ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 1, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Την γλώσσα μου έδωσαν

Την γλώσσα μου έδωσαν… μακεδονική

25 Jul, 2022

Θα πρέπει να παρερμηνεύσουμε και όχι απλά να παραφράσουμε τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη για την ελληνική γλώσσα, προκειμένου να προσεγγίσουμε την νοοτροπία γενεών Σκοπιανών που γαλουχήθηκαν με την πίστη στην μακεδονική ταυτότητα και την πλαστή ιστορία τους, παραχαράσσοντας την ίδια την ιστορία και την πραγματικότητα. Και είναι γεγονός ότι οι γενιές αυτές δεν διδάχτηκαν ποτέ ότι ο πολιτισμός που πλάστηκε με τη δράση του Μ. Αλεξάνδρου έφερε την ελληνική γλώσσα ως «κοινή» και μέσο έκφρασης σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο επί αιώνες.

Σε κοινή δήλωση πρώην πρέσβεων της Ελλάδας με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας για το Σκοπιανό, διάβασα την ακόλουθη ενδιαφέρουσα επισήμανση: «Θα πρέπει όλοι να θυμούνται την επίσημη κρατική εγκύκλιο-προειδοποίηση του άλλοτε Υπουργού των ΗΠΑ Stettinius (26 Δεκέμβρη 1944), που έγκαιρα, μόλις δημιουργήθηκε από τον Τίτο το τεχνητό μόρφωμα του «Μακεδονισμού», έλεγε μεταξύ άλλων επί λέξει: η Κυβέρνησή μας εκτιμά ότι αναφορές σε «Μακεδονικό Έθνος», «Μακεδονική Πατρίδα», «Μακεδονική Εθνική Ταυτότητα» συνιστούν αβάσιμη δημαγωγία, που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει στην σημερινή αναζωογόνησή τους ένα προπέτασμα για επιθέσεις εναντίον της Ελλάδος».

Από τότε, λοιπόν, μέχρι και σήμερα ο «Μακεδονισμός» συνεχίζεται ακάθεκτος, και αν δεν αποσαφηνιστεί η ταυτότητα και δεν γίνουν οι απαραίτητες συνταγματικές ρυθμίσεις ώστε να αλλάξει η ΠΓΔΜ τον αλυτρωτισμό του Συντάγματος, το θέμα του ονόματος των Σκοπίων δεν θα πρέπει να αποτελεί το κυριότερο μέλημα των κυβερνώντων. Οι υποσχέσεις των Σκοπιανών ότι όλες οι απαιτούμενες ρυθμίσεις θα γίνουν με… δόσεις, ώσπερ μνημόνια, ελλοχεύουν κινδύνους, και είναι βέβαιο ότι η είσοδός τους στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ με την κατοχύρωση του ονόματος «Μακεδονία» θα ενισχύσει το επεκτατικό τους ιδεολόγημα.

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου… (Οδυσσέας Ελύτης, Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική)

 

Ομ. καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου, πρόεδρος Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, κοσμήτωρ Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ.Παρασκευής.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This