EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Πόσα πραγματικά θα λάβουν οι μετανάστες

«Πόσα πραγματικά θα λάβουν οι μετανάστες στις «κάρτες άμεσης ανταπόκρισης» και πόσο θα κοστίσει στην πόλη»;

4 Mar, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς ξεκαθαρίζει αναφορές σχετικά με το πόσα πραγματικά θα λάβουν οι μετανάστες στις «κάρτες άμεσης ανταπόκρισής τους» και πόσο θα κοστίσει στην πόλη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η πόλη ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Mobility Capital Finance για να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα έδινε στις οικογένειες μεταναστών μια επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη πιστωτική κάρτα για να αγοράσουν τρόφιμα και προμήθειες.

|Η Post ανέφερε αρχικά ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να κοστίσει στην πόλη περισσότερα από 53 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς εντάχθηκε στο FOX 5 NY ζωντανά στις 5 O’Clock News Τρίτη για να διευκρινίσει ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα.

«Πρώτον, θέλουμε να είμαστε πραγματικά σαφείς: κάθε μετανάστης θα παίρνει περίπου 13 δολάρια την ημέρα, επομένως δεν είναι αυτόματα 1.000 δολάρια όπως έχει αναφερθεί», είπε ο Άνταμς στο FOX 5 NY.

Εν μέσω μιας μαζικής εισροής μεταναστών στην πόλη, πολλοί έχουν συσχετίσει το πρόγραμμα με την παροχή μη ανιχνεύσιμων, απεριόριστων και ανεξέλεγκτων λογαριασμών σε αλλοδαπούς.

«Οι τρελοί Δημοκρατικοί μοιράζουν πιστωτικές κάρτες σε ξένους ενώ οι Αμερικανοί δυσκολεύονται», αναφέρει μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, που είχε λάβει περίπου 7.900 likes και περισσότερα από 3.800 share από την Τρίτη.

Μια ανάρτηση στο Facebook αναφέρει:
 “Θέλετε να στοιχηματίσετε ότι η παράνομη κρίση της Νέας Υόρκης θα επιδεινωθεί; 53.000.000,00 $ σε δωρεάν πιστωτικές κάρτες διασφαλίζουν ότι θα γίνει. Η Νέα Υόρκη θα πέσει πολύ σύντομα.”

Ο δήμαρχος Άνταμς μοιράζεται το σχέδιο να βοηθήσει τους Νεοϋορκέζους να διατηρηθούν ασφαλείς, το τελευταίο με τη μεταναστευτική κρίση και πολλά άλλα.

Άλλες αναφορές λένε ότι η πόλη δίνει προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες, όχι πιστωτικές κάρτες, για καθορισμένα αγαθά σε bodegas, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ και ψιλικατζίδικα.

Τι είναι οι προπληρωμένες κάρτες για τους μετανάστες;
Το πρόγραμμα θα αντικαταστήσει τα μη ευπαθή κουτιά τροφίμων που δίνονται σε οικογένειες μεταναστών που διαμένουν σε ξενοδοχεία όπως το Roosevelt.

Οι κάρτες θα φορτώνονται με περίπου 12,52 $ ανά άτομο, κάθε μέρα για 28 ημέρες, σύμφωνα με την Kayla Mamelak, εκπρόσωπο του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.

“Αυτό θα είναι μέρος των μέτρων εξοικονόμησης κόστους. Θα εξοικονομούμε 600.000 δολάρια το μήνα, 7,2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο”, είπε ο Άνταμς στο FOX 5 NY.

Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει διαθέσει 53 εκατομμύρια δολάρια στο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο σύμφωνα με τους αξιωματούχους θα εξοικονομήσει 600.000 δολάρια το μήνα και 7,2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με 500 οικογένειες μεταναστών με παιδιά που ήδη ζουν σε ξενοδοχεία μικρής διάρκειας.

Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε bodegas, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η χρήση των καρτών σε καταστήματα λιανικής της περιοχής θα βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας της πόλης.

Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν επίσης ότι εάν το πιλοτικό πρόγραμμα στεφθεί με επιτυχία, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος σε όλες τις οικογένειες μεταναστών που διαμένουν σε ξενοδοχεία.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι στόχος είναι να μειωθεί το κόστος της μεταναστευτικής κρίσης.

«Και είμαστε ξεκάθαροι… Αν γίνει κατάχρηση, [θα] αφαιρέσουμε αυτά προνομοια », προειδοποίησε ο Άνταμς.

Η μεταναστευτική κρίση παραμένει μεγάλη ανησυχία. Η Νέα Υόρκη εκτιμά ότι το κόστος της φροντίδας των μεταναστών αναμένεται να φτάσει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια.

“Νομίζω ότι και τα δύο σώματα πρέπει να εξετάσουν την πραγματική, αληθινή μεταρρύθμιση της μετανάστευσης. Οι Ρεπουμπλικάνοι εμπόδισαν τη διακοπή της μεταναστευτικής μεταρρύθμισης εδώ και χρόνια. Ενώ ασχολούμαστε με το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο, αυτό χρειάζεται άμεση ανακούφιση για όλες τις πόλεις που εμπλέκονται.” Adams FOX 5 NY.

Ο δήμαρχος Άνταμς σημείωσε ότι δεν είχε μιλήσει με τον Πρόεδρο Μπάιντεν για τη μεταναστευτική κρίση για «αρκετή ώρα».

Δείτε σχετικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=mDPL_n6YvMs 

 

 

πηγη The Associated Press contributed to this report

Watch FOX 5 NY Live: https://www.fox5ny.com/live

FOX 5 NY delivers breaking news, live events, investigations, politics, entertainment, business news and local stories from New York City and across the nation.
photo https://www.pewresearch.org/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This