ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ρευματικά

Πόνοι στις Αρθρώσεις – Ρευματικά

22 Nov, 2021

Ρευματικά. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε πολύ κόσμο που αν όμως δεν γνωρίζετε την αιτία μπορεί να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα αλλά το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπορεί να εκφυλισθεί η κατάσταση σας σε μεγάλο βαθμό αν δεν το προλάβετε.

Πρώτα από όλα είναι να εντοπίσετε το σημείο του πόνου και να κάνετε εξετάσεις διότι δεν αποκλείεται για κάποιο αυτοάνοσο νόσημα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μπορεί και να είναι ένας απλός τραυματισμός η κούραση η από γυμναστήριο ,κάποιο ελαφρύ διάστρεμμα η και ψύξη από ρεύματα που δεν δίνει κανείς σημασία .

Πχ, ανοίγουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου και χτυπάει ο αέρας κατ ευθείαν στον αυχένα και την πλάτη .Μπορεί επίσης να σηκώσετε κάποιο βάρος απότομα και να σας πιάσει η μέση. Το ίδιο συμβαίνει και στούς καρπούς, στον αγκώνα στα γόνατα και γενικά σε όλο το σώμα.

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή ένα ένα να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στον πόνο και στις φλεγμονές χωρίς να επιβαρύνεται την υγεία σας με αντιφλεγμονώδη φάρμακα που δρούν άμεσα στά επινεφρίδια αλλά δυστυχώς ανεβάζουν την πίεση σε όσους είναι υπερτασικοί η σε με μεγάλες ηλικίες που υπάρχουν και άλλα υποκείμενα νοσήματα και απαγορεύεται να παίρνουν τέτοια είδη φαρμάκων.

Στα παλιά χρόνια όποιος όποιος είχε χρόνιο πόνο έλεγε έχω τα αρθριτικά μου και κατά κάποιο τρόπο είχε δίκιο. Μόνο που τότε δεν είχε φτάσει η επιστήμη στα σημερινά επίπεδα.

Γιά την οσφυαλγία ισχιαλγία και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα σας έχω ανεβάσει προηγούμενα άρθρα γιαυτό τώρα θα μιλήσουμε για τις υπόλοιπες αρθρώσεις.

Η οστεοαρθρίτιδα ξεκινάει σταδιακά ο πόνος και η δυσκαμψία και αργότερα γίνεται μόνιμος. Αν έχετε χρόνιο πόνο στίς αρθρώσεις σας περιορίζει στις καθημερινές σας κινήσεις οι οποίες σας δυσκολεύουν όταν σηκώνεστε η κάθεστε και ακόμα χειρότερα δεν βολεύεστε στον ύπνο με τίποτα.

Στην τενοντίτιδα ο πόνος είναι αμβλύς έχει μεγάλη ευαισθησία και οίδημα. Περνάει σχετικά εύκολα
με πάγο και κάποια παυσίπονα και φυσικά ξεκούραση.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα έχει ερυθρότητα πόνο και οίδημα είναι αυτοάνοσο νόσημα και συνήθως δίνουν παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη.

Στην κατηγορία άλλων φλεγμονωδών αρθρίτιδων είναι και η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα [ που λένε ότι είναι και κληρονομική. ] Η ψωριασική αρθρίτιδα που στη συνέχεια δεν αποκλείεται να εκδηλώσει και τη γνωστή ψωρίαση του δέρματος,που συνήθως αυτά πάνε μαζί στη πορεία.

Η λοιμώδης αρθρίτιδα έχει έντονο πόνο ερυθρότητα δυσκαμψία μπορεί να είναι απο κάποια λοίμωξη από πονόλαιμο πυρετό ,αδυναμία η εξανθήματα.

Η ουρική αρθρίτιδα -ποδάγρα έχει πόνο με οίδημα, θερμότητα και δυσκαμψία στη βάση του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού που μερικές φορές μπορεί να χτυπήσει γόνατο και αστράγαλο.
Συνήθως δίνουν αντιφλεγμονώδη [ΜΣΑΦ] και κολχικίνη. Επίσης μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο για το ουρικό οξύ.

Διάστρεμμα είναι κάκωση μαλακών μορίων από κάποιο τραυματισμό χρειάζεται πάγος ανάπαυση καί παυσίπονα αν είναι απαραίτητο,θέλει δέσιμο μαλακό και λέγεται ρήξη η θλάση. Θέλει προσοχή όμως μην έχετε και κάποιο κάταγμα .Μήν το αμελήσετε γιαυτό καλό θα ήταν να κάνετε μια ακτινογραφία πρώτα .

Πόνοι στα γόνατα εκτός απο κάποιο τραυματισμό το συναντάμε σε άτομα άνω των 50 ετών η σε όσους καταπονούν το σώμα τους ,μπορεί επίσης να οφείλεται σε ρήξη της άρθρωσης από εργασία η κατάχρηση σε γυμναστήριο.

Συμπληρώματα διατροφής και βότανα.
Glucosamine – msm – ipriflavone – magnesioum – boswelia – devils claw – celadrin – hyalouronic acid – chondroitine – turneric – d fenilalanine – ungaria tomentoza – qurcetin – l fenilalanine –
Μπορείτε να φτιάξετε ένα λάδι με άρνικα και αιθέριο έλαιο μαντζουράνας για καθημερινή επάλειψη .Η μαντζουράνα είναι αντιφλεγμονώδης και η άρνικα βοηθάει στα εσωτερικά αιματώματα και στις μελανιές.

Σε διάστρεμμα μπορείτε να πάρετε άρνικα 30 ch κάθε μισή ώρα έως 6-7 φορές.Το rhus tox 5- 6 ch 4-5 φορές την ημέρα μέχρι να περάσει ο πόνος. Τα βότανα λιναρόσπορου και σύμφυτου είναι καλά για κατάπλασμα αφού τα βράσετε πρώτα.

Για Φλεγμονή τένοντα πάρτε apis με τον ίδιο τρόπο.
Για πόνο και φλεγμονή που εμφανίζεται μετά από έκθεση στο κρύο Aconitum Napellus
Σε αρθρώσεις κόκκινες και φλεγμονώδεις Belladonna.

Όταν σας πιάνει δυσκαμψία και πόνος από τα ρεύματα Calcarea phosphorica
Dulcamara για πόνους και ακαμψία που προκαλούνται από υγρασία και κρύο’
Είναι πάρα πολλά που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σχετικά με πόνους στις αρθρώσεις αλλά δυστυχώς δεν έχουμε περιθώρια εύχομαι από καρδιάς να βοήθησα έστω και λίγο να ελαφρύνω τον πόνο σας.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.