EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ O ΧΡΥΣΟΣ TOY

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ O ΧΡΥΣΟΣ TOY

22 Apr, 2024

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θα παρουσιάσει διάλεξη με τίτλο «Το Καστελόριζο και ο χρυσός του», στο Ελληνικό Κέντρο, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της σειράς Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού. Με ομιλητή τον Νίκο Βογιατζή, αυτή η εκδήλωση θα εξερευνήσει το συναρπαστικό παρελθόν του Καστελλόριζου, εστιάζοντας στην εμπορική του ιστορία και την πολιτιστική του σημασία.

 Bogiatzis

Το Καστελλόριζο έχει μια ιδιαίτερη ιστορία ευημερίας και καταστροφής. Χωρίς εύφορο έδαφος ή νερό συντηρούσε έναν πληθυσμό 9.000 κατοίκων μέσω του εμπορίου. Το εμπόριο έφερε μαζί του ευκαιρίες και πλούτο, που αντικατοπτρίζεται στα σπίτια, τα ρούχα και τα κοσμήματα. Ο χρυσός ήταν το μέσο εμπορικών συναλλαγών και ο καθρέφτης της κοινωνικής θέσης στο νησί. Το εμπόριο έφερε επίσης νέες ιδέες που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας. Αυτή η ταυτότητα φαίνεται να έχει μεταφερθεί σε πολλούς από τους μετανάστες του Καστελλόριζου στην Αυστραλία. Πολλοί μετανάστευσαν πριν καταστραφεί το νησί. Έφεραν μαζί τους αντικείμενα που σήμερα αποτελούν ένα σημαντικό πολιτιστικό αρχείο του νησιού, φωτογραφίες τους, παραδοσιακά ρούχα και κοσμήματα – ένα μη καταγεγραμμένο αρχείο που συναντάται σε μεμονωμένες οικογένειες.

Η οικογένεια του Νίκου Βογιατζή ήταν μέρος της Καστελλοριζίτικης διασποράς των αρχών του εικοστού αιώνα. Διατήρησε έντονο ενδιαφέρον για το νησί, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική του ιστορία. Έχει εκδώσει το «Kastellorizian Jewellery. A Dispersed Archive of a Past Culture», και μαζί με τον Dr Nicholas G Pappas AM «An Island in Time. Castellorizo in Photographs 1890-1948». Ζει στην Καμπέρα και επισκέπτεται τακτικά το νησί.

 

 

Πότε: Πέμπτη 9 Mαίου, 7μμ

Πού: Ελληνικό Κέντρο, Mezzanine, 168 Lonsdale St., Melbourne

 

 

πηγή: Σταύρος Μεσσήνης

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This