EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ποιος ΣΥΡΙΖΑ και …ποια φορά Αριστερά ;

Ποιος ΣΥΡΙΖΑ και …ποια φορά Αριστερά ;

21 Dec, 2023

Η «Πρώτη φορά Αριστερά» είχε δείξει από την αρχή την αλαζονεία της, επί προεδρίας και πρωθυπουργίας  Αλέξη Τσίπρα. Τώρα, ζήσαμε το κρεσέντο της , αλλά και εκφάνσεις πρωτόγνωρες του πολιτικού μας βίου, μια παραμόρφωση της πολιτικής,  αναμένοντας συγχρόνως έναν  νέο μαχητικό  και βιαστικό… πρωθυπουργό , και προσδοκώντας  τη γέννηση λεβεντόπαιδων από το νεόνυμφο  ζευγάρι  Στέφανου-Τάιλερ,   πάντα συντροφιά με το σκυλάκι τους.

 Κωμικοτραγικά γεγονότα, και τα τραγικά αφορούν την απόγνωση και το αδιέξοδο, που αισθάνθηκαν άνθρωποι σοβαροί, αξιόλογοι με σταθερή ιδεολογία και αξιοπρέπεια, που δέχθηκαν τα βέλη του αρχηγού τους, και ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίστηκαν από τον ίδιο «Πέμπτη Φάλαγγα». Έξαλλος ο κ.Κασσελάκης, καθώς βρέθηκε  σε πρωτοφανή εμπόλεμη κατάσταση, όπου το «μπράβο» συνδυαζόταν με το «αίσχος» θεώρησε, ίσως και από άγνοια – θα έλεγα επιεικώς – ότι …ηγείτο μιας Πέμπτης Φάλαγγας! Ιδού το αποτέλεσμα του πολιτικού ,που πιστεύει στην «ενός ανδρός αρχή», που αποφασίζει και διατάσσει και καταλογίζει στους συνεργάτες του «πολιτική του Pummaro».

Mέσα στο ίδιο σκηνικό, και το τέχνασμα του δημοψηφίσματος προκειμένου να αποχωρήσει ένα μέρος των αντιφρονούντων, και να παραμείνει ένα άλλο, ως εσωτερική αντιπολίτευση. Ίσως κάποια στιγμή να εμφανιστεί ο κρυπτόμενος  Αλέξης Τσίπρας ως…ο από μηχανής Θεός για να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να αναβαθμίσει την Αριστερά από την πρώτη στη Δεύτερη φορά Αριστερά. Το μόνο βέβαια σίγουρο είναι ότι εξακολουθεί να παραμένει «μη Αριστερά», προσβάλλοντας ουσιαστικά αυτή την ιδεολογία. Και το μέλλον δεν είναι, πιστεύω, και τόσο αόρατο. Ο Ηράκλειτος έλεγε την «οίησιν προκοπής εγκοπήν», η αλαζονεία, δηλαδή, ανακόπτει την προκοπή, και το πιο δυσάρεστο είναι, ότι δεν πρόκειται στενά και μόνο για την προκοπή ενός κόμματος, αλλά για την προκοπή ενός …δυστυχισμένου  λαού , πάντα ευκολόπιστου   και πάντα προδομένου!

 

 

Ομ.καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου, πρόεδρος Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, κοσμήτορας Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ.Παρασκευής.

 

 

photo https://www.newsbeast.gr/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This