EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τήνος

Τήνος, η σαγηνευτική «άγνωστη» των Κυκλάδων και οι λαμπροί εορτασμοί για την εύρεση της θαυματουργής εικόνας

29 Jan, 2024

Κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου εορτάζεται στην Τήνο με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια η εύρεση της θαυματουργής εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατόπιν οράματος που είδε, σύμφωνα με την παράδοση, στις 23 Ιουλίου 1822, η Οσία Πελαγία, μέσα στο κελί της στην Ι.Μ. Κεχροβουνίου. Το απόγευμα της παραμονής, 29 Ιανουαρίου, η Αγία Εικόνα μεταφέρεται με πομπή στον κάτω Ναό της Ευρέσεως και τοποθετείται κοντά στο σημείο όπου επί χρόνια βρισκόταν θαμμένη. Στην συνέχεια τελείται μεγάλος Εσπερινός με ειδική Ακολουθία. Την επομένη τελείται αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Αρχιεπισκόπου Γαβριήλ και λιτανεία της Αγίας Εικόνας στα σοκάκια της Τήνου. Στην εξέδρα της προκυμαίας πραγματοποιείται δέηση και κατόπιν η πομπή επιστρέφει στον Ναό. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι μαθητές του νησιού με επικεφαλής τον Μητροπολίτη με τους Ιερείς, τον Δήμαρχο με το Δημοτικό Συμβούλιο και πλήθος πιστών, πραγματοποιούν το έθιμο της λαμπαδηφορίας ψάλλοντας τοπικούς ύμνους. Τα «Φαναράκια», όπως ονομάζεται η γιορτή αυτή από τους Τηνιακούς, είναι μεν γιορτή θρησκευτική, αλλά γεμάτη με τόσα χρώματα, ζωντάνια και ευφορία, που πραγματικά αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να επισκεφθεί κάποιος την Τήνο!

Τήνος, το νησί της Παναγίας Ευαγγελίστριας, που βρίσκεται στο νου και την καρδιά όλων των Ελλήνων. Είναι δύσκολο πολύ να το ξεχωρίσεις από την προστάτιδά του. Άλλωστε γιατί; Η Τήνος αισθάνεται βαθιά υπερήφανη, που η ιστορία και η φήμη της έχουν συνδεθεί με την Μεγαλόχαρη. Αισθάνεται μεγάλη τιμή που επιλέχθηκε από την Παναγιά για να γίνει εδώ το ιερό Της προσκύνημα. Όλοι μας -έστω και μια φορά- την επισκεφθήκαμε για ν’ ανάψουμε ένα κεράκι στη Χάρη της. Οι περισσότεροι όμως δεν κάναμε τον κόπο να δούμε πέρα απ΄αυτό. Δεν δοκιμάσαμε να γνωρίσουμε αυτόν τον τόπο, τον ευλογημένο, που τόσες χάρες και ομορφιές έχει να μας προσφέρει. Σήμερα, μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές, επιχειρούμε ένα σύντομο οδοιπορικό στο πανέμορφο και εν πολλοίς ανεξερεύνητο νησί της Τήνου.

εντυπωσιακός ναός της Μεγαλόχαρης Τήνου

Ο εντυπωσιακός ναός της Μεγαλόχαρης Τήνου

Ταξιδεύουμε από τα βάθη των αιώνων στο σήμερα. Από τον δρόμο της Ευαγγελίστριας, στα στενά σοκάκια των χωριών της Τήνου. Από το πολύβουο λιμάνι, στον ορεινό Πύργο. Από τους γραφικούς περιστεριώνες στα μοντέρνα κτήρια. Από τους διάσημους γλύπτες, στους λαϊκούς τεχνίτες. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Τήνος οφείλει το όνομά της στον πρώτο της άποικο, τον Τήνο. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Οφιούσα ή Υδρούσα, λόγω των πολλών φιδιών και της αφθονίας του νερού. Προστάτης της ήταν ο Ποσειδώνας. Τα αρχαιότερα ευρήματα της ιστορίας της ανάγονται στην μυκηναϊκή εποχή. Όταν το νησί υπαγόταν στους Αθηναίους, κατασκευάσθηκε το Πεισιστράτειο Υδραγωγείο (549-542 π.Χ.), το οποίο ύδρευε την πόλη μέχρι και το 1934. Διετέλεσε υπό ενετική και τουρκική κυριαρχία και συμμετείχε στην Επανάσταση του 1821 από τις πρώτες κιόλας μέρες της κήρυξής της.

Στις 30 Ιανουαρίου 1823 βρέθηκε η εικόνα της Παναγιάς, γεγονός που θεωρήθηκε ευλογία Κυρίου για το επαναστατημένο έθνος. Πολλοί αγωνιστές προσκυνώντας την ιερή εικόνα, ικέτεψαν την ευλογία Της και αφιέρωσαν τις νίκες τους εναντίον των τυράννων του Γένους, στην Χάρη της. Το 1940 ο τορπιλισμός της «Έλλης» στο λιμάνι της Τήνου, σηματοδοτεί την ελληνοϊταλική σύρραξη και συνδέει για ακόμα μια φορά την Τήνο με την ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Η Τήνος και τα 198 τ.χλμ. των εδαφών της φιλοξενούν περισσότερα από 40 κατοικημένα χωριά, διάσπαρτα σε όλη την έκταση του νησιού, αλλά και πολλούς παραθαλάσσιους, παραθεριστικούς οικισμούς. Στην τηνιακή ύπαιθρο, το τοπίο εναλλάσσεται συχνά. Οι εύφορες πεδιάδες διαδέχονται την σκληρή πέτρα και την άγρια φύση, ενώ πίσω από τις στροφές των δρόμων και εκεί που κανείς δεν το περιμένει, ξεπροβάλουν μικρές όμορφες παραλίες, καθιστώντας την ένα από τα ιδανικά για διακοπές ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Η Χώρα Τήνου, η πρωτεύουσα του νησιού, αποτελεί συγχρόνως το εμπορικό και τουριστικό κέντρο του και -γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε- δεν αποτελεί το γραφικότερο κομμάτι της Τήνου, γι’ αυτό και η επίσκεψή μας μόνο εδώ, για λίγες μόνον ώρες, όσες είναι αρκετές για το προσκύνημα – τάμα στην Ευαγγελίστρια, έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Τήνος δεν είναι ένα από τα άξια προσοχής κυκλαδονήσια. Η άναρχη και συχνά μη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του οικισμού -συνέπεια του τεράστιου κύματος προσκυνητών που υποδέχεται- αλλοίωσε τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο χαρακτήρα της πόλης, από την οποία ωστόσο δεν λείπουν οι όμορφες γειτονιές, αδιάψευστοι μάρτυρες της γραφικότητας του παρελθόντος.

Ο Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Τήνου αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο χριστιανικό προσκύνημα μετά τον Πανάγιο Τάφο. Ο καλλιμάρμαρος ναός, που αποτελεί ένα αριστούργημα χριστιανικής αρχιτεκτονικής, στηρίχθηκε σε σχέδια του Σμυρναίου αρχιτέκτονα Ευστράτιου Καλλονάρη και έχει κτιστεί στην θέση του παλαιού ναού του Αγίου Ιωάννη, που κάηκε από τους Σαρακηνούς το 1200 μ.Χ. Θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικότερα έργα της νεότερης Ελλάδος, δεδομένου ότι κατασκευάσθηκε κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της Επανάστασης του 1821. Ο ναός είναι πλούσια διακοσμημένος και εσωτερικά, κυρίως όμως είναι κατάφορτος από τα αφιερώματα των πιστών, ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα θαύματα της Παναγίας σε ξηρά και θάλασσα. Η εικόνα του Ευαγγελισμού είναι έργο των πρώτων χριστιανικών χρόνων και αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά, η δε θαυματουργική της ιδιότητα λέγεται ότι οφείλεται στην ίδια την Θεοτόκο, που την ευλόγησε.

Ο ναός της Μεγαλόχαρης αποτελεί το επίκεντρο της λατρείας του νησιού, με σημαντική κοινωνική και πολιτιστική προσφορά που έχει ως αιχμή της την οργάνωση του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελίστριας της Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.), το οποίο έχει θεσπίσει υποτροφίες για ανώτερες καλλιτεχνικές σπουδές. Το σημαντικότερο, ωστόσο, επίτευγμα του Ιδρύματος είναι η δημιουργία έξι Μουσείων, που αναδεικνύουν την πολιτιστική φυσιογνωμία του νησιού και φιλοξενούνται στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος της Μεγαλόχαρης. Πρόκειται για: α) την Έκθεση Εκκλησιαστικών Εικόνων και Κειμηλίων, β) την Πινακοθήκη με αντίγραφα έργων ξένων καλλιτεχνών, γ) την Πινακοθήκη με πρωτότυπα έργα Ελλήνων, ανάμεσα στα οποία και των Τηνίων Νικηφόρου Λύτρα και Νικολάου Γύζη, δ) το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών με έργα γλυπτών, όπως ο Φιλιππότης και ο Βούλγαρης, αλλά και πίνακες των Λύτρα και Γύζη, ε) το Μουσείο Αντωνίου Σώχου και στ) το Μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά, που περιλαμβάνει έργα της δεύτερης περιόδου του μεγάλου Τήνιου γλύπτη.

Δυτικά της πόλης ο δρόμος προς το νέο λιμάνι -αφού περάσουμε το παλιό λιμάνι Σταυρός του 19ου αι.- μας οδηγεί στον οικισμό και την παραλία Κιόνια. Στον αρχαιολογικό χώρο των Κιονίων, βρισκόταν το ιερό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, ένα ιερό που είχε κάνει διάσημη την Τήνο, κατά τους κλασσικούς χρόνους. Λίγο πιο κάτω η θαυμάσια παραλία της Πλατειάς Άμμου και το Σπήλαιο των Γαστριών, που παρουσιάζει μεγάλο ιστορικό και γεωλογικό ενδιαφέρον. Αξίζει να επισκεφθούμε επίσης τον Τριπόταμο, με τον Ι.Ν. των Εισοδίων της Θεοτόκου, το Χατζηράδο με τoν ναό της Αγίας Τριάδος και το βοτσαλωτό προαύλιό της, καθώς και τον Κάμπο και το Σμαρδάκιτο.

Ανατολικά της πόλης συναντούμε την παραλία του Αγίου Φωκά, που καταλήγει στο λόφο του Βρυόκαστρου, όπου υπάρχουν ίχνη προϊστορικού οικισμού. Ακόμα πιο ανατολικά οι παραλίες του Άη-Γιάννη Πόρτο και της Παχιάς Άμμου, με τις υπέροχες αμμοθίνες της.

Στρεφόμενοι προς τον βορρά του νησιού προσεγγίζουμε την περίφημη κοιλάδα του Ταραμπάδου. Καθώς οι περισσότεροι περιστεριώνες του νησιού βρίσκονται κτισμένοι εδώ, σε τούτη την ειδυλλιακή τοποθεσία, το θέαμα είναι εκπληκτικό. Αυτά τα θαυμάσια μνημεία λαϊκής αρχιτεκτονικής, συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε αισθητική. Όσο κι αν προσπαθούμε να βρούμε δύο όμοιους δεν τα καταφέρνουμε. Προφανώς δεν υπάρχουν! Κτισμένοι από πέτρα και σχιστόλιθο, «κεντημένοι» από τα χέρια λαϊκών τεχνιτών, αποτελούν ζωντανή απόδειξη της καλλιτεχνικής έκφρασης των απλών ανθρώπων. Οι περιστεριώνες είναι διώροφοι με τον πρώτο όροφο να εξυπηρετεί την αποθήκευση των εργαλείων και την συλλογή των περιττωμάτων που χρησιμοποιούνται ως λίπασμα, ενώ ο δεύτερος όροφος προορίζεται για την εκτροφή των περιστεριών. Πρόκειται για κλειστούς, ορθογώνιους χώρους με μία είσοδο για τον ιδιοκτήτη και μικρά περάσματα για τα πουλιά και τον εξαερισμό.

Μόλις 4 χλμ. δυτικά του Ταραμπάδου βρίσκεται η Παναγία Βρυσιώτισσα, το κέντρο των Ελλήνων Καθολικών, κτισμένη κοντά στην θάλασσα. Η θαυματουργή εικόνα της «Παναγίας με το βρέφος» είναι έργο του 15ου αιώνα και γιορτάζει την πρώτη Κυριακή του Μάη, οπότε και ευλογούνται όλα τα τροχοφόρα και οι οδηγοί τους. Μετά το Βρυσί -εξ ου και η ονομασία Βρυσιανή- ο δρόμος οδηγεί προς τον όρμο του Αγίου Ρωμανού. Σε κοντινή απόσταση και στο κέντρο περίπου του νησιού υψώνεται ο επιβλητικός όγκος του Ξώμπουργου ή Εξώμβουργου, όπου και ήταν κτισμένη η αρχαία ακρόπολη του νησιού. Επιβάλλεται μία επίσκεψη στο καθολικό προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Χριστού και στο ορθόδοξο προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής.
Στην σκιά του Ξώμπουργου κουρνιάζουν η καταπράσινη Ξινάρα, στην οποία εδρεύει το Αρχείο των Καθολικών της Τήνου, με πολύτιμο υλικό για την ιστορία του νησιού, αλλά και τα Λουτρά με την Μονή των Ιησουιτών και την Μονή των Ουρσουλίνων, όπου λειτουργεί εξαιρετικό Μουσείο εκπαιδευτικών οργάνων. Ακόμα ο Κουμάρος με την εκπληκτική θέα και βέβαια ο Βώλακας ή Βωλάξ, στον οποίο οι τεράστιοι -με τη μορφή μετεωριτών- ογκόλιθοι, που είναι σκορπισμένοι γύρω του, προσδίδουν στο τοπίο μια μυστηριώδη, φυσική ομορφιά, σε μεξικάνικα πρότυπα. Σε τούτο το χωριό οι κάτοικοι ασχολούνται με την καλαθοπλεκτική επιδεικνύοντας μοναδική δεξιοτεχνία, όπως άλλωστε συμβαίνει με οτιδήποτε ασχολούνται όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι του νησιού.

Τήνου στη σκιά του Ξώμπουργου

Λουτρά Τήνου στη σκιά του Ξώμπουργου

Βόρεια του Ξώμπουργου η εύφορη πεδιάδα της Κώμης, με το μεγάλο ομώνυμο χωριό και λίγο πιο κάτω η Κακιά Σκάλα. Στον κόλπο της Κολυμπήθρας φιλοξενούνται δύο παραλίες με μεγάλες βραχότρυπες σκαλισμένες από την θάλασσα. Στην ευρύτερη περιοχή συναντούμε και άλλες όμορφες αμμουδιές, αλλά και πολλά ακόμα γραφικά χωριά, όπως ο Σκαλάδος, ο Κουμάρος, ο Κρόκος, η Περάστρα, το Σκλαβοχώρι -όπου βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο μεγάλος ζωγράφος Νικόλαος Γύζης-, το Κάτω Κλείσμα και η Αετοφωλιά, το χωριό Αγάπη, καθώς και η καταπράσινη Καλλονή.

Η Καρδιανή, ένα καταπράσινο χωριό στην βόρεια πλευρά του νησιού, με υπέροχη θέα στην θάλασσα! Οι όρμοι του Γιαννάκη και των Καλυβίων, βρίσκονται επίσης σε αυτή την περιοχή. Τρία χιλιόμετρα δρόμου, χωρίζουν την Καρδιανή από τα Υστέρνια, που γαντζωμένα στην πλαγιά του λόφου, αγναντεύουν τον ομώνυμο, γραφικό όρμο τους. Στο χωριό λειτουργεί το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών Υστερνίων, το οποίο συμπληρώνει την εικόνα της ισχυρής καλλιτεχνικής παράδοσης της Τήνου.
Φθάνουμε στο βορειότερο άκρο του νησιού, στον πανέμορφο Πάνορμο. Κεφαλοχώρι της περιοχής ο Πύργος, το πιο όμορφο και εντυπωσιακό χωριό της Τήνου και ένα από τα ωραιότερα των Κυκλάδων και ολόκληρου του Αιγαίου. Παράλληλα, στο χωριό λειτουργεί το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών Πύργου με χαρακτηριστικά γύψινα προπλάσματα έργων ντόπιων καλλιτεχνών, όπως ο Χαλεπάς, ο Σώχος και ο Βούλγαρης. Εδώ βρίσκεται, επίσης, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το οποίο έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία του, ενώ από το 1955 λειτουργεί και Σχολή Καλών Τεχνών Mαρμαρογλυπτικής, την οποία συντηρεί το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.), συνεχίζοντας την μακραίωνη παράδοση της μαρμαρογλυπτικής. Εξίσου γοητευτικά τα μικρότερα χωριουδάκια της περιοχής, ο Μαρλάς, ο Μαμάδος, ο Βεναρδάδος και ο θερινός οικισμός της Ρόχαρης, καθώς και οι παρθένες παραλίες της βόρειας τηνιακής εσχατιάς, που ατενίζουν τη γειτονική Άνδρο.

Καρδιανή

Επιστρέφοντας στη Χώρα κάνουμε μία στάση στη Μονή του Κεχροβουνίου, το μεγαλύτερο μοναστικό συγκρότημα του νησιού, στο οποίο σώζεται το κελί της Οσίας Πελαγίας. Ξαποσταίνουμε στο ειδυλλιακό περιβάλλον με το δροσερό νερό που μας προσφέρουν οι μοναχές, διηγούμενες την ιστορία της Μονής, ενώ επισκεπτόμαστε και το ενδιαφέρον Μουσείο του μοναστηριού.
Ήδη νοσταλγούμε τα πανέμορφα χωριά και τις παραλίες που αφήσαμε πίσω μας. Θα μας χρειαζόταν πολλές σελίδες για να τα περιγράψουμε πλήρως. Για όλα έχουμε κάτι καλό να πούμε και κάτι όμορφο να θυμηθούμε. Μουντάδος, Τριαντάρος, Μπερδεμιάρος, Δυο Χωριά -με την δροσερή πηγή τους-, Αρνάδος -το ψηλότερο χωριό της Τήνου, όπου φιλοξενείται και Εκκλησιαστικό Μουσείο-, Καρυά -με Λαογραφικό αυτή τη φορά Μουσείο-, Φαλατάδος, Στενή, Όρμος Λειβάδας -με την Παναγία και τον φάρο της-, Μυρσίνη, Κτικάδος, όπου την Δευτέρα του Πάσχα στήνεται το έθιμο της Τράπεζας της Αγάπης, απόδειξη της αρμονικής συνύπαρξης Ορθοδόξων και Καθολικών.

Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω και να ρουφήξουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο απ΄αυτό το νησί που τόσο απλόχερα μας προσφέρει τα πάντα. Να ποτιστούμε άλλη μια φορά, από τον αέρα που γέννησε καλλιτέχνες σαν τους Λύτρα, Γύζη, Φιλιππότη, Βιτάλη, Σώχο, Χαλεπά… Βιαστικά μπαίνουμε στο Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, να προλάβουμε να απολαύσουμε έργα γλυπτικής και ζωγραφικής, αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Το καράβι της γραμμής αράζει στο λιμάνι κι εμείς φορτωμένοι με εικόνες και εμπειρίες αλησμόνητες, αναχωρούμε ατενίζοντας τον Τσικνιά, το ψηλότερο βουνό της Τήνου, αλλά και τον Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας να μας αποχαιρετούν. Δεν απορούμε πια! Έχουμε καταλάβει γιατί η Μεγαλόχαρη διάλεξε αυτό το νησί για την δημιουργία του oίκου Tης!

Η Τήνος αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο μαρμαροτεχνίας και λιθογλυπτικής στην Ελλάδα. Το μάρμαρο αφθονεί στο νησί και λατομεία λειτουργούσαν από την Αρχαιότητα. Η αφετηρία της τοπικής μαρμαροτεχνίας εντοπίζεται πριν από το 17ο αιώνα, κατά την περίοδο της κυριαρχίας των Βενετών, όταν η Τήνος γνώρισε σημαντική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Η μαρμαροτεχνία έφτασε στο απόγειό της μετά το 1715, όταν η Τήνος πέρασε στην κυριότητα των Οθωμανών. Τα σημαντικά προνόμια που παραχωρήθηκαν στο νησί το οδήγησαν σε οικονομική ευημερία. Κατά τον 19ο αιώνα, στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης του νεοσύστατου κράτους, τεχνίτες από την Τήνο ανέλαβαν μνημειακά κτήρια της Αθήνας, όπως τα Παλαιά Ανάκτορα (Βουλή), το Πανεπιστήμιο, η Ακαδημία, η Εθνική Βιβλιοθήκη, πολλά αρχοντικά και εκκλησιές, όπως η Μητρόπολη, αλλά και αναστηλώσεις αρχαίων μνημείων, όπως ο Παρθενώνας και η Ολυμπία. Η μεγάλη ζήτηση για μαρμαράδες οδήγησε πολλούς να αφήσουν το νησί για να ανοίξουν μαρμαρογλυφεία στην Αθήνα, όπου σταδιακά δημιουργήθηκε ισχυρό κέντρο λιθογλυπτικής.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This