EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Τουρισμός σε ανοδική πορεία

18 Jun, 2024
Τουρισμός σε ανοδική πορεία

Τουρισμός σε ανοδική πορεία

Τουρισμός σε ανοδική πορεία

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία τόσο της μελέτης της Εθνικής Τράπεζας όσο και των ευρημάτων από τους μεγάλους  tour operators,  φαίνεται πως η Ελλάδα εφέτος θα έχει μια αρκετά μεγάλη αύξηση στην τουριστική της κίνηση.

Το πρώτο δίμηνο του 2024 με αύξηση σχεδόν 35% συγκριτικά με του 2023,  δείχνει πως ο τουρισμός κινείται σε ανοδική πορεία ταυτόχρονα με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε μήνες που άλλοτε ήταν αρκετά χαμηλοί.

Φαίνεται πως το Υπουργείο Τουρισμού, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν κάνει σημαντικά βήματα με έμφαση στις ειδικές μορφές του τουρισμού και την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης καταλυμάτων όσο και με την επικαιροποίηση του Οργανισμού Διαχείρησης και Προώθησης Προορισμών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο οργανισμός θα προωθήσει περιοχές που έχουν πληγεί από πρόσφατες φυσικές καταστροφές ώστε να ανακάμψουν και να επαναξιοποιηθούν.

Η αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο ανάκαμψης για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών όπως ο χειμερινός / ορεινός τουρισμός, ο θαλάσσιος/καταδυτικός τουρισμός, το wellness, ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός είναι τομείς που μπορούν να υποστηριχθούν με άνεση από την χώρα μας εάν κι εφόσον δεν σπαταληθούν χρήματα στο φαίνεσθαι…

Βέβαια κι εφόσον η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός,  θα πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη έμφαση και αξιοποίηση των δομών εκπαίδευσης και εξειδίκευσης, διότι μέχρι σήμερα χωλαίνουν συγκριτικά με εκείνες άλλων χωρών.

Πρέπει να γίνει κατανοητό στα αρμόδια υπουργεία πως η κατάρτιση και η εκπαίδευση νέων σε σωστές,  βιώσιμες και τεχνολογικά υψηλού επιπέδου σχολές αποτελούν περιουσία της χώρας για την διαφήμιση, λειτουργία και υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα μαύρο σημείο σχετικά με τις ζητούμενες επιβαρύνσεις από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με την αύξηση τέλους παρεπιδημούντων ή άλλων επιβαρύνσεων στον τζίρο των ξενοδοχείων. Το να αυξάνονται οι φόροι χωρίς αυτοί να αποδίδονται ή να επενδύονται  στον ίδιο τον τουρισμό ώστε να βελτιώνεται η λειτουργία του είναι ασύμφορο.

Καταλήγοντας,  μένουν ακόμη δυό τρία θέματα που άμεσα πρέπει να υλοποιηθούν, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για μεγάλα βήματα προς τα εμπρός καθώς και παγκόσμια αναγνώριση.

Καλά το πάμε κι ας συνεχιστεί έτσι….

 

 

 

photo https://www.lemonde.fr/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This