ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Πρόστιμο σε εταιρεία αιολικής ενέργειας

Πρόστιμο σε εταιρεία αιολικής ενέργειας για τον θάνατο 150 αετών

8 Apr, 2022

Η θυγατρική ESI Energy της NextEra Energy καταδικάστηκε να πληρώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια αφού τουλάχιστον 150 αετοί σκοτώθηκαν την τελευταία δεκαετία στα αιολικά της πάρκα σε οκτώ πολιτείες

 

Μια θυγατρική ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ παραδέχτηκε την ενοχή της  και καταδικάστηκε να πληρώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια μετά τον θάνατο τουλάχιστον 150 αετών στα αιολικά της πάρκα σε οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ, όπως δήλωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς την Τετάρτη 6 Απριλίου.

Η θυγατρική ESI Energy της NextEra Energy καταδικάστηκε επίσης σε πενταετή αναστολή, αφού κατηγορήθηκε για τρεις παραβιάσεις του νόμου περί συνθήκης για τα μεταναστευτικά πτηνά. Οι κατηγορίες προέκυψαν από τον θάνατο εννέα αετών σε τρία αιολικά πάρκα στο Ουαϊόμινγκ και στο Νέο Μεξικό. Εκτός από τους αετούς, η εταιρεία αναγνώρισε θανάτους χρυσαετών και φαλακρών αετών σε 50 αιολικά πάρκα που συνδέονται με την ESI και την NextEra από το 2012, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Πουλιά σκοτώθηκαν σε οκτώ πολιτείες: Ουαϊόμινγκ, Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό, Βόρεια Ντακότα, Κολοράντο, Μίσιγκαν, Αριζόνα και Ιλινόις.

Η NextEra, που εδρεύει στο Juno Beach της Φλόριντα, αυτοχαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας στον κόσμο, διαθέτει περισσότερα από 100 αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ και τον Καναδά και παράγει επίσης φυσικό αέριο, πυρηνική και ηλιακή ενέργεια Σχεδόν όλοι οι αετοί που σκοτώθηκαν στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής της NextEra χτυπήθηκαν από τα πτερύγια των ανεμογεννητριών, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Ορισμένοι στρόβιλοι σκότωσαν πολλούς αετούς και επειδή τα πτώματα δεν βρίσκονται πάντα, οι αξιωματούχοι είπαν ότι ο αριθμός που σκοτώθηκαν ήταν πιθανώς μεγαλύτερος από τα 150 πουλιά που αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα.

 

Πηγή: https://miamiherald.com 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This