ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Μιζούρι

Το Μιζούρι επιστρέφει στον σχολικό ξυλοδαρμό;

26 Aug, 2022

Πολύ κόσμο άφησε άφωνο η απόφαση της σχολικής περιφέρειας Κάσβιλ στο Μιζούρι, να επαναφέρει τον ξυλοδαρμό ως “έσχατο τρόπο τιμωρίας” των μαθητών.

Η αλήθεια είναι πως το 2021 είχε πραγματοποιηθεί μια δημοσκόπηση στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι ζήτησαν να υπάρξει κάτι παραπάνω από μια αποβολή, για την περίπτωση απείθαρχων παιδιών. Ο σχολικός επιθεωρητής μάλιστα δηλώνει ότι οι γονείς είναι πολύ ευχαριστημένοι για την απόφαση που πάρθηκε.

Η τυπική διαδικασία του πράγματος θα έχει ως εξής: Ο κάθε γονέας θα πρέπει να υπογράφει ότι δέχεται να ασκηθεί σωματική βία στο παιδί του, ως έσχατη λύση και εφ΄όσον άλλα πειθαρχικά μέσα δεν λειτουργήσουν. Το ξύλο θα δίνεται μόνο από τον διευθυντή, και πάντα με παρουσία μάρτυρα (όχι παιδιών).

Το 1977 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ είχε κρίνει ότι η σωματική βία στα σχολεία είναι θέμα της κάθε πολιτείας, για το αν θα εφαρμόζεται ή όχι, και το Μιζούρι φαίνεται πως ανέτρεξε στην απόφαση αυτή. Παρ’ όλα αυτά, το Μιζούρι δεν είναι η μόνη πολιτεία η οποία ασκεί τέτοιες “σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης”, καθώς συνολικά 19 πολιτείες δεν αρνούνται τον ξυλοδαρμό.

Στην φωτογραφία, το μέσο της εκπαίδευσης…

 

 

photo https://globalnews.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This