EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
σκύλος του σπιτιού

Το τραπέζι των γιορτών και ο σκύλος του σπιτιού

26 Dec, 2023

Πάντα συμβαίνει. Οι μυρωδιές από τα φαγητά που μαγειρεύονται πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, κάνουν τον σκύλο σας είτε να σας κοιτάζει επίμονα στα μάτια λαχταρώντας να του δώσετε να δοκιμάσει, είτε να μην ξεκολλάει από τα πόδια σας.

Και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι ο τέλειος μηχανισμός της μύτης του σκύλου, μπορεί να αναλύσει με λεπτομέρεια κάθε συνταγή που οσμίζεται, τότε πραγματικά «του τρέχουν τα σάλια».

Όμως, δεν είναι όλα τα φαγητά των Χριστουγέννων ή του Νέου Έτους κατάλληλα για τον σκύλο μας. Υπάρχουν τροφές που, αν και νόστιμες, είναι ιδιαίτερα τοξικές για τον οργανισμό του.

Η γέμιση της γαλοπούλας ή του κοτόπουλου, για παράδειγμα, εκτός των άλλων κατάλληλων εδεσμάτων, καλώς ή κακώς περιλαμβάνει και σταφίδες, τροφή εντελώς ακατάλληλη για τον οργανισμό του σκύλου. Οι σταφίδες είναι καλό να αποφεύγονται είτε σε αλμυρά, είτε σε γλυκά φαγητά, όσο μικρή κι αν είναι η ποσότητα στην οποία περιλαμβάνονται.

Γλυκά ούτως ή άλλως απαγορεύεται να δίνονται στα σκυλιά, καθώς η ζάχαρη είναι ακατάλληλη, πόσο μάλλον αν περιλαμβάνουν σοκολάτα, που είναι μια πολύ τοξική τροφή για αυτά.

Τοξικό επίσης και το μοσχοκάρυδο, οπότε ακόμη κι αν θεωρούμε ότι «είναι λίγο», αυτό είναι ήδη πολύ για τον οργανισμό του σκύλου και θα προκαλέσει διαταραχή.

Για να αποφύγουμε προβλήματα στο πεπτικό σύστημα του σκύλου μας, καλό είναι να μην του δώσουμε τρόφιμα που να περιλαμβάνουν κρεμμύδι, ή πιπεριά, ή σκόρδο. Όχι μόνον δεν χωνεύονται εύκολα, δημιουργούν και διαταραχές.

Οι ξηροί καρποί δεν είναι τροφή που ενδείκνυται στους σκύλους, καθώς μπορεί να προκαλέσουν από απλά πεπτικά προβλήματα, έως και σοβαρότερα όπως τρέμουλο ή πυρετό. Αμύγδαλα, καρύδια και μακαντέμια, είναι στην κορυφή των ακατάλληλων ξηρών καρπών.

Κόκκαλα που έχουν απομείνει από το κρέας θέλουν πολλή προσοχή και καλό είναι να αποφεύγονται. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν προκύψει ανωμαλίες από τα κόκκαλα σε σκύλους, παρ’ όλο που ανέκαθεν αποτελούσαν μια «εύκολη τροφή» γι’ αυτούς.

Ζαμπόν, τυριά και μπέϊκον ανάμεσα στα απομεινάρια από τα φαγητά του γιορτινού τραπεζιού καλό είναι να υπολογίζονται στις θερμίδες και στα λίπη που δίνονται στον σκύλο μας, ο οποίος στιγμιαία θα χαρεί βέβαια, αλλά θα επιβαρυνθεί η ημερήσια διατροφή του. Στην προσπάθειά του το πάγκρεας του σκύλου να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει τις επί πλέον ποσότητες λίπους, θα επιβαρυνθεί άσχημα.

Ο,τιδήποτε περιλαμβάνει αλκοόλ, εννοείται πως πρέπει να αποφεύγεται από τους σκύλους.

Τα απομεινάρια του γιορτινού τραπεζιού μπορεί να είναι μια λιχουδιά για τους σκύλους μας, και η διάθεσή μας μπορεί να μας σπρώχνει να τους ευχαριστήσουμε, αλλά για την περίπτωση αυτή μπορούμε να έχουμε στον πάγκο μας ένα μπωλ με κατάλληλες λιχουδιές για να τους δίνουμε όταν “τρέχουν τα σάλια τους”: κομμένα καρότα, αγγούρι, άπαχο κρέας, κομμένα φρούτα… Όλα θα γίνουν πιο εύκολα έτσι, και κυρίως θα γιορτάσουμε όλοι τις γιορτές!

 

 

 

photo photo-graphe / https://pixabay.com – source https://tanea.gr 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This