ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek

Προκάλεσε άσχημα επεισόδια στην Λάρισα με το όνομα <<Αμάλ>>

31 Aug, 2021

Πραγματοποίηθηκαν άσχημα επεισόδεια στην Λάρισα κατά την ελεύση της ξύλινης κούκλας με το όνομα <<Αμάλ>>, που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και σύμβολίζει τα παιδία που έχουν αντιμετωπίσει προσφυγική κρίση.

Τα επείσοδεια άρχισαν ακρίβως την ώρα που άρχισε η εκδήλωση για να υποδεχτούν την <<Αμάλ>>, στην κοίτη του Πηνειού ποταμού. Μια ομάδα ανθρώπων εξαγρίωθηκαν και εναντιώθηκαν στην εκδήλωση και πέταξαν πέτρες, αλλά και προπηλάκησαν πολίτες της Λάρισας, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Όπως πληροφορηθήκαμε το onlarissa.gr τα επεισόδεια ξεκίνησαν λίγο μετά απο τις 7 το απόγευμα.

Για την αντιμετωπίση του επεισοδείου επέμβηκε η αστυνομία για να ηρεμήσει τα πνεύματα και να επιβάλλει την τάξη.

Όπως ψάξαμε σύμφωνα με το naftemporiki.gr αναφέρει ότι: <<Η μικρή Αμάλ, στη γλώσσα της οποίας η λέξη «Αμάλ» σημαίνει «ελπίδα», είναι στην πραγματικότητα  μια μεγάλη μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, πολλά από αυτά χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Το μεγάλο ύψος της προκαλεί την προσοχή μας ακριβώς για να μας αφυπνίσει για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πρόσφυγες. Το ταξίδι της είναι ένας μακρύς δρόμος 8.000 χιλιομέτρων που ξεκινάει από τη Γκαζιαντέπ, μια πόλη πλάι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με στάσεις σε πάνω από 70 μεγάλες και μικρές πόλεις στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.>>

Πάντως οι διαμαρτυρόμενοι εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν το Μύλο του Παππά μετα την παρέμβαση απο τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Η Αμάλ και οι συνεργάτες αποχωρήσαν νωρίτερα απο την αναμενόμενη ώρα μετά τα άσχημα επεισόδεια που έγιναν εναντίο τους.

Πάντως οι εκδηλώσεις υποδόχης πραγματοποίηθηκαν μέσα στο προαύλιο του Μύλο, όπου μικροί και μεγάλοι έστειλα το μύνημα αποδοχής και μηνύματα αποδοχής και αλληλεγύης προς τους πρόσφυγες όλου του κόσμου.

 

Βίντεο με ντοκουμέντα απο τα επεισόδεια στην Λάρισσα

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This