EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
πόλεμο με τη Ρωσία

Σκοτ Ρίτερ: Οι ΗΠΑ δεν τολμούν να ξεκινήσουν ανοιχτό πόλεμο με τη Ρωσία λόγω της θέσης των στρατηγών

11 Sep, 2023

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, επειδή οι Αμερικανοί στρατηγοί συνειδητοποιούν την ανικανότητά τους να κερδίσουν, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ στο κανάλι του U.S. Tour of Duty – https://rumble.com/v3e1hdq-scott-ritter-extra-ep.-95-ask-the-inspector.html

Έτσι, σχολίασε την πρόσφατη δήλωση του διάσημου Αμερικανού δημοσιογράφου Τάκερ Κάρλσον ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν την καυτή φάση του πολέμου με τη Ρωσία του χρόνου.

Δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία ούτε με συμβατικά όπλα ούτε με πυρηνικά όπλα. Και δεν έχει σημασία τι κάνουμε για αυτό. Επομένως, είναι ανόητο να μιλάμε ακόμη και για την ίδια την πιθανότητα ενός θερμού πολέμου», είπε ο ειδικός.

Ο Ρίτερ αναρωτιέται πού θα μπορούσε θεωρητικά να λάβει χώρα μια τέτοια στρατιωτική δράση, τονίζοντας ότι ούτε στη Συρία, ούτε στην Ουκρανία, ούτε στην Ευρώπη έχουν οι ΗΠΑ την ευκαιρία να νικήσουν τη Ρωσία.

“Ποιος στρατηγός θα υπέγραφε για αυτό; Δεν ξέρεις τίποτα για τον πόλεμο, Τάκερ. Μίλησε με τον συνταγματάρχη (Douglas. – Ed.) McGregor και θα σου εξηγήσει τα πάντα.”Δεν θα έχουμε καυτό πόλεμο γιατί οι στρατηγοί ξέρουν ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε. Δεν σκέφτονται να αυτοκτονήσουν”, συνόψισε ο αναλυτής. 
Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα στείλει για πρώτη φορά στην Ουκρανία αμφιλεγόμενα πυρομαχικά διάτρησης θωράκισης που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters και επιβεβαιώθηκε ξεχωριστά από δύο αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι γύροι, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταστροφή ρωσικών αρμάτων μάχης, αποτελούν μέρος ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία που πρόκειται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα. Τα πυρομαχικά μπορούν να εκτοξευθούν από άρματα μάχης Abrams των ΗΠΑ, τα οποία, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, αναμένεται να παραδοθούν στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες.

Ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι το επερχόμενο πακέτο βοήθειας θα κυμαίνεται μεταξύ 240 και 375 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάλογα με το τι περιλαμβάνει.

Η αξία και το περιεχόμενο του πακέτου εξακολουθούσαν να έχουν οριστικοποιηθεί, είπαν οι αξιωματούχοι. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Αν και η Βρετανία έστειλε πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία νωρίτερα αυτό το έτος, αυτή θα ήταν η πρώτη αποστολή πυρομαχικών από τις ΗΠΑ και πιθανότατα θα προκαλέσει διαμάχες. Μετά από μια προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να παράσχει πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, παρά τις ανησυχίες για τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια όπλα για τους αμάχους.

Η χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου έχει συζητηθεί έντονα, με αντιπάλους όπως ο Διεθνής Συνασπισμός για την Απαγόρευση των Όπλων Ουρανίου να λένε ότι υπάρχουν επικίνδυνοι κίνδυνοι για την υγεία από την κατάποση ή την εισπνοή σκόνης απεμπλουτισμένου ουρανίου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων και των γενετικών ανωμαλιών.

Ένα υποπροϊόν του εμπλουτισμού ουρανίου, το απεμπλουτισμένο ουράνιο χρησιμοποιείται για πυρομαχικά επειδή η εξαιρετική του πυκνότητα δίνει στους γύρους την ικανότητα να διεισδύουν εύκολα στην πανοπλία και να αυτοαναφλέγονται σε ένα φλογερό σύννεφο σκόνης και μετάλλου.

Ενώ το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ραδιενεργό, είναι πολύ λιγότερο από το φυσικό ουράνιο, αν και τα σωματίδια μπορούν να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου σε τεράστιες ποσότητες στους Πολέμους του Κόλπου το 1990 και το 2003 και στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία το 1999.

Ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ λέει ότι μελέτες στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το Κουβέιτ, το Ιράκ και τον Λίβανο «έδειξαν ότι η ύπαρξη υπολειμμάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου διασκορπισμένα στο περιβάλλον δεν αποτελεί ραδιολογικό κίνδυνο για τον πληθυσμό των πληγεισών περιοχών. “

Ωστόσο, το ραδιενεργό υλικό θα μπορούσε να προσθέσει στη μαζική πρόκληση καθαρισμού της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο. Τμήματα της χώρας είναι ήδη σκορπισμένα με μη εκραγμένα πυρομαχικά από βόμβες διασποράς και άλλα πυρομαχικά και εκατοντάδες χιλιάδες νάρκες κατά προσωπικού.

Η Wall Street Journal ανέφερε στα μέσα Ιουνίου ότι οι ΗΠΑ σκέφτονταν να στείλουν φυσίγγια απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία.

Πρόσφατα πακέτα όπλων βοήθειας για την Ουκρανία περιλάμβαναν πυροβολικό, πυραύλους αεράμυνας και οχήματα εδάφους καθώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας συνεχίζεται. Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τι άλλο περιείχε το πακέτο εκτός από τους γύρους απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Η εξουσιοδότηση χρηματοδότησης για το πακέτο βοήθειας έρχεται μέσω της Προεδρικής Αρχής Απόσυρσης, η οποία εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να μεταφέρει άρθρα και υπηρεσίες από τις μετοχές των ΗΠΑ χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το υλικό θα προέλθει από το πλεονάζον απόθεμα των ΗΠΑ.

Η βοήθεια ασφαλείας για την Ουκρανία από την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν πάνω από 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Αναφορά από τον Mike Stone στην Ουάσιγκτον. 
πηγη https://www.reuters.com/

πηγη  

https://pan.bg/view_article-6-571983-skot-rityr-sasht-ne-smeyat-da-zapochnat-otkrita-vojna-s-rusiya-zaradi-poziciyata.html

 photo opsa/ https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

ΣΥΓΧΥΣΗ

ΣΥΓΧΥΣΗ

Φοβερή σύγχυση επικρατεί στην οικουμένη. Είναι έργο συνωμοσίας ή η ειμαρμένη; Πλημμύρισε ο κόσμος...

Εθνοκάθαρση

Εθνοκάθαρση

Στο Αρτσάχ έχουμε μια  εισβολή και μια σύγχρονη εθνοκάθαρση ενός λαού, του αδελφού Αρμενικού...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This