ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 1, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει την πολιτική του Biden που περιορίζει την κράτηση και την απέλαση παράνομων αλλοδαπών

25 Jul, 2022

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε στο Τέξας και τη Λουιζιάνα μια προσωρινή νομική νίκη στην προσπάθεια των παραμεθόριων πολιτειών να καταρρίψουν μια κατευθυντήρια γραμμή της κυβέρνησης Μπάιντεν του Σεπτεμβρίου 2021 για τη μετανάστευση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, σε μια απόφαση του την Πέμπτη, επέτρεψε σε ομοσπονδιακό δικαστή στο Τέξας να μπλοκάρει την οδηγία της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη μετανάστευση που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς των συνοριακών πολιτειών, περιορίζει τη δυνατότητα των συνοριακών πρακτόρων να κρατούν και να απελαύνουν παράνομους αλλοδαπούς.

Η απόφαση είναι μια πολιτική οπισθοδρόμηση για την κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, την υπερβολική επιβάρυνση της υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE) και μια ατζέντα για να αντικαταστήσει την πιο αυστηρή συνοριακή πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ εν μέσω δικομματικής κριτικής.

Οι διαφωνούντες δικαστές περιλαμβάνουν τη δικαστή Amy Coney Barrett, τη δικαστή Sonia Sotomayor, τη δικαστή Elena Kagan και τη δικαστή Ketanji Brown Jackson – σηματοδοτώντας την πρώτη ψήφο της Τζάκσον από την έναρξη της θητείας της τον περασμένο μήνα.

Οδηγίες DHS

Το DHS εξέδωσε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές επιβολής της μετανάστευσης στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, καθοδηγώντας τις αρχές μετανάστευσης να ασκήσουν «διακριτική ευχέρεια» και να δώσουν προτεραιότητα στη κράτηση ή την απέλαση παράνομων αλλοδαπών που «αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια ασφάλεια και την ασφάλεια των συνόρων».

Στην  πράξη, η κατευθυντήρια γραμμή του Σεπτεμβρίου 2021 ορίζει ότι η έλλειψη νόμιμης άδειας παραμονής ενός παράνομου αλλοδαπού στις Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα πρέπει από μόνη της να αποτελεί τη βάση μιας αγωγής επιβολής εναντίον τους».

Αυτή η καθοδήγηση έρχεται σε άμεση αντίθεση με την πολιτική DHS της εποχής Trump , η οποία καθοδηγεί τις αρχές μετανάστευσης να κρατούν και να απελαύνουν παράνομους αλλοδαπούς με τρόπο που δεν εισάγει διακρίσεις, εκτός από ορισμένες περιορισμένες περιπτώσεις, όπως εκείνοι που ήρθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως παιδιά ή γονείς Αμερικανών πολιτών ή μόνιμων κατοίκων.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο επικύρωσε την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου τον Ιούνιο του 2022 που ακυρώνει την καθοδήγηση του DHS της κυβέρνησης Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο του 2021, δίνει στο Τέξας και τη Λουιζιάνα μια προσωρινή νίκη, τουλάχιστον έως ότου το Ανώτατο Δικαστήριο εκδικάσει την υπόθεση στη σύνοδο επιχειρημάτων του Δεκεμβρίου 2022.

«Αδιαμφισβήτητα στοιχεία»

Σύμφωνα με τον διορισμένο από τον Τραμπ δικαστή Drew Tipton από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Τέξας για τη Νότια Περιφέρεια, είναι «δύσκολο να αρνηθεί κανείς» ότι το σημείωμα του DHS του Σεπτεμβρίου 2021 προκάλεσε βλάβη στην πολιτεία του Τέξας.

Ο Tipton τάχθηκε στο πλευρό των συνόρων λέγοντας ότι «αδιαμφισβήτητα στοιχεία» δείχνουν ότι το υπόμνημα του Σεπτεμβρίου 2021 οδήγησε σε αύξηση της ροής παράνομων μεταναστών στο Τέξας, με το κράτος να χρειάζεται να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για δίωξη, κράτηση, υγειονομική περίθαλψη και διοίκηση.

Το περιφερειακό δικαστήριο συνέχισε λέγοντας ότι ενώ το DHS υποστηρίζει ότι ορισμένα δεδομένα μετανάστευσης έδειξαν αύξηση στον αριθμό των συλλήψεων και απελάσεων μετά την καθοδήγησή του για «προτεραιότητα» σε ποινικά καταδικασμένους αλλοδαπούς, η αύξηση είναι δυσανάλογη λαμβάνοντας υπόψη την «άνευ προηγουμένου αύξηση παράνομων αλλοδαπών το σύνορο.”

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This