EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τέξας

Το Τέξας ζητά από τη διοίκηση Biden μονοκλωνικά αντισώματα, και τεστ για COVID-19

3 Jan, 2022

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ζήτησε από την κυβέρνηση Biden να στείλει απαραίτητα κιτ θεραπείας και τεστ για τον COVID-19 στην πολιτεία εν μέσω της έκρηξης της παραλλαγής του ιού Omicron.

Ο Άμποτ, Ρεπουμπλικανός, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η πολιτεία ζήτησε πόρους από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

«Η ανίχνευση του COVID-19 και η πρόληψη νοσηλειών που σχετίζονται με τον COVID-19 είναι κρίσιμης σημασίας για τον αγώνα μας ενάντια σε αυτόν τον ιό», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Ενώ η κυβέρνηση Biden έχει περικόψει τις προμήθειες θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων και τεστ όταν χρειάζονται περισσότερο από ποτέ, η Πολιτεία του Τέξας προτρέπει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ενταθεί σε αυτόν τον αγώνα και να παράσχει τους απαραίτητους πόρους για να βοηθήσει στην προστασία των Τεξανών. Οι χώροι τεστ για τον COVID-19, το πρόσθετο ιατρικό προσωπικό και οι συνεχείς αποστολές θεραπευτικών σκευασμάτων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να σώζουμε ζωές και να μετριάζουμε την εξάπλωση του COVID-19», πρόσθεσε.

Ζητήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να δημιουργήσει χώροι τεστ για τον COVID-19σε έξι κομητείες που αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των κομητειών Bexar, Cameron και Dallas.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας του Τέξας ζήτησε πρόσθετη προμήθεια sotrovimab, μονοκλωνικών αντισωμάτων που παράγονται από την GlaxoSmithKline.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες θεραπείες που κρατούν τους ανθρώπους που κολλούν τον COVID-19 εκτός νοσοκομείων, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι εγκαταστάσεις δεν κατακλύζονται κατά τη διάρκεια των κρουσμάτων.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της θεραπείας και δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα διέκοψε την κατανομή όλων των δόσεων που δεν είχε κάνει η GlaxoSmithKline στις πολιτείες λόγω των αναδυόμενων δεδομένων που έδειχναν ότι δεν ήταν επιτυχείς κατά του Omicron, μια παραλλαγή του COVID-19.

Η κυβέρνηση συνέχισε να στέλνει το sotrovimab, αλλά δεν αποστέλλονται αρκετές δόσεις για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Ο Χειρουργός της Φλόριντα, στρατηγός Τζόζεφ Λαντάπο, την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η κυβέρνηση Biden «αποτρέπει ενεργά» την πρόσβαση σε μονοκλωνικά φάρμακα και κάλεσε τη διοίκηση να χαλαρώσει τους περιορισμούς στον εφοδιασμό.

Η κυβέρνηση Biden, η οποία δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για σχολιασμό, στις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε την παύση και θα στείλει μονοκλωνικά σε όποια πολιτεία τα παραγγέλνουν.

Παρόλο που η παραλλαγή Omicron έγινε η κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα, η παραλλαγή Delta συνεχίζει να κυκλοφορεί και όλα τα μονοκλωνικά είναι καλά στην πρόληψη νοσηλειών μεταξύ αυτών με Delta, σημειώνουν οι ειδικοί.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Περιπλάνηση

Περιπλάνηση

Γνώριμα μέρη στα ιερά μας σαν ένα δίχτυ, πλαγιές γερμένες  πλατάνια μόνα μες τις ελιές, όνειρα...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This