EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
SUV

Το IRS αλλάζει τον ορισμό του «SUV», κάνοντας περισσότερα οχήματα επιλέξιμα για φορολογικές πιστώσεις

6 Feb, 2023

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων ( IRS ) τροποποίησε τον ρυθμιστικό ορισμό του οχήματος αθλητικής χρήσης (SUV) για να κάνει περισσότερα οχήματα επιλέξιμα για πίστωση φόρου για ηλεκτρικό όχημα ( EV ) έως 7.500 $.

Σε μια ειδοποίηση που εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου , η IRS και το Υπουργείο Οικονομικών άλλαξαν από κοινού το πρότυπο ταξινόμησης οχημάτων βάσει του οποίου ορίζονται τα φορτηγά, τα SUV, τα φορτηγά και ορισμένα άλλα οχήματα, καθιστώντας περισσότερα μοντέλα επιλέξιμα για ομοσπονδιακές εκπτώσεις φόρου.

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) έκανε τα SUV με τιμή έως και 80.000 $ επιλέξιμα για πίστωση φόρου EV, ενώ τα αυτοκίνητα, τα σεντάν και τα βαγόνια θα μπορούσαν να πληρούν τις προϋποθέσεις μόνο εάν είχαν τιμή έως και 55.000 $.

Οι αλλαγές σημαίνουν ότι τα οχήματα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν crossover SUV πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις για την πίστωση.

“Ορισμένα οχήματα που υπόκεινταν στο παρελθόν στον περιορισμό MSRP των 55.000 $ ταξινομούνται τώρα ως SUV και επομένως επωφελούνται από τον περιορισμό MSRP των 80.000 $”, ανέφερε η IRS σε μια δήλωση, αναφερόμενη στην προτεινόμενη τιμή λιανικής του κατασκευαστή (MSRP), όχι στην πραγματική τιμή που καταβλήθηκε.

Για παράδειγμα, αυτό σημαίνει ότι το ανώτατο όριο λιανικής τιμής για την επιλεξιμότητα για την έκπτωση φόρου αυξάνεται από 55.000 $ σε 80.000 $ για μοντέλα όπως το Cadillac Lyriq της GM, το πενταθέσιο Model Y της Tesla και το Ford Mustang Mach-E. (Μια πλήρης λίστα με τα νέα καθαρά οχήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορείτε να βρείτε εδώ .)

«Μια πολύ καλή απόφαση που ξεκαθαρίζει κάποια σύγχυση για την έκπτωση φόρου EV και βοηθά άμεσα τους πελάτες να ψωνίσουν σήμερα (και αύριο) για ένα ηλεκτρικό crossover ή SUV», δήλωσε ο John Bozzella, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alliance for Automotive Innovation, σε δήλωση.

Οι νέες προϋποθέσεις ισχύουν για οχήματα που αγοράστηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 2023 ή αργότερα. Για οχήματα που αγοράστηκαν πριν από αυτήν την ημερομηνία, υπάρχουν ξεχωριστά κριτήρια καταλληλότητας .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, παραπονέθηκε τον Ιανουάριο ότι οι φορολογικοί κανόνες για τα EV ήταν «μπερδεμένοι», καθώς η πενταθέσια έκδοση του Model Y της Tesla δεν θεωρείται SUV, αλλά η έκδοση των επτά θέσεων θεωρείται ως μία.

Οι νέοι κανόνες έχουν εισαγάγει συνέπεια, καθιστώντας και τα δύο μοντέλα της Tesla SUV για τους σκοπούς της έκπτωσης φόρου.

Λεπτομέριες

Η IRS και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν αναθεωρήσει το πρότυπο ταξινόμησης οχημάτων για να χρησιμοποιούν το φιλικό προς τον καταναλωτή πρότυπο Ετικέτας Οικονομίας Καυσίμου της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) αντί του προτύπου EPA CAFE, καθιστώντας ευκολότερο για τους καταναλωτές να αναγνωρίζουν οχήματα που πληρούν τις απαιτήσεις ανώτατου ορίου MSRP.

Τα οχήματα των οποίων η κατηγορία περιλαμβάνει “sports utility όχημα”, “pickup truck” ή “van” στην ετικέτα οικονομίας καυσίμου ή στο FuelEconomy.gov θεωρούνται SUV, pickup truck ή van, αντίστοιχα, για τους σκοπούς των εκπτώσεων φόρου EV.

Αυτό περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες οχημάτων, για τις οποίες ισχύει το όριο MSRP των 80.000 $:

small sport utility vehicle

standard sport utility vehicle

small pickup truck

standard pickup truck

minivan

van

Για οχήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις για πίστωση φόρου που δεν ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες της παραπάνω λίστας, ισχύει το ανώτατο όριο των 55.000 $ MSRP.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της IRS, το MSRP για νέα επιλέξιμα EV δεν μπορεί να υπερβαίνει τα ακόλουθα ποσά για τους ακόλουθους τύπους οχημάτων:

φορτηγά — 80.000$

sport utility vehicle – 80.000 $

φορτηγά-80.000$

άλλα — 55.000$

Τα οχήματα των οποίων το MSRP υπερβαίνει το όριο για τον συγκεκριμένο τύπο οχήματος δεν είναι επιλέξιμα για έκπτωση φόρου.

Η IRS λέει ότι όλα τα οχήματα που ταξινομήθηκαν ως SUV, van ή φορτηγά, για τους σκοπούς της νέας έκπτωσης φόρου καθαρού οχήματος πριν από την ενημέρωση ταξινόμησης της 3ης Φεβρουαρίου, εξακολουθούν να υπόκεινται στο ίδιο όριο MSRP των 80.000 $.

Για εκείνα τα οχήματα που πλέον ταξινομούνται ως SUV και υπόκεινται στο υψηλότερο όριο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να λάβουν αναφορά πωλητή.

Συγκεκριμένα, ένας πωλητής πρέπει να παρέχει τόσο στον φορολογούμενο όσο και στο IRS μια αναφορά που περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες:

όνομα και αριθμό φορολογικού μητρώου του πωλητή

όνομα και αριθμό φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου

αριθμός αναγνώρισης οχήματος του νέου καθαρού οχήματος

χωρητικότητα μπαταρίας του νέου καθαρού οχήματος

επαλήθευση ότι ο φορολογούμενος είναι ο αρχικός χρήστης του νέου καθαρού οχήματος

την ημερομηνία πώλησης και την τιμή πώλησης του οχήματος

μέγιστη επιτρεπόμενη πίστωση για το νέο καθαρό όχημα που πωλείται

για πωλήσεις μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2023, το ποσό τυχόν πίστωσης μεταφοράς που ισχύει για αγορά

μια δήλωση με κυρώσεις για ψευδορκία από τον πωλητή

Κανονικά, οι πωλητές πρέπει να παρέχουν την αναφορά το αργότερο μέχρι την ημερομηνία αγοράς του οχήματος. Ωστόσο, για οχήματα που προηγουμένως δεν ήταν επιλέξιμα, αλλά σύμφωνα με τους αναθεωρημένους κανόνες είναι επιλέξιμα, οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν από τους πωλητές να παρέχουν τις αναφορές μετά την ημερομηνία αγοράς.

Image: Matthew G. Bisanz, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This