ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

ΗΠΑ

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας αρχίζουν στις 10 Ιανουαρίου

29 Dec, 2021

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις διμερείς συνομιλίες στις 10 Ιανουαρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τη ρωσική μεριά, διευκρινίζοντας όμως πως δεν έχει οριστικοποιηθεί το ραντεβού αυτό. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να εξεταστούν μια σειρά από ζητήματα, όπως οι εντάσεις στην Ουκρανία και οι ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για ζητήματα ελέγχου των πυρηνικών εξοπλισμών.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας ανακοίνωση αυτή την ημερομηνία στους δημοσιογράφους, δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ είναι «πρόθυμες να κάνουν διάλογο με τη Ρωσία». Επίσης πρόσθεσε πως μετά τις συνομιλίες υπάρχει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει η σύνοδος του συμβουλίου Ρωσίας-NATO τη 12η Ιανουαρίου και τη 13η Ιανουαρίου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Ρωσίας με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε από την μεριά της Ρωσίας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik: «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως αυτές οι ημερομηνίες εξετάζονται, αλλά δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία». Πρόσθεσε επίσης πως η Μόσχα έχει στείλει τις δικές της συγκεκριμένες προτάσεις στην Ουάσινγκτον για τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι των συνομιλιών, η αμερικανική μεριά όμως δεν συμμερίζεται την ίδια άποψη. «Κάποιοι ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλάνε για συζήτηση περί Ουκρανίας, καθώς και περί ελέγχου των εξοπλισμών. Για ποιον έλεγχο των εξοπλισμών μιλάμε;», είπε ο κ. Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Η Ρωσία ζητά την δέσμευση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πως η Ουκρανία δεν θα γίνει κράτος μέλος του Οργανισμού (ΝΑΤΟ) , εφόσον κάτι τέτοιο θα προκαλούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας. Σχεδόν επί ένα μήνα, η δύση κατηγορεί την Ρωσία πως μαζεύει στρατεύματα στα σύνορα της με την Ουκρανία με σκοπό την στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Κιέβου. Κάτι τέτοιο το διαψεύδει η Μόσχα, λέγοντας πως εκείνη είναι που απειλείται από τις «προκλήσεις» της Ουκρανίας και του NATO και απαιτεί να δεσμευτεί το ΝΑΤΟ πως δεν θα επεκταθεί περισσότερο στην πρώην σοβιετική ένωση.

Η Ρωσία δημοσίευσε πρόσφατα δυο δύο σχέδια συνθηκών, ένα για τον τερματισμό κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας των δυτικών κοντά στα ρωσικά σύνορα και το δεύτερο που προβλέπει την αποτροπή της διεύρυνσης του NATO, ιδίως την ένταξη της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία. Η δημοσιοποίηση αυτών, ήρθε σε ρήξη με τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των διπλωματικών διαπραγματεύσεων.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε νωρίτερα σε δημοσιογράφους, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς πως οι συνομιλίες που θα αρχίσουν τον Ιανουάριο θα ενταχθούν στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου που συμφωνήθηκε να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γενεύη τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας είπε, «Όταν καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε, η Ρωσία θα βάλει τις δικές της ανησυχίες πάνω στο τραπέζι, κι εμείς θα βάλουμε τις δικές μας».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.