EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
εμβόλιο

Το Εφετείο των ΗΠΑ δεν θα επαναφέρει την εντολή του Μπάιντεν για το εμβόλιο για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

11 Feb, 2022

Μια επιτροπή εφετείου των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα επαναφέρει την εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν για το εμβόλιο COVID-19 για ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, αρνούμενη να ακυρώσει μια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που έθεσε την εντολή σε αναμονή.

Το 5ο Περιφερειακό Εφετείο αρνήθηκε να αναστείλει την απαγόρευση του κατώτερου δικαστηρίου κατά της εντολής με ψήφους 2-1 και ζήτησε από τα δύο μέρη να υποβάλουν επιχειρήματα τον Μάρτιο.

Η εντολή του κατώτερου δικαστηρίου κατά της εντολής εκδόθηκε από τον περιφερειακό δικαστή με έδρα το Τέξας Τζέφρι Μπράουν τον περασμένο μήνα, ο οποίος έκρινε ότι ο Μπάιντεν δεν έχει την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εντολή.

Σε μια απόφαση 20 σελίδων, ο δικαστής τάχθηκε στο πλευρό των εναγόντων που υποστήριξαν ότι η γλώσσα που χρησιμοποιείται στην ομοσπονδιακή νομοθεσία δεν δίνει χώρο στην επιβολή της εντολής.

Οι δικηγόροι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι ο ομοσπονδιακός νόμος λέει ότι ο πρόεδρος «μπορεί να ορίσει κανονισμούς για τη συμπεριφορά των εργαζομένων στην εκτελεστική εξουσία» και ότι η πράξη του εμβολιασμού είναι «αδιαφανής συμπεριφορά».

Αλλά οι ενάγοντες είπαν ότι η αναφερόμενη συμπεριφορά πρέπει να είναι «συμπεριφορά στο χώρο εργασίας» για να τη ρυθμίσει ο Μπάιντεν.

«Λοιπόν, η υποβολή σε εμβόλιο για τον COVID-19, ειδικά όταν απαιτείται ως προϋπόθεση της απασχόλησής του, είναι συμπεριφορά στο χώρο εργασίας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έγινε πολύ πιο ξεκάθαρη μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου νωρίτερα αυτόν τον μήνα», είπε ο Μπράουν, αναφερόμενος στο πόρισμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις αρχές Ιανουαρίου ότι η εντολή του Μπάιντεν για εμβόλια για ιδιωτικές επιχειρήσεις φαινόταν να μην εμπίπτει στις εξουσίες του.

Στην απόφασή του την Τετάρτη, το 5ο Περιφερειακό Εφετείο δεν συμπεριέλαβε εξηγήσεις.

Ο δικαστής Stephen A. Higginson, διορισμένος από τον Ομπάμα, υποστήριξε ότι διαφωνεί με την απόφαση ότι άλλα 12 περιφερειακά δικαστήρια έχουν απορρίψει αιτήματα για αποκλεισμό της εντολής προτού ένας δικαστής από τη Νότια Περιφέρεια του Τέξας εκδώσει μια εθνική προκαταρκτική διαταγή.

«Σήμερα και το δικαστήριο μας αρνείται να αποφανθεί», έγραψε ο Χίγκινσον. «Έτσι, εκδόθηκε προεδρικό διάταγμα που επηρεάζει εκατομμύρια ομοσπονδιακούς υπαλλήλους σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο δύο χωριστά ομοσπονδιακά δικαστήρια απέτυχαν να αποφανθούν σχετικά με το έκτακτο αίτημα της κυβέρνησης για αναμονή. Το μόνο δικαστήριο που μπορεί τώρα να παράσχει σαφή απόφαση είναι το Ανώτατο Δικαστήριο».

Η απόφαση του εφετείου σημαίνει ότι η υπόθεση θα μπορούσε πλέον να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο έδωσε εντολή στους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 έως τις 22 Νοεμβρίου, διαφορετικά αντιμετωπίζουν πειθαρχικά μέτρα ή τερματισμό.

Το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου αφαίρεσε την επιλογή των εργαζομένων και των εργολάβων να μην εμβολιαστούν εκτός εάν υποβάλουν αίτηση για θρησκευτική ή ιατρική εξαίρεση, καθώς οι εργαζόμενοι μπορούσαν προηγουμένως να επιλέξουν να μην εμβολιαστούν για οποιονδήποτε λόγο.

«Εάν ένας ομοσπονδιακός εργαζόμενος δεν συμμορφωθεί, θα περάσει από την τυπική διαδικασία [ανθρώπινου δυναμικού], η οποία περιλαμβάνει συμβουλευτική και πειθαρχική δράση, ενώ θα αντιμετωπίσει προοδευτικά πειθαρχικά μέτρα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι για την εντολή, η οποία επηρεάζει περίπου 3,5 εκατομμύρια κρατικοί υπάλληλοι.

Ο Λευκός Οίκος, επικαλούμενος αναλυτές της Wall Street, λέει ότι η εντολή του εμβολίου θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα έως και 5 εκατομμύρια Αμερικανούς εργάτες να επιστρέψουν στην εργασία τους και δηλώνει ότι θα «προωθήσει μια ταχύτερη και ισχυρότερη οικονομική ανάκαμψη» μετά από περισσότερα από δύο χρόνια της πανδημίας. .

Επί του παρόντος, η εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για το εμβόλιο COVID-19 για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας είναι η μόνη ομοσπονδιακή εντολή που ισχύει, με το Ανώτατο Δικαστήριο να επιτρέπει την ισχύ του κανόνα τον Ιανουάριο.

Photo: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This