ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ταυτότητα φύλου

22 πολιτείες μήνυσαν την κυβέρνηση για τον κανόνα «Ταυτότητα φύλου» που ελέγχει 29 δισεκατομμύρια δολάρια για τα γεύματα των φτωχών παιδιών

28 Jul, 2022

Είκοσι δύο πολιτείες μήνυσαν την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επειδή απείλησε να σταματήσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος σχολικών γευμάτων, εκτός εάν οι πολιτείες συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες που αφορούν την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό στα σχολεία.

Η μήνυση αντιπροσωπεύει την τελευταία πράξη μέχρι σήμερα στις συνεχιζόμενες μάχες μεταξύ κρατικών αξιωματούχων και Μπάιντεν, τον οποίο κατηγορούν ότι σφετερίστηκε την εξουσία τους μέσω των εκτελεστικών διαταγμάτων του.

Οι πολιτείες διαμαρτύρονται ότι ένας ομοσπονδιακός κανόνας μη διάκρισης, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Αυγούστου, επιδιώκει να επιβάλει «υποχρεώσεις που προφανώς εκτείνονται μέχρι τον τερματισμό των εγκαταστάσεων διαβίωσης και του αθλητισμού που χωρίζονται από φύλο και την επιβολή της χρήσης βιολογικά ανακριβών προτιμώμενων αντωνυμιών», ανέφερε η αγωγή. , κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, στο Τενεσί, στις 26 Ιουλίου.

«Η σαρωτική ρητορική της κυβέρνησης Μπάιντεν αντιμετωπίζει τις κανονικές πρακτικές, όπως τα μπάνια που χωρίζονται από το φύλο και τον αθλητισμό, ως «μεροληπτικές» παρόλο που το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Παιδείας τις αντιμετώπισαν ως νόμιμες, αμερόληπτες πρακτικές μόλις πέρυσι», αναφέρει η μήνυση.

Ένα ενημερωτικό δελτίο σχετικά με την προτεινόμενη πολιτική ανέφερε παραδείγματα πράξεων που εισάγουν διακρίσεις, όπως ερμηνεύονται από γραφειοκράτες, σύμφωνα με τον νέο κανόνα: «Αποτροπή ενός διεμφυλικού κοριτΣιού γυμνασίου [ένας βιολογικός άνδρας] από τη χρήση της τουαλέτας κοριτΣιών» και «αποτροπή ενός διεμφυλικού κοριτσιού γυμνασίου [ένας βιολογικός άνδρας] από «δοκιμάζοντας την ομάδα cheerleading των κοριτσιών», λέει η μήνυση.

 

Οι γενικοί εισαγγελείς του Τενεσί και της Ιντιάνα ηγούνται του συνασπισμού των πολιτειών που ισχυρίζονται ότι ο Μπάιντεν και το Υπουργείο Γεωργίας, που επιβλέπει το πρόγραμμα γευμάτων, «εξέδωσαν οδηγίες και κανόνες που παρερμηνεύουν το νόμο και επιβάλλουν παράνομες απαιτήσεις», αναφέρει η αγωγή.

Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας (SNAP) παρείχε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο Τενεσί πέρυσι. Συνολικά, οι 22 πολιτείες έλαβαν σχεδόν 29 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του προγράμματος για μαθητές χαμηλού εισοδήματος, εργαζόμενες οικογένειες, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ιντιάνα, Τοντ Ροκίτα, τάχθηκε κατά της «ακροαριστερής ατζέντας» που πιστεύει ότι τροφοδοτεί αυτές τις πολιτικές.

«Έχουν φτάσει σε ένα νέο επίπεδο αναίσχυνσης με αυτό το τέχνασμα της αναστολής της επισιτιστικής βοήθειας για παιδιά χαμηλού εισοδήματος, εκτός εάν τα σχολεία δεχτούν την προσφορά της Αριστεράς», είπε ο Rokita σε μια δήλωση.

Ο Ροκίτα λέει ότι «παλεύει για την κοινή λογική και το κράτος δικαίου», κάτι που πιστεύει ότι οι πολίτες τον εξέλεξαν να κάνει.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσε σχολιασμό σχετικά με την αγωγή, η οποία αφορά: Τενεσί, Ιντιάνα, Αλαμπάμα, Αλάσκα, Αριζόνα, Αρκάνσας, Τζόρτζια, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισιπή, Μιζούρι, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Οχάιο, Οκλαχόμα , Νότια Καρολίνα, Νότια Ντακότα, Τέξας, Γιούτα, Βιρτζίνια και Δυτική Βιρτζίνια.

Πριν καταθέσουν μήνυση, οι γενικοί εισαγγελείς από τις 26 πολιτείες έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο στις 14 Ιουνίου, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους.

«Επεκτείνοντας σε μεγάλο βαθμό την έννοια της «διάκρισης με βάση το φύλο» για να συμπεριλάβει την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, η καθοδήγηση κάνει πολύ περισσότερα από το να προσφέρει κατεύθυνση», ανέφερε η επιστολή.

 

«Επιβάλλει νέα —και παράνομα— ρυθμιστικά μέτρα σε κρατικές υπηρεσίες και φορείς εκμετάλλευσης που λαμβάνουν ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια από το USDA. Και το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι το ρυθμιστικό χάος που θα απειλούσε την αποτελεσματική παροχή βασικών διατροφικών υπηρεσιών σε ορισμένους από τους πιο ευάλωτους πολίτες μας».

Το Εθνικό Σχολικό Πρόγραμμα Γεύμα παρέχει γεύματα σε 30 εκατομμύρια μαθητές καθημερινά.

Περίπου 100.000 δημόσια και μη κερδοσκοπικά ιδιωτικά σχολεία και ιδρύματα φύλαξης παιδιών λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την παροχή επιδοτούμενων δωρεάν ή μειωμένων γευμάτων σε παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις, ανέφερε ένα δελτίο τύπου από το Rokita.

Image: U.S. Department of Agriculture

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This