Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
παράνομοι μετανάστες

Σχεδόν 100 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στο Ντένβερ ενεργοποιώντας υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

8 Dec, 2022

Η πόλη και η κομητεία του Ντένβερ έχουν ενεργοποιήσει ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης αφού σχεδόν 100 παράνομοι μετανάστες εμφανίστηκαν σε λεωφορεία τη νύχτα της Δευτέρας.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστοι για την άφιξη των παράνομων μεταναστών και έπρεπε να στήσουν κούνιες σε ένα κέντρο αναψυχής για να τους φιλοξενήσουν.

Η πόλη συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να βοηθήσει με τις βασικές ανάγκες των παράνομων μεταναστών, καθώς η αιφνιδιαστική άφιξη τους έχει αφαιρέσει πόρους που συνήθως δίνονται στους άστεγους ή τους άπορους της περιοχής.

Και οι σχεδόν 100 παράνομοι μετανάστες έφτασαν με λεωφορείο, αλλά δεν είναι σαφές από πού προέρχονται. Η πόλη φέρεται να είχε επίσης μια άλλη μεγάλη ομάδα σχεδόν 40 παράνομων μεταναστών που εμφανίστηκε στις 2 Δεκεμβρίου.

Λαθρομετανάστες φτάνουν στα Δημοκρατικά Προπύργια

Τους τελευταίους μήνες, οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες μετέφεραν χιλιάδες παράνομους μετανάστες που φτάνουν στις πολιτείες τους σε προπύργια των Δημοκρατικών όπως η Ουάσιγκτον, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, ακόμη και ο Μάρθας Βίνγιαρντ.

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα DeSantis και ο Κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ μετέφεραν με λεωφορεία ή αεροπορικώς παράνομους μετανάστες στις Δημοκρατικές πολιτείες χωρίς προειδοποίηση ως μέρος μιας εκστρατείας εστίασης στην ασφάλεια των συνόρων.

Το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα ενέκρινε ακόμη και 12 εκατομμύρια δολάρια για τη μετεγκατάσταση παράνομων μεταναστών από Φλόριντα σε μπλε πολιτείες.

Ο DeSantis δέχθηκε πυρά από την κυβέρνηση Μπάιντεν τον Οκτώβριο για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από το Τέξας στο Martha’s Vineyard με ναυλωμένες πτήσεις. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ άρχισε να ερευνά  εάν ο DeSantis χρησιμοποιούσε ακατάλληλα κεφάλαια για τη μεταφορά των μεταναστών.

Ο Άμποτ ήταν επίσης πολύ λάβρος σχετικά με την αποστολή παράνομων μεταναστών από το Τέξας σε άλλες πολιτείες και πόλεις που κρατούνται από Δημοκρατικούς.

«Από τον Απρίλιο, η στρατηγική λεωφορείων του Τέξας έχει προσφέρει επιτυχώς την απαραίτητη ανακούφιση στις παραμεθόριες κοινότητες μας που κατακλύζονται από την ιστορική εισροή μεταναστών που προκαλείται από τις απερίσκεπτες πολιτικές ανοιχτών συνόρων του Προέδρου Μπάιντεν», δήλωσε ο Άμποτ σε δελτίο τύπου τον Νοέμβριο.

«Μέχρι η κυβέρνηση Μπάιντεν να κάνει τη δουλειά της και να παράσχει στους Τεξανούς και στον αμερικανικό λαό βιώσιμη συνοριακή ασφάλεια, το Τέξας θα συνεχίσει να κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία στην ιστορία του έθνους για να αμυνθεί ενάντια σε μια εισβολή κατά μήκος των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων πόλεων καταφυγίων όπως η Φιλαδέλφεια. Ως τοποθεσίες απόρριψης για τη στρατηγική μας για λεωφορεία.”

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άμποτ δεν ήταν υπεύθυνος για αυτή την τελευταία ενέργεια μεταφοράς παράνομων μεταναστών στο Ντένβερ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση από τον DeSantis.

Image: texastribune.org, Shuran Huang for The Texas Tribune

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This