EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τήρησαν όλες τις υποσχέσεις τους...

Τήρησαν όλες τις υποσχέσεις τους…

28 Dec, 2023

Είχε πέσει ένα πέπλο σιωπής… Όταν έκαναν την ανάλογη ανακοίνωση, όλοι βούρκωσαν. Το νέο ζευγάρι δεν θα ζούσε πια μαζί τους. Το είχαν αποφασίσει μετά από πολύ καιρό που το συζητούσαν. Τα έφερναν από’δω, τα έφερναν από’κει, αυτά που έβγαζε ο Κώστας από την δουλειά του, δεν τους επέτρεπαν πολλά πράγματα. Δεν ήθελαν μεγάλη ζωή. Μόνο να νοικιάσουν ένα δικό τους σπίτι και με βάλουν κάτι στην άκρη. Μήπως μπορούσαν να σπουδάσουν και τα δύο τους παιδιά. Η Αναστασία είχε μείνει καιρό τώρα στο σπίτι με τα παιδιά, να τα φροντίζει και να φροντίζει και τους γονείς του Κώστα. Οι ανάγκες πολλές και το σπίτι των γονιών μικρό. Με δυσκολία έβγαινε το τσουκάλι της ημέρας. Όσο για πολυτέλειες δεν υπήρχαν. Ακόμη και τα ρούχα και τα παπούτσια τα στερούνταν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών και των γονέων. 

Έτσι πήραν την απόφαση, άλλωστε ο Κώστας είχε δώσει μία υπόσχεση στην Αναστασία όταν παντρεύτηκαν. Να ζήσουν μία καλή ζωή μαζί και να φροντίζει την οικογένεια. Είχε κάτι λίγα χρήματα φυλαγμένα ο κυρ Γιώργος ο πατέρας του, για την κακιά την ώρα. Αυτά θα ήταν τα εισιτήρια. Εγγύηση θα τους έδινε ένας ξάδερφος της Αναστασίας. Είχε φύγει χρόνια πριν από το χωριό, σχεδόν αμούστακο παιδί και είχε κάνει μια αρχή στην Αμερική. Στην αρχή δούλευε σαν λαντζέρης ο Στάθης. Γνώρισε μία πατριώτισσα, παντρεύτηκαν και έκαναν και παιδιά. Με τον καιρό έκανε ένα ελληνικό εστιατόριο στην Αστόρια.

Έτσι λοιπόν του τηλεφώνησε ο Κώστας και του ανακοίνωσε τι αποφάσισαν με την ξαδέρφη του. Καλό παιδί ο Στάθης. Όχι μόνο δεν το σκέφτηκε παραπάνω, παρά γελώντας τρανταχτά και με μεγάλη χαρά είπε: “Ξάδερφε μην στεναχωριέσαι! Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω! Θα σας έχουμε παρέα εδώ κοντά μας!” Κάτι πήγε να ψελλίσει ο Κώστας και συνέχισε ο Στάθης: “Μεχρι να στρώσουν τα πράγματα θα μείνετε μαζί μας. Θα δουλέψεις κοντά μου στο μαγαζί. Να έχω έναν δικό μου άνθρωπο, μαζί με την κυρά. Αν θέλει μπορεί να έρθει και η ξαδέρφη για δουλειά. Εμείς έξω, στο σερβίρισμα και ότι χρειάζεται και οι γυναίκες μέσα στην κουζίνα.” 

Έφτιαξαν τα χαρτιά, τελείωσαν όλες τις διαδικασίες και αγόρασαν τα εισιτήρια. Χαιρέτησαν τους γονείς και τους συγγενείς. Ήρθε η μέρα που ξεκίνησαν για την νέα ζωή που τους περίμενε. Άγνωστο τι θα έβρισκαν μπροστά τους. Φοβισμένοι, συγκινημένοι και μη γνωρίζοντας τι θα βρουν εκεί που θα πήγαιναν. Όμως ήταν αποφασισμένοι να τα βγάλουν πέρα. 

Το μεγάλο λιμάνι του το τόπου τους χανόταν μακριά από τα μάτια τους και εκείνοι ήταν σφιχταγκαλιασμένοι πάνω στο κατάστρωμα. Με τα παιδιά στην αγκαλιά πνίγοντας τα δάκρυα τους, να μην τους δουν τα παιδιά να κλαίνε. Πέρασαν πολλές μέρες ταξιδεύοντας με το υπερωκεάνιο για τον προσδιορισμό τους, ώσπου τελικά έφτασαν. Ο Στάθης τους περίμενε στο λιμάνι για τα καλωσορίσματα. 

Ο Κώστας εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στο σπίτι των συγγενών. Στην αρχή δούλευαν στο μαγαζί και τα παιδιά τα φύλαγε η κόρη του Στάθη μαζί με τα αδέρφια της. Ο καιρός πέρασε και νοίκιασαν το δικό τους σπίτι δίπλα στα ξαδέρφια τους. Γνώρισαν και άλλους Έλληνες και μαζεύονταν όλοι μαζί να θυμηθούν τα γλέντια στην πατρίδα. Πέρασαν τα χρόνια και κάποια Χριστούγεννα, εκεί μπροστά στο δέντρο κοίταζαν την φάτνη. “Αναστασία μου ξέρω ότι η ζωή δεν ήταν εύκολη. Κουράστηκες και κουράστηκα. Όμως πριν έρθουν οι υπόλοιποι θέλω να σου δώσω ένα δώρο!” και της έδωσε τον φάκελο.

“Η οικογένεια μας είναι το δώρο που μου έχεις δώσει εδώ και χρόνια Κώστα μου…” του αποκρίθηκε η Αναστασία. ” Σου είχα δώσει μία υπόσχεση, ότι θα σε πάω διακοπές στον τόπο μας, όταν φτιάξουν τα πράγματα…” Το φάκελο στα χέρια της Αναστασίας έτρεμε από το τρέμουλο στα χέρια της. Είχε έρθει η ώρα να δουν ξανά τους φίλους, τους συγγενείς και τους γονείς τους. Να δουν τα μέρη τους και την πατρίδα που την στερήθηκαν. 

“Σε αγαπώ κορίτσι μου!” 

“Και εγώ σε αγαπώ Κώστα μου!” του είπε δίνοντας του ένα τρυφερό φιλί στο μάγουλο, δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σε λίγο γέμισε το σπίτι με γέλια, φωνές και χαρές από από φίλους και συγγενείς που ήρθαν καλεσμένοι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τσούγκριζαν τα ποτήρια και έλεγαν χαρούμενοι: “Καλά Χριστούγεννα με υγεία!” Ο Κώστας και η Αναστασία είχαν τηρήσει όλες τις υποσχέσεις τους. 

 

 

 

photo 2taol / https://pixabay.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This