χειραγώγηση της αμερικάνικης γνώμης,
έχουμε να δούμε από την εποχή του Βιετνάμ “

Κάποιοι τα κρύβουν όλα αυτά.. Και οι “υποψήφιοι” φυσικά τα αγνοούν..

Η μαχόμενη νέα γενιά, όμως, τα γνωρίζει. Και τα αντιμετωπίζει σωστά. Να η απάντηση που μας έδωσε ο νέος φίλος μας, ο Άγγελος, όταν ζητήσαμε τη γνώμη του για τις επόμενες εκλογές:

” Θα ψηφίσουμε όλοι.. Για να “διαψεύσουμε” τη Ρόζα Λούξεμπουργκ που μας λέει:
”  Αν η ψήφος άλλαζε, πραγματικά, τον κόσμο, θα την είχαν απαγορέψει εδώ και πολύ καιρό..”

photo mohamed_hassan / https://pixabay.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This