EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Mayorkas

Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες κατηγορούν τον Mayorkas για παραβίαση του νόμου περί μετανάστευσης, ζητούν απαντήσεις

30 Nov, 2022

Οι κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι στις Επιτροπές Δικαιοσύνης της Γερουσίας και της Βουλής ζητούν απαντήσεις από τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Mayorkas.

Ο γερουσιαστής Chuck Grassley (R-Iowa) και ο βουλευτής Jim Jordan (R-Ohio) έστειλαν επιστολή στον Mayorkas στις 22 Νοεμβρίου, κατηγορώντας τον ίδιο και την υπηρεσία του για «κατάφωρη παραβίαση του νόμου περί μετανάστευσης».

Οι νομοθέτες αναζητούν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία ενός προγράμματος από το DHS στις 12 Οκτωβρίου που επέτρεπε σε 24.000 υπηκόους της Βενεζουέλας να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό όρους, το οποίο δεν είναι νομικό καθεστώς, αλλά χορηγεί άδεια εισόδου και εργασίας για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το μεταναστευτικό νόμο, ο οποίος αποφασίζεται από το Κογκρέσο, η αρχή αποφυλάκισης ορίστηκε ως εξαίρεση από το νόμο ότι όλοι οι απαράδεκτοι και παράνομοι αλλοδαποί κρατούνται μέχρι να καθοριστεί η κατάστασή τους, μετά από την οποία είτε απελαύνονται είτε αναγνωρίζεται η είσοδος με νόμιμο καθεστώς.

Η αρχή αποφυλάκισης επιτρέπει την είσοδο «κατά περίπτωση» για «επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους ή σημαντικό δημόσιο όφελος», σύμφωνα με τον νόμο περί μετανάστευσης και ιθαγένειας.

Οι παράμετροί του περιορίστηκαν από το Κογκρέσο το 1996 «ως απάντηση στην αυξανόμενη κατάχρηση», δήλωσαν οι Grassley και Jordan.

«Το 2008 η κυβέρνηση Μπους σημείωσε ότι «η αποφυλάκιση υπό όρους είναι ένα έκτακτο μέτρο, που χρησιμοποιείται με φειδώ μόνο σε επείγουσες ή έκτακτες περιστάσεις. … Η υπό όρους αποφυλάκιση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την παράκαμψη των κανονικών διαδικασιών έκδοσης βίζας και των χρονοδιαγραμμάτων», αναφέρει η επιστολή.

Το DHS του Mayorkas χρησιμοποιεί μαζικά φέτος την εξουσία αποφυλάκισης, πρώτα για να ανακουφίσει τους βαλτισμένους σταθμούς Συνοριακής Περιπολίας καθώς αυξήθηκαν οι παράνομες διελεύσεις. στη συνέχεια να επιτρέψει την είσοδο σε δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς και πιο πρόσφατα σε Βενεζουελάνους. Η αρχή αποφυλάκισης υπό όρους χρησιμοποιείται τώρα για την προέγκριση χιλιάδων πιθανών παράνομων αλλοδαπών από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική όσο βρίσκονται ακόμη στο Μεξικό.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022, το οποίο έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Συνοριακή Περιπολία επεξεργάστηκε και απελευθέρωσε περισσότερους από 378.000 παράνομους αλλοδαπούς υπό τη νέα κατηγορία «Parole+ATD» της κυβέρνησης Μπάιντεν, σύμφωνα με στοιχεία της CBP. Το ATD είναι ένα πρόγραμμα εναλλακτικών στη κράτηση, το οποίο λειτουργεί ως λύση της νομικής απαίτησης για κράτηση παράνομων αλλοδαπών.

Στην ειδοποίηση του DHS που ενημερώνει για τη νέα διαδικασία για 24.000 υπηκόους της Βενεζουέλας, ο οργανισμός αναφέρει: «Οι Βενεζουελάνοι που εγκρίνονται μέσω αυτής της διαδικασίας θα εξουσιοδοτούνται κατά περίπτωση να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες αεροπορικώς απευθείας σε εσωτερικό λιμάνι εισόδου. εκτονώνοντας έτσι την πίεση στα σύνορα». Το DHS υποσχέθηκε να επιστρέψει στο Μεξικό όσους Βενεζουελάνους διέσχισαν παράνομα τα σύνορα.

Οι Grassley και Jordan δήλωσαν ότι το DHS έχει από τότε παραδεχτεί ότι οι 24.000 ήταν η «αρχική δέσμευση».

«Περιγράψατε αυτό το νέο πρόγραμμα ως ένα «νέο νόμιμο μονοπάτι που δημιουργήθηκε» για τους υπηκόους της Βενεζουέλας να εισέλθουν και να ζήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες», δηλώνουν οι Grassley και Jordan.

«Ο Γραμματέας του DHS δεν μπορεί νόμιμα να «δημιουργήσει» κανένα τέτοιο «μονοπάτι» και ο ισχυρισμός σας για το αντίθετο είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα του πώς η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδεικνύει περιφρόνηση για την επιβολή του ομοσπονδιακού νόμου για τη μετανάστευση όπως ορίζεται από το Κογκρέσο».

Τα τελευταία δύο χρόνια, πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας έχουν συλλάβει έναν αυξανόμενο αριθμό Βενεζουελάνων αφού διέσχισαν παράνομα τα σύνορα.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022, πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας συνέλαβαν περισσότερους από 187.000 υπηκόους της Βενεζουέλας αφού διέσχισαν παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, σύμφωνα με στοιχεία της Τελωνειακής Προστασίας των Συνόρων. Αυτός ο αριθμός ήταν σχεδόν 48.000 το οικονομικό 2021 και 1.227 το οικονομικό 2020.

Τον Σεπτέμβριο, ο εκπρόσωπος Troy Nehls (R-Texas) εξέφρασε ανησυχία για εγκληματίες της Βενεζουέλας που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το DHS επιβεβαιώνει ότι η Βενεζουέλα αδειάζει τις φυλακές και στέλνει βίαιους εγκληματίες στα νότια σύνορά μας», έγραψε ο Nehls στο Twitter.

Σε μια συνέχεια, ο Nehls και άλλα 13 μέλη του συνεδρίου έγραψαν στον Mayorkas ζητώντας απαντήσεις. Ο εκπρόσωπος του Nehls είπε στους The Epoch Times στις 23 Νοεμβρίου ότι το γραφείο του δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Μία από τις 24 ερωτήσεις που θέτει η επιστολή του Grassley και του Jordan στον Mayorkas είναι εάν η υπηρεσία του ρωτά τυχόν βάσεις δεδομένων ασφαλείας και εγκληματικών δεδομένων της Βενεζουέλας πριν χορηγήσει την απόλυση.

Θέλουν επίσης να μάθουν τι συμβαίνει όταν λήξει η περίοδος αποφυλάκισης με όρους και τις συνέπειες σε περίπτωση που ένας υπό όρους αποφυλάκιση δεν συμμορφωθεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις του καθεστώτος.

Την ίδια μέρα, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου στο Ελ Πάσο του Τέξας, την τελευταία συνοριακή πόλη που έγινε πρωτοσέλιδο μετά την αύξηση των παράνομων συνοριακών διελεύσεων τον Σεπτέμβριο.

Image: World Travel & Tourism Council, flickr via   CC BY 2.0      

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This