ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 9, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
κομητείας του Λος Άντζελες

Σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες: Η άρνησης χρηματοδότησης της αστυνομίας οδηγεί σε αυξανόμενο ποσοστό ανθρωποκτονιών

11 Feb, 2022

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, η άρνησης της χρηματοδότησης για την αστυνομία έχει προκαλέσει αύξηση 94 τοις εκατό στις ανθρωποκτονίες στην κομητεία του Λος Άντζελες και έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στο κοινό. Καλεί τους κατοίκους να ζητήσουν ευθύνες από τους αιρετούς και να τερματίσουν αυτή την καταδικασμένη  ιδεολογία.

«Η αποχρηματοδότηση έχει συνέπειες», είπε ο σερίφης Alex Villanueva στο πρόγραμμα «California Insider» του EpochTV σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στις 8 Φεβρουαρίου.

Είπε ότι το Συμβούλιο Εποπτών της Κομητείας του Λος Άντζελες είναι πλέον η μόνη κυβερνητική οντότητα στη χώρα που διπλασιάζει την αποχρηματοδότηση της αστυνομίας. Άλλοι δήμοι, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Σιάτλ, το Σαν Φρανσίσκο και το Ώστιν, γύρισαν όλοι πίσω αφού είδαν αύξηση στην εγκληματικότητα και άρχισαν να παρακαλούν όσους έφυγαν να επιστρέψουν.

«Αποχρηματοδότησαν 145 εκατομμύρια το πρώτο οικονομικό έτος στην εξουσία μου και ξεκίνησα με έλλειμμα 101 εκατομμύρια δολάρια. Αφαίρεσαν άλλα 116 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο οικονομικό έτος. Στη συνέχεια ακολούθησαν αφαιρώντας 1.281 θέσεις—προϋπολογισμένες θέσεις. Και αναπόφευκτα, τι έγινε; Εκτοξευόμενο ποσοστό ανθρωποκτονιών, αύξηση 94 τοις εκατό σε δύο χρόνια», είπε ο σερίφης.

«Είναι τεράστιο», είπε η Villanueva. «Στη σύγχρονη εποχή, οποιοσδήποτε είχε μια αύξηση 10 τοις εκατό στις ανθρωποκτονίες, θα υπήρχαν άνθρωποι που κατηγορούνταν. Θα υπήρχε ένα θυμωμένο πλήθος στο Δημαρχείο, [ένα] που θα ήθελε να ανακαλέσει τον δήμαρχο, τον αρχηγό της αστυνομίας».

«Έχουμε αύξηση στο 94 τοις εκατό και το μόνο που ακούμε είναι γρύλοι».

Ο σερίφης είπε ότι ο δυσκολότερος αντίκτυπος στην εργασία της αστυνομίας ήταν οι ελλείψεις προσωπικού. Για κάθε τέσσερις ντετέκτιβ, έχει μόνο τρεις στη θέση του.

«Αυτό σημαίνει ότι οι κακοί είναι πλέον εκεί έξω στο δρόμο, διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα, θυματοποιώντας περισσότερους ανθρώπους», είπε η Villanueva. «Τους πιάνουμε, τους βάζουμε φυλακή. Τώρα είμαστε προβληματισμένοι με την έλλειψη προσωπικού για να κρατήσουμε όλους αυτούς στη φυλακή»

Το Τμήμα Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες (LASD) είναι το μεγαλύτερο τμήμα σερίφη στη χώρα. Είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος της κομητείας, επίσης του μεγαλύτερου στη χώρα.

«Τώρα χάνω τους πιο έμπειρους ερευνητές μου επειδή γερνούν», είπε ο σερίφης. «Είναι μια τραγωδία εκεί. Και μιλάμε για τους πιο έξυπνους και καλύτερους ερευνητές σε ολόκληρο το έθνος. Δεν αντικαθίστανται. Πρέπει να καθοδηγήσουμε μια νέα γενιά. Αλλά το διοικητικό συμβούλιο εμποδίζει την ικανότητά μας να φέρουμε αυτή τη νεότερη γενιά για καθοδήγηση, εκπαίδευση για να συνεχίσει να υπηρετεί την κοινότητα. Αυτός είναι ο δυσκολότερος αντίκτυπος της αποχρηματοδότησης».

Το τμήμα του σερίφη είναι το μόνο νομαρχιακό τμήμα μεταξύ 37 κομητειών που παραμένει σε πάγωμα προσλήψεων που επιβλήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο στην αρχή της πανδημίας.

Ο Villanueva είπε ότι είχε 1.000 υποψηφίους που έχουν ήδη περάσει τους ελέγχους ιστορικού, αλλά «τους χάνουμε γιατί θα πάνε σε άλλες υπηρεσίες».

Επιπλέον, το Συμβούλιο Εποπτών της κομητείας ψήφισε στις 8 Φεβρουαρίου για την απόλυση όλων των μη εμβολιασμένων υπαλλήλων της κομητείας, συμπεριλαμβανομένων 4.000 αναπληρωτών στο LASD. Σε μια δήλωση, ο σερίφης το χαρακτήρισε «ηθική αποτυχία» και «σίγουρα θα βλάψει τη δημόσια ασφάλεια».

Ο Σερίφης κατέρριψε επίσης τον ισχυρισμό του διοικητικού συμβουλίου περί αποχρηματοδότησης της αστυνομίας για να επαναπροσδιορίσει το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

«Έχουν όλες αυτές τις μεγάλες, ανθισμένες ιδέες, ας επανεπενδύσουμε στην κοινότητα, ας επανεπενδύσουμε στην κοινωνική μηχανική. Θα πάμε στη βασική αιτία του εγκλήματος και ας ξοδέψουμε τα χρήματά μας εκεί, έτσι δεν χρειάζεται να πληρώσουμε για τις συνέπειες.

«Είναι σαν να προσφέρεις σε έναν άνθρωπο στην έρημο που πεθαίνει από δίψα και ζέστη να φυτέψουμε ένα δέντρο. Δεν κάνει απολύτως τίποτα για αυτό το άτομο», είπε η Villanueva.

Σε μια ομόφωνα εγκεκριμένη πρόταση Ιουλίου 2020, το διοικητικό συμβούλιο είπε, «η κομητεία έχει αρχίσει να επαναπροσδιορίζει το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης της μακριά από φυλάκιση και τιμωρία και αντ’ αυτού προς την εκτροπή και την αποκατάσταση».

Η Villanueva είπε, «είναι μια πλάνη γιατί δεν εξετάζουν το γεγονός ότι πρέπει να λύσουμε το έγκλημα που βρίσκεται μπροστά μας σήμερα».

Ο σερίφης είπε ότι η κομητεία θα πρέπει να καταργήσει την πολιτική της μηδενικής εγγύησης, Πρόταση 47, έναν νόμο που μειώνει ορισμένα μη βίαια εγκλήματα από κακούργημα σε πλημμέλημα όταν η αξία της κλοπής δεν υπερβαίνει τα 950 $, και να έχει έναν εισαγγελέα πρόθυμο να επιβάλει τον κανόνα του νόμου.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν έχει επικριθεί ευρέως από Ρεπουμπλικάνους και συντηρητικούς για τις ήπιες πολιτικές του για το έγκλημα.

Η Villanueva είπε ότι η κοινότητα θέλει περισσότερη αστυνομία επειδή τη χρειάζεται. Μόνο πέρυσι υπήρξαν 2,16 εκατομμύρια επαφές, περιστατικά στα οποία ενεπλάκη η αστυνομία.

«Οι κοινότητες που πληγώνονται περισσότερο είναι οι κοινότητες των μαύρων και των Λατίνων, αυτές που θέλουν να είμαστε εκεί. Δεν ήμασταν εκεί γιατί αποχρηματοδοτήθηκαν από την λευκή, πολύ ξύπνια κυβέρνηση της κομητείας», είπε η Villanueva.

«Το πρόβλημα με την κυβέρνηση της πόλης και την κομητεία είναι ότι καταλαμβάνουν κάθε θέση. Δεν υπάρχει καμία άλλη άποψη», είπε ο σερίφης. «Γι’ αυτό, κάθε σχέδιο που έχει η πόλη, ο νομός σχετικά με τους άστεγους, το βίαιο έγκλημα, είναι προορισμένο να αποτύχει. Γιατί δεν βασίζεται στην πραγματικότητα».

Η Villanueva είπε ότι ο κόσμος πρέπει να ζητήσει από τους εκλεγμένους αξιωματούχους να λογοδοτήσουν.

«Όλοι όσοι είναι σήμερα στην εξουσία εξελέγησαν είτε το 2018 είτε το 2020. Και η αυξανόμενη εγκληματικότητα, η έλλειψη στέγης, δεν είχε φτάσει ακόμα στο ζενίθ, μέχρι τώρα, όταν άρχισε να χτυπά. Έτσι όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκλέχτηκαν με υποσχέσεις για προβλήματα του παρελθόντος, όχι του σήμερα», συνέχισε η Βιλανούεβα. «Έτσι, οι άνθρωποι [που] θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία το ’22, θα είναι ένα δημοψήφισμα για τον νόμο και την τάξη, για τους άστεγους εδώ στο Λος Άντζελες. Πού βρίσκονται με αυτό;

«Νομίζω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από το status quo. Έχουν κουραστεί από όλη αυτή την κενή ρητορική. Θέλουν να δουν δράση. Εάν αυτοί που θέλουν να γίνουν δήμαρχοι δεν έχουν σχέδιο δράσης, απλώς μην χάνετε το χρόνο κανενός. Βγες έξω.”μην χάνετε το χρόνο κανενός. Βγες έξω.”

Image Source: dailynews.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This