ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Δημοκρατικοί ψηφοφόροι

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

20 Jan, 2022

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Μια εθνική τηλεφωνική και διαδικτυακή δημοσκόπηση από το Ινστιτούτο Heartland και το Rasmussen Reports, που συμμετείχαν 1.016 πιθανοί ψηφοφόροι των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι το 45 τοις εκατό των πιθανών Δημοκρατικών ψηφοφόρων θα υποστήριζε τέτοια μέτρα για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη στις 5 Ιανουαρίου και κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου, διαπίστωσε επίσης ότι το 59 τοις εκατό των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι είναι Δημοκρατικοί θα τάσσονταν υπέρ μιας κυβερνητικής πολιτικής που απαιτεί οι πολίτες «να παραμένουν περιορισμένοι στα σπίτια τους ανά πάσα στιγμή, εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης» εάν αρνούνται να κάνουν εμβόλιο για τον COVID-19.

Το περιθώριο σφάλματος είναι 3 ποσοστιαίες μονάδες με επίπεδο εμπιστοσύνης 95 τοις εκατό.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι πιστεύουν ότι οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θα πρέπει να μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα ή να φυλακίζουν άτομα που αμφισβητούν δημόσια την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολίων COVID-19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή σε διαδικτυακές ή ψηφιακές εκδόσεις, σύμφωνα με την έρευνα.

Εν τω μεταξύ, το 29 τοις εκατό των πιθανών Δημοκρατικών ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν την προσωρινή αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών τους από τους γονείς, εάν οι γονείς αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19.

Δεν έχουν επιβληθεί τέτοιες κυρώσεις για τους μη εμβολιασμένους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, αλλού, ορισμένοι πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα εάν δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Η Ελλάδα έχει επιβάλει εντολή εμβολιασμού για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Οι ηλικιωμένοι που δεν εμβολιαστούν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, ξεκινώντας από πρόστιμο 50 ευρώ ($57) τον Ιανουάριο και ακολουθούμενο από μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ ($114).

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι τα πρόστιμα θα εισπραχθούν μέσω της εφορίας με τα χρήματα να διατεθούν για τη χρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων.

«Ο παράγοντας ηλικία είναι σημαντικός λόγω των επιπτώσεών του στη δημόσια υπηρεσία υγείας», είπε ο Πλεύρης στο ιδιωτικό Open TV την Κυριακή.

Στην Αυστρία, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει πρόστιμα έως και 3.600 ευρώ (περίπου $4.000) σε άτομα που αψηφούν την εντολή εμβολίου για τον COVID-19 που σκοπεύει να εισαγάγει τον Φεβρουάριο για όλους τους κατοίκους ηλικίας 14 ετών και άνω.

Στον Καναδά, η επαρχία του Κεμπέκ πρόκειται να επιβάλει πρόστιμο στους μη εμβολιασμένους κατοίκους που δεν έχουν ιατρική εξαίρεση από τη λήψη εμβολίου για τον COVID-19.

Ο πρωθυπουργός της γαλλόφωνης επαρχίας Francois Legault ανακοίνωσε στις 11 Ιανουαρίου ότι στους ενήλικες κατοίκους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για ιατρικές εξαιρέσεις θα επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα. Είπε ότι πιστεύει ότι η άρνηση εμβολιασμού οδηγεί σε συνέπειες για το σύστημα υγείας.

Η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας σηματοδότησε την πρώτη φορά που μια κυβέρνηση στον Καναδά ανακοίνωσε οικονομική κύρωση για άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.

«Όσοι αρνούνται να λάβουν τις πρώτες τους δόσεις τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να πληρώσουν μια νέα εισφορά για την υγεία», δήλωσε ο Legault. «Η πλειοψηφία ζητά να υπάρξουν συνέπειες. … Είναι ζήτημα δικαιοσύνης για το 90 τοις εκατό του πληθυσμού που έχει κάνει κάποιες θυσίες. Τους χρωστάμε».

Ο Legault δεν διευκρίνισε τις λεπτομέρειες της οικονομικής ποινής, αλλά είπε ότι θα ήταν «σημαντική».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των...