EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ποσοστό απόρριψης

Το ποσοστό απόρριψης της κυβέρνησης Μπάιντεν μεταξύ των Ισπανόφωνων φτάνει στο 60%: Δημοσκόπηση

20 May, 2022

Λιγότεροι από τους μισούς Ισπανοαμερικανούς, σε σύγκριση με το αποτέλεσμα του περασμένου έτους, είπαν στους δημοσκόπους ότι τους αρέσει η δουλειά που κάνει ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έλλειψης γάλακτος για μωρά, της συνοριακής κρίσης, του εκτοξευόμενου πληθωρισμού και της κρίσης καυσίμων.

Τα τρία πέμπτα ή το 60 τοις εκατό των Ισπανόφωνων αποδοκιμάζουν την απόδοση του Μπάιντεν, ενώ το 26 τοις εκατό εγκρίνει και το 13 τοις εκατό δήλωσε ότι δεν γνώριζε ή δεν είχε άποψη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac που δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου.

Μια παρόμοια έρευνα πριν από ένα χρόνο διαπίστωσε ότι το 55 τοις εκατό των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων – υπερδιπλάσιο από το σημερινό ποσοστό – ενέκρινε τον Μπάιντεν, ενώ μόνο το 29 τοις εκατό αποδοκίμασε.

Αποτελώντας περίπου το 18 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ, η ομάδα έχει δει μια λιτή συντηρητική τάση, σύμφωνα με τη μελέτη, καθώς σχεδόν οι μισοί ισπανόφωνοι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι δήλωσαν ότι θα ήθελαν να δουν το GOP να πάρει τον έλεγχο της Γερουσίας, ενώ το 36 τοις εκατό είπε ότι ελπίζω ότι οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Δείχνει επίσης ότι το 48 τοις εκατό των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων θέλουν να δουν τους Ρεπουμπλικάνους να κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων εάν οι εκλογές ήταν σε εξέλιξη, σε σύγκριση με μόνο το ένα τρίτο που ήθελε οι Δημοκρατικοί να καταλάβουν την εξουσία.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.586 ενήλικες σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων 1.421 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με περιθώριο σφάλματος 2,6 ποσοστιαίες μονάδες.

«Οι Αμερικανοί δίνουν στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μια αρνητική βαθμολογία αποδοχής θέσεων εργασίας 35-57%, ενώ το 7 τοις εκατό δεν προσφέρει γνώμη», σύμφωνα με τα ευρήματα.

Τα πρόσφατα ευρήματα έρχονται καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου πλησιάζουν γρήγορα καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν παλεύει με μια σειρά κρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της εγχώριας οικονομίας και της εθνικής ασφάλειας.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι οι μαύροι Αμερικανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.

Το 63 τοις εκατό των ερωτηθέντων μαύρων Αμερικανών που επί του παρόντος εγκρίνει τον πρόεδρο έχει σημειώσει πτώση από έτος σε έτος από 85 τοις εκατό το 2021. Αντίθετα, το ποσοστό αποδοκιμασίας 28 τοις εκατό έχει αυξηθεί από 5 τοις εκατό.

Μια δημοσκόπηση του Απριλίου από το Convention of States Action και το Trafalgar Group δείχνει ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν των δύο τρίτων των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων, πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να κλείσει τα νότια σύνορα μέχρι να επιτευχθεί λύση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ABC News/Washington Post διαπίστωσε ότι λιγότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών εγκρίνει τον τρόπο που ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει την οικονομία, ενώ το 94 τοις εκατό εξέφρασε ανησυχίες για την απότομη αύξηση των τιμών καθώς ο πληθωρισμός φτάνει σε υψηλό 40 ετών .

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό κατά τον Τύπο.

Image: get.archieve.net

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This