EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σουδάν

Π.Ο.Υ. 83 νεκροί και 1126 τραυματίες στο Σουδάν

17 Apr, 2023

Εγκλωβισμένοι στην μητρόπολη του Σουδάν με τον φόβο ότι η βία θα φτάσει στο ανώτερο σημείο της βρίσκονται 15 άνθρωποι τουλάχιστον, κατά τον Μητροπολίτη Νουβίας και παντός Σουδάν Σάββα. Η πόλη του Χαρτούμ δεν έχει πια νερό και ρεύμα και οι συγκρούσεις συνεχίζουν. Οι Έλληνες ζητούν βοήθεια, καθώς είναι επικίνδυνο ακόμη και να ανοίξεις την πόρτα.

Οι συγκρούσεις και οι εκρήξεις συνεχίζουν έξω από τα κτήρια, αφήνοντας 83 νεκρούς και 1.126 τραυματίες στις μάχες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της παραστρατιωτικής οργάνωσης ΔΤΥ.

Τα νοσοκομεία, συνεχίζει ο Π.Ο.Υ. γέμισαν θύματα από τις εντάσεις για τις οποίες έγινε χρήση τεθωρακισμένων, αεροσκαφών και πυροβόλων, σημειώνοντας ήδη ελλείψεις σε αίμα και νοσοκομειακό υλικό.

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Βασικό μέλημα σε αυτή τη χρονική στιγμή παραμένει η ασφάλεια των Ελλήνων στο Σουδάν. Είναι απαραίτητο να τηρηθούν όσα αναφέρονται στις  σχετικές οδηγίες που δόθηκαν από το ΥΠΕΞ. Οι δύο Έλληνες τραυματίες βρίσκονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα και μέχρι τούδε δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους Έλληνες τραυματίες. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Από την πρώτη στιγμή που επιδεινώθηκε η κατάσταση ασφαλείας στο Σουδάν, λόγω των εκεί ενόπλων συγκρούσεων, εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση με την οποία ζητήθηκε από τους Έλληνες που βρίσκονται στο Σουδάν να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις».

Ο υπουργός Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι η ελληνική πρεσβεία στο Κάϊρο βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τον Μητροπολίτη Νουβίας κκ Σάββα.

Ταυτόχρονα, ο πρέσβης μας στο Κάϊρο επικοινωνεί με την πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας στο Χαρτούμ, και δηλώνει τα εξής:

 «Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών ενεργοποιήθηκε αμέσως η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ η οποία βρίσκεται σε επικοινωνία και συντονισμό με τα υπόλοιπα κράτη -μέλη της ΕΕ μέσω του συστήματος Προξενικής Συνεργασίας. Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων είναι σε επικοινωνία και με τον Μητροπολίτη Σάββα».

 πηγη https://neoskosmos.com

photo https://www.nbcnews.com/

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This