ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 18, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Φινλανδία

Σε νέο κλείσιμο της κοινωνίας η Φινλανδία από την Τρίτη – Κακό για την ψυχική υγεία

27 Dec, 2021

Φινλανδία. Η κυβέρνηση υψώνει την ασπίδα του κορωνοϊού έναντι της παραλλαγής όμικρον και κλείνει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας την τρίτη για να σταματήσει την εξάπλωση.

Την Τρίτη, θα ξεκινήσει ο επόμενος γύρος εθνικών περιορισμών για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού και ειδικότερα την τελευταία παραλλαγή του όμικρον. Στις 21 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τμήματα της κοινωνίας για να προστατεύσει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Η παραλλαγή του όμικρον ανακαλύφθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από Νοτιοαφρικανούς επιστήμονες. Η παραλλαγή έχει εξαπλωθεί πιο γρήγορα από άλλες παραλλαγές και έχει γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται να δαγκώνουν στο μικρόμετρο και το ποσοστό θανάτων ανά μόλυνση ήταν χαμηλότερο από ό,τι σε προηγούμενες παραλλαγές.

Την Τρίτη, η κυβέρνηση θα σταματήσει την χρήση του πιστοποιητικού κορονοϊού για τρεις εβδομάδες σε ολόκληρη τη χώρα, δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου. Το πιστοποιητικό έδωσε τη δυνατότητα στα εστιατόρια και άλλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών να παραμένουν ανοιχτά σχεδόν κανονικά παρά την πανδημία. Το πιστοποιητικό επέτρεψε επίσης διάφορα είδη πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ.

Από την Τρίτη το σερβίρισμα των μπαρ και των εστιατορίων θα πρέπει να σταματάει στις 17.00 Τα μπαρ πρέπει να κλείνουν στις 18.00 και τα εστιατόρια στις 20.00 Περιορισμένος θα είναι και ο αριθμός των θέσεων των πελατών.

Η απόφαση να σταματήσει η χρήση του πιστοποιητικού της κορώνα θα σταματήσει επίσης στην πράξη όλα τα θέατρα και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η απόφαση ότι οι εταιρείες και οι διοργανωτές πρέπει να απαιτούν πιστοποιητικά κορωνοϊού λαμβάνεται από τις περιφερειακές διοικήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση.

Κακό για την ψυχική υγεία

Οι περιφερειακές διοικητικές υπηρεσίες αποφασίζουν επίσης για περιορισμούς που ισχύουν για τα γυμναστήρια, τις πισίνες και άλλους δημόσιους χώρους. Αρκετές περιφερειακές διοικήσεις έχουν ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο. Για παράδειγμα, η περιφερειακή κρατική διοίκηση της Νότιας Φινλανδίας θα κλείσει τέτοιες εγκαταστάσεις μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Οι περιφερειακές διοικητικές υπηρεσίες λαμβάνουν επίσης αποφάσεις για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η τοπική εκπαίδευση θα συνεχιστεί.

Τα κολέγια και τα πανεπιστήμια, από την άλλη, θα στραφούν και πάλι στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ,μια απόφαση που η κυβέρνηση μπορεί να λάβει μόνη της. Στην πράξη, μεγάλο μέρος της διδασκαλίας γίνεται σε απόσταση από την αρχή της επιδημίας. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει επικριθεί ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των συμμετεχόντων.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα.

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Αιώνες και ατέλειωτα της γης τα παρακάλια

στην άκρη της παλιάς ευχής κρεμιέσαι και λυγάς,

με ένα πικρό χαμόγελο στης πλάνης τα ακρογιάλια

και από της μάνας την ευχή βαθιά μοιρολογάς.