EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
1.623 κατηγορίες

Σοκάρουν τα στοιχεία παιδικής κακοποίησης: 1.623 κατηγορίες βαρύνουν εργαζόμενο στην παιδική μέριμνα

4 Aug, 2023

Τα αδικήματα που φαίνεται να βαρύνουν πρώην εργαζόμενο σε δομή παιδικής μέριμνας, αφορούν 91 παιδιά, όπως καταλήγουν οι Αρχές, για την περίπτωση που σοκάρει όλη την Αυστραλία.

Μεταξύ των κατηγοριών αναφέρονται 136 βιασμοί, 110 σεξουαλικές παραβάσεις με παιδιά κάτω των 10 ετών, και αυτά όλα για τον 45χρονο εργαζόμενο από το Gold Coast. Τα αδικήματα είχαν λάβει χώρα στο Μπρίσμπαν, στο Σίδνεϋ και στο εξωτερικό και όλα μεταξύ των ετών 2007 και 2022.

Την έρευνα είχε αναλάβει η Ομοσπονδιακή  Αστυνομία σε συνεργασία με την Αστυνομία τόσο του Κουίνσλαντ όσο και της Νότιας Ουαλίας. Η τριπλή αστυνομική δύναμη τελικώς συνέλαβε τον 45χρονο, ο οποίος κρατείται στο Κουίνσλαντ εδώ και ένα έτος. Οι αρχικές κατηγορίες του 2022 αφορούσαν την παραγωγή υλικού παιδικής εκμετάλλευσης και χρήση υπηρεσίας της μεταφοράς υλικού.

Οι αρχές μιλούν για μια από τις πλέον φρικτές περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης  στην Αυστραλία, και το τραγικότερο είναι ότι οι παραβάσεις -που είχαν σαν θύματα κορίτσια προεφηβικής ηλικίας- συνέβησαν μέσα σε δέκα κέντρα επιμέλειας παιδιών. Μάλιστα ένα από τα θύματα είχε ηλικία μόλις ενός έτους.

Κατά την διάρκεια της έρευνάς τους, οι αρχές εντόπισαν στο σκοτεινό διαδίκτυο υλικό παιδικής πορνογραφίας σε γνωστό περιβάλλον δομής επιμέλειας παιδιών στο Μπρίσμπαν.

Να σημειωθεί ότι στον προσωπικό υπολογιστή του 45χρονου, καθώς και στο κινητό του, εντοπίστηκαν πάνω από 4.000 σχετικές φωτογραφίες.

Και ενώ, έχουν εντοπιστεί και τα θύματα, εκ των οποίων τα 87 είναι Αυστραλοί υπήκοοι, δεν είναι ακόμη σαφές τί συνέβη μεταξύ του 2013 και 2014 όταν ο 45χρονος εργάστηκε για λίγο στο εξωτερικό. Για να αποσαφηνιστεί αυτό, η αστυνομία συνεργάζεται με υπηρεσίες του εξωτερικού, ώστε να εντοπιστούν θύματα, κάτι το οποίο είναι μάλλον δύσκολο καθώς ο 45χρονος δεν αποκαλύπτει τις χώρες στις οποίες εργάστηκε.

Η υπαρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας έκανε λόγο για «δοκιμασία για τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και για όσους εργάζονται στις δομές επιμέλειας».

Από την πλευρά του ο υπαρχηγός της Αστυνομίας Νέας Νότιας Ουαλίας, δηλώνει πως πρόκειται για μια από τις πιο φρικτές υποθέσεις που έχει συναντήσει, αφού όσα διέπραξε ο 45χρονος είναι αδιανόητα.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το πώς κατάφερνε πάντα ο 45χρονος να παραμένει απαρατήρητος, παρά τους ελέγχους κυρίως των δομών, οι οποίες έχουν αυστηρά standards ελέγχων στις προσλήψεις προσωπικού.

Ο κατηγορούμενος θα προσέλθει στον Δικαστή του Κουίνσλαντ στις 21 Αυγούστου, όπου θα ανακριθεί και κατόπιν θα εκδοθεί στην Νέα Νότια Ουαλία όπου θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του.

 

 

 

Πηγή: https://neoskosmos.com photo https://bnn.network/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This