EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό σε Επιχειρήσεις Άνω των 100 ατόμων

14 Jan, 2022
Ανώτατο Δικαστήριο

Ανώτατο Δικαστήριο.

Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για το εμβόλιο COVID-19 για ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά αποφάσισε να επιτρέψει την ισχύ ενός ξεχωριστού κανονισμού που απαιτεί από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να κάνουν το εμβόλιο.

Σε μια απόφαση 6–3 στις 13 Ιανουαρίου, το δικαστήριο μπλόκαρε την εντολή για τις επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους εργαζομένους, κρίνοντας ότι οι Πολιτείες και οι εταιρείες που αμφισβήτησαν την επιβολή ήταν πιθανό να πετύχουν την αξίωση τους. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν είχαν υποστηρίξει ότι ο νόμος για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία (OSHA) του 1970 τους έδωσε την εξουσία να επιβάλλουν την εντολή, αλλά η πλειοψηφία των δικαστών διαφώνησε.

«Οι αιτούντες είναι πιθανό να επιτύχουν επί της ουσίας του ισχυρισμού τους ότι ο Γραμματέας δεν είχε την εξουσία να επιβάλει την εντολή. Οι διοικητικές υπηρεσίες είναι δημιουργήματα καταστατικού. Συνεπώς, κατέχουν μόνο την εξουσία που έχει παράσχει το Κογκρέσο. Ο υπουργός έδωσε εντολή σε 84 εκατομμύρια Αμερικανούς είτε να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19 είτε να υποβληθούν σε εβδομαδιαίες ιατρικές εξετάσεις με δικά τους έξοδα. Δεν πρόκειται για «καθημερινή άσκηση ομοσπονδιακής εξουσίας». Αντιθέτως, είναι μια σημαντική καταπάτηση της ζωής —και της υγείας— ενός τεράστιου αριθμού εργαζομένων», αναφέρει η γνώμη της πλειοψηφίας.

Η απόφαση ήρθε από τους δικαστές John Roberts και Samuel Alito, διορισμένους από τον George W. Bush. Clarence Thomas, διορισμένος από τον George H. W. Bush· και οι δικαστές Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh και Amy Coney Barrett, όλοι διορισμένοι από τον Τράμπ.

 

Ο δικαστής Stephen Breyer, διορισμένος στην Κλίντον, και οι δικαστές Sonia Sotomayor και Elena Kagan, και οι δύο διορισμένοι Ομπάμα, διαφώνησαν. Έγραψαν στη διαφωνία τους ότι ο εν λόγω νόμος δεν περιόριζε τις εξουσίες του γραμματέα εργασίας.

 

Η πλειοψηφία υποστήριξε ότι «Το κείμενο του Organic Act  καθιστά επανειλημμένα σαφές ότι ο OSHA είναι επιφορτισμένος με τη ρύθμιση των «επαγγελματικών» κινδύνων και την ασφάλεια και την υγεία των «εργαζομένων».

Ενώ η Γενική Δικηγόρος Elizabeth Prelogar σε μια προηγούμενη συνοπτική αναφορά δεν αμφισβήτησε ότι ο OSHA είναι περιορισμένος στη ρύθμιση των «κινδύνων που σχετίζονται με την εργασία», ισχυρίστηκε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από τον COVID-19 πληροί τις προϋποθέσεις ως τέτοιος κίνδυνος.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε», αναφέρει η γνώμη της πλειοψηφίας. «Αν και ο COVID-19 είναι ένας κίνδυνος που εμφανίζεται σε πολλούς χώρους εργασίας, δεν αποτελεί επαγγελματικό κίνδυνο στους περισσότερους. Ο COVID-19 μπορεί και εξαπλώνεται στο σπίτι, στα σχολεία, κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων και οπουδήποτε αλλού συγκεντρώνεται κόσμος. Αυτό το είδος καθολικού κινδύνου δεν διαφέρει από τους καθημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν όλοι από το έγκλημα, την ατμοσφαιρική ρύπανση ή οποιονδήποτε αριθμό μεταδοτικών ασθενειών. Το να επιτραπεί στον OSHA να ρυθμίζει τους κινδύνους της καθημερινής ζωής -απλώς επειδή οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν δουλειές και αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους ενώ δουλεύουν – θα διεύρυνε σημαντικά τη ρυθμιστική αρχή του OSHA χωρίς σαφή εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο».

Η απόφαση σημαίνει ότι η εντολή μπλοκάρεται ενώ η υπόθεση πηγαίνει πίσω στο Εφετείο των ΗΠΑ για το 6ο Circuit, το οποίο ανέτρεψε την αναστολή που είχε επιβληθεί από διαφορετικό εφετείο.

 

Ο OSHA είναι μέρος του Υπουργείου Εργασίας.

 

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι Έρικ Σμιτ, ένας Ρεπουμπλικανός που έφερε μια από τις υποθέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της εντολής εμβολιασμού, είπε σε μια δήλωση ότι η απόφαση ήταν «μια τεράστια νίκη για εκατομμύρια εργαζομένους και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Doolittle Manufacturing εδώ στο Μιζούρι, που θα έπρεπε να κλείσουν τις πόρτες τους αν δεν σταματούσε αυτή η εντολή».

«Αν και είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με την αγωγή μας κατά της εντολής εμβολιασμού των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, αυτός ο αγώνας απέχει πολύ από το να τελειώσει και η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη», είπε.

Ο Schmitt αναφερόταν στην πλειονότητα των δικαστών που συμφώνησαν να άρουν εντολές κατώτερου δικαστηρίου που εμπόδιζαν μια ξεχωριστή εντολή διοίκησης Μπάιντεν που επιβλήθηκε από τα Κέντρα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για Υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS).

Η εντολή CMS, η οποία δεν επιτρέπει την εξαίρεση από τα τέστ, καλύπτει περισσότερους από 17 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Το Κογκρέσο εξουσιοδότησε τον γραμματέα υγείας να διακηρύξει, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή μιας μονάδας υγειονομικής περίθαλψης στο Medicare και το Medicaid, κάποιες απαιτήσεις που αυτός ή αυτή «βρίσκει απαραίτητες για το συμφέρον της υγείας και της ασφάλειας των ατόμων στα οποία παρέχονται υπηρεσίες στο ίδρυμα», ανέφερε η πλειοψηφία του δικαστηρίου στην απόφασή της.

Αν και δεν έχει επιβληθεί ποτέ στο παρελθόν απαίτηση εμβολίου, «συμφωνούμε με την κυβέρνηση ότι η εντολή του Γραμματέα εμπίπτει στις εξουσίες που του έχει αναθέσει το Κογκρέσο», αναφέρει η γνώμη της πλειοψηφίας.

Οι δικαστές είπαν ότι η λήψη ενός εμβολίου για τον COVID-19 «θα μειώσει σημαντικά την πιθανότητα οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταδώσουν στους ασθενείς τους». Ωστόσο, αυτό δεν ευθυγραμμίζεται με μελέτες και δεδομένα πραγματικού κόσμου σχετικά με την επίδραση του εμβολιασμού κατά της παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron.

Joe Ravi, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This