EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σπαρτιάτες

Σπαρτιάτες  εναντίον … Αθηναίων;

5 Oct, 2023

Ενώ… «ο κόσμος καίγεται» στην κυριολεξία, κωμικοτραγικές σκηνές εκτυλίσσονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο με τους βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών να σφάζονται μεταξύ τους .

 Συμβολική είναι άραγε η επιλογή της ονομασίας του κόμματος αυτού; Δεν επιχειρούν βέβαια νίκη εναντίον των Αθηναίων, όπως στο παρελθόν στον πόλεμο μεταξύ τους, που ο βαθύτερος λόγος του, από πολιτική άποψη, ήταν η ιδεολογική και πολιτειακή διαφορά ανάμεσα στην δημοκρατική Αθήνα και την ολιγαρχική Σπάρτη, με αποτέλεσμα καταστροφικό για ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και σημαντική κατάρρευση των ηθικών αξιών στις ανθρώπινες σχέσεις Όμως, και στη σύγχρονη Ελλάδα, ο φυλακισμένος Σπαρτιάτης «απειλεί» την Αθήνα με την υποψηφιότητά του! Χαρακτηριστικά  ο ΚΥΡ με το ανεξάντλητο χιούμορ του σχολιάζει : οι Σπαρτιάτες εγκατέλειψαν τον αρχηγό τους και παίρνουν εντολές από τον …Ξέρξη.  Ουδείς, εξαρχής, αμφέβαλλε ότι ο Ηλ.Κασιδιάρης ήταν ο αρχηγός των Σπαρτιατών και ο Β. Στίγκας ήταν …παροδικός, όμως, τα κόμματα στην Ελλάδα είναι αρχηγικά και ο Β.Στίγκας παίζει τον ρόλο του. Ισχυρίζεται ότι η μάχη για τον έλεγχο του κόμματος από «αντάρτες» με αφανή πρωταγωνιστή τον Ηλ.Κασιδιάρη δεν έχει μόνον πολιτική διάσταση αλλά και οικονομική, εξαιτίας διεκδίκησης της παχυλής κρατικής  χρηματοδότησης των Σπαρτιατών. Μιλά για εκβιασμούς ελληνικής Μαφίας με μεθόδους Δον Κορλεόνε, και βάζει μάλιστα νομική διάσταση στο θέμα, δηλώνοντας συγχρόνως ότι για τον ίδιο είναι υπεραρκετή η βουλευτική αποζημίωση… Παράλληλα οι βουλευτές του κατηγορούν τον αρχηγό για παρόμοιες ενέργειες και αποχωρούν… και ο αριθμός των ολίγων βουλευτών έχει σοβαρές συνέπειες για το κόμμα.  Η πλήρης σύγχυση!

Είχα και σε προηγούμενο άρθρο μου επισημάνει ότι η έλλειψη ικανής δημοκρατικής αντιπολίτευσης και η παράλληλη άνοδος των φασιστικών μορφωμάτων, σε μια κοινωνία, που ταλανίζεται καθημερινά, εγκυμονεί κινδύνους. Η Ελλάδα μάλιστα υστερεί ως προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου παρόμοιες παρατάξεις εκπροσωπούνται από προσωπικότητες, όπως της Le Pen και της Μeloni.

Η Βουλή αδύναμη, παρατηρεί τις διαμάχες και ο πολίτης διερωτάται  αν ούτε το Σύνταγμα μπορεί να την προστατεύσει. Ο Πρόεδρος της Βουλής Κ.Τασούλας επεσήμανε ότι το προδιαγεγραμμένο τέλος της Κ.Ο. των Σπαρτιατών έχει και θεσμικές διαστάσεις, και ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπάρχουν κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν στη Βουλή. Η αναβολή, όμως, λήψης αποφάσεων και η ανοχή θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Δεν είναι λογικό να γνωρίζουν τον κίνδυνο και να αδιαφορούν, όπως ακριβώς συνέβη και με τις προβλέψεις για τον κίνδυνο των πρόσφατων  καταστροφικών  πυρκαγιών. Είναι αδιανόητο μια δημοκρατική πολιτεία  να αδυνατεί να σταματήσει την πρωτοφανή αυτή εξέλιξη. Έως πότε ο φυλακισμένος θα απειλεί τη δημοκρατία. Στο τέλος θα χάσει αυτός την υπομονή του… και ποιος τους σώζει !

Οι πολιτικοί μας γνωρίζουν καλά ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ποιον εξυπηρετεί η καθυστέρηση; Ας προχωρήσουν επιτέλους!

 

Ομ.καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου, πρόεδρος Σώματος Ομοτίμων Κασθηγητών ΕΚΠΑ, κοσμήτορας Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ.Παρασκευής.

 

photo https://cnn.gr 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This