EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ;

4 Aug, 2023

Τα συνθετικά ναρκωτικά παρασκευάζονται με τη χρήση χημικών του εργαστηρίου και όχι τόσο από φυσικά συστατικά.

Ένας αριθμός από συνθετικά ναρκωτικά που κυκλοφορούν στην αγορά, περιλαμβανόμενου του Έκσταση, του LSD και των μεθαμφεταμινών, περιγράφεται σε άλλα βιβλιαράκια από τη σειρά Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά. Αυτό το βιβλιαράκι δίνει τα δεδομένα σχετικά με τη «συνθετική μαριχουάνα» (Spice ή Κ2), τα «συνθετικά διεγερτικά» (Άλατα Μπάνιου) και ένα ναρκωτικό που ονομάζεται « Ν-Βόμβα» (N-Bomb). Αυτά συγκαταλέγονται μεταξύ των συνθετικών ναρκωτικών που είναι γνωστά ως «ναρκωτικά των σχεδιαστών».

 

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ – ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

Για να κατανοήσετε τι είναι η συνθετική μαριχουάνα και τα Άλατα Μπάνιου, και πώς ξεκίνησαν να κυκλοφορούν, πρέπει να μάθετε τι είναι ένα «ναρκωτικό του σχεδιαστή». Το «ναρκωτικό του σχεδιαστή» είναι μια συνθετική (χημικά παρασκευασμένη) εκδοχή ενός ναρκωτικού, του οποίου η σύσταση έχει μεταβληθεί ελαφρά προκειμένου να αποφευχθεί η ταξινόμησή του ως παράνομο ναρκωτικό. Πρόκειται βασικά για ένα πείραμα από έναν χημικό που γίνεται για να δημιουργήσει ένα καινούργιο ναρκωτικό το οποίο μπορεί να πωλείται νόμιμα (στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα), επιτρέποντας έτσι στους εμπόρους ναρκωτικών να κερδίζουν χρήματα χωρίς να παραβαίνουν τον νόμο. Την ίδια στιγμή που οι αστυνομικές δυνάμεις πληροφορούνται για τα νέα χημικά που παρασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο και τα κηρύσσουν παράνομα, οι παρασκευαστές τους εφευρίσκουν αλλοιωμένες εκδοχές ναρκωτικών για να «τη βγάλουν καθαρή» απέναντι στον νόμο. Και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Μερικά από αυτά τα ναρκωτικά πωλούνται στο διαδίκτυο ή σε μερικά καταστήματα (με την ονομασία «μείγματα καπνού από βότανα»), ενώ άλλα πωλούνται συγκαλυμμένα με το σήμα «δεν προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση» (όπως «άρωμα βοτάνων», «φυτική τροφή», «άλατα μπάνιου» ή «καθαριστικό κοσμημάτων») ώστε να μη φαίνεται ο πραγματικός σκοπός που εξυπηρετούν και να αποφεύγονται οι κανόνες υγιεινής και ασφαλείας.

Λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού χημικών που αναπτύσσονται, οι χρήστες των «ναρκωτικών σχεδιαστών» δεν έχουν κανέναν τρόπο να γνωρίζουν τι μπορεί να περιέχουν τα ναρκωτικά που καταναλώνουν. Επιπλέον, καθώς έχει γίνει μια μικρή τροποποίηση σε ένα ήδη γνωστό ναρκωτικό, μπορεί να προκύψει –και συχνά αυτό γίνεται– ένα νέο ναρκωτικό με πολύ διαφορετικά αποτελέσματα κι έτσι οι χρήστες δεν μπορούν να προβλέψουν τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στην υγεία τους οι ουσίες με τις οποίες πειραματίζονται.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 200 με 300 νέα «ναρκωτικά σχεδιαστών» αναγνωρίστηκαν μεταξύ του 2009 και του 2014, και τα περισσότερα από αυτά παρασκευάστηκαν στην Κίνα.1 Περισσότερα από 650 νέα «ναρκωτικά σχεδιαστών» έχουν πλημμυρίσει την Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια. Μερικά περιέχουν χημικά τα οποία δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί πλήρως και τα αποτελέσματά τους πάνω στο ανθρώπινο σώμα και τη διάνοια παραμένουν άγνωστα.

 

Η ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ «ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥΡΑ»

Η συνθετική μαριχουάνα, γνωστή πιο συχνά ως «Σπάις» ή Κ2, είναι ένα μείγμα από βότανα και καρυκεύματα που ψεκάζονται με ένα χημικό παρόμοιο με το THC, που είναι το ψυχοτρόπο συστατικό το οποίο βρίσκεται στη μαριχουάνα.

Τα συνθετικά ναρκωτικά όπως το Σπάις και το Κ2 συχνά διαφημίζονται πλασματικά ως «ασφαλείς», «φυσικές» και «νόμιμες» ουσίες που «σε φτιάχνουν». Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα δεν είναι νόμιμα και σίγουρα δεν είναι φυσικά ή ασφαλή.

Οι χημικές αναλύσεις έχουν δείξει ότι, σε όλες τις περιπτώσεις, τα ενεργά συστατικά που περιέχονται σε αυτά τα ναρκωτικά είναι συνθετικά χημικά με επικίνδυνα τοξικά αποτελέσματα. Πέρα από αυτό, λόγω του ότι η χημική σύνθεση των προϊόντων που πωλούνται με το όνομα Σπάις ή Κ2 είναι άγνωστη, οι χρήστες δεν έχουν ιδέα τι εισάγουν στο σώμα τους ή ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Επίσης, καθώς τα βότανα και τα καρυκεύματα ψεκάζονται ανομοιόμορφα, η επίδραση του ναρκωτικού μπορεί να ποικίλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η συνθετική μαριχουάνα έχει τη μορφή αποξηραμένων φύλλων και συχνά πωλείται σε μικρά, ασημένια σακουλάκια με την ονομασία «άρωμα βοτάνων» ή «ποτ-πουρί». Διαφημίζεται επίσης και ως προϊόν σε υγρή μορφή για χρήση σε ατομικές συσκευές για εισπνοές.

Συχνά καπνίζεται σε τσιγαριλίκια, πίπες ή ηλεκτρονικά τσιγάρα και μερικοί καπνιστές την φτιάχνουν τσάι ή τη χρησιμοποιούν σε συνταγές για κέικ με σοκολάτα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή σπρέι που ψεκάζεται μέσα στη μύτη ή σε υγρή μορφή.

 

ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Κ2

Σπάις

Μείγμα της Αλγερίας

Άρωμα

Μαύρη Μάμπα

Μπλέιζ

Μπλις (Ευτυχία)

Μπομπάι

ΜπλουΜπονσάι

-18Χάος

Τσιλ (Χαλαρό)

Όνειρο |

 Συνθετικό Τσιγαριλίκι

Συνθετικό Χόρτο

Τζίνι

Λάβα

Μότζο

Κος Χαρούμενος

Κος Χαμογελαστός

Κακό Φάντασμα

Κόκκινη Αυγή X

Σνακ του Σκούμπυ

Αίσθηση

Αίσθηση Γαλήνης |

Σιωπηλό Μαύρο

Σκανκ

Καπνός

Διαμάντι του διαστήματος

ΠικάντικοΧΧΧ

Σπάικ 99

Τάι Φαν

Κακό X

Γιουκατάν Φάιερ (Φωτιά στο Γιουκατάν)

Ζεν

 

Συνεχίζεται

 

 
Photo Fotorech / https://pixabay.com  
Source https://www.notodrugs.gr/course/lesson/the-truth-about-synthetic-drugs/documentary-the-truth-about-synthetic-drugs.html

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This