EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
IRS

Το IRS προειδοποιεί τους φορολογούμενους ότι η πρόσληψη φορολογικών υπαλλήλων θα «αυξηθεί» σύντομα

1 Dec, 2023

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων IRS επιδιώκει να αξιοποιήσει δισεκατομμύρια επιπλέον ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση των ικανοτήτων της, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των «εργασιών επιβολής».

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) σχεδιάζει να αυξήσει τις προσλήψεις φοροτεχνικών τους επόμενους μήνες, αποκάλυψε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, θέτοντας τους φορολογούμενους σε υψηλότερη επιφυλακή καθώς το IRS ενισχύει τις τάξεις του στρατού επιβολής της νομοθεσίας.

Ο επίτροπος του IRS, Ντάνι Βέρφελ, έκανε τις παρατηρήσεις στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου κορυφής της Ένωσης για τη Διαχείριση Κινδύνων Ομοσπονδιακών Επιχειρήσεων (AFERM) στις 28 Νοεμβρίου.

Σε μια κεντρική ομιλία στην εκδήλωση, ο κ. Werfel είπε ότι είναι “επιφυλακτικά αισιόδοξος” ότι το IRS μπορεί να αξιοποιήσει τα περίπου 60 δισεκατομμύρια δολλάρια σε επιπλέον ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για να εκσυγχρονίσει τα απαρχαιωμένα συστήματα πληροφορικής του, να ενισχύσει την εκπαίδευση των εργαζομένων και γενικά να ανοικοδομήσει τις ικανότητές της υπηρεσίας.

«Θα περίμενα ότι η δραστηριότητα προσλήψεων από την πλευρά της επιβολής νόμων θα αυξηθεί καθώς μπαίνουμε στο 2024», είπε ο κ. Werfel στο πρακτορείο.

«Στρατός» Εφοριακών (IRS);

Αν και ο κ. Werfel δεν διευκρίνισε σε ποιους αριθμούς προσλήψεων στοχεύει, το IRS δήλωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι παρακολουθούσε γρήγορα την πρόσληψη 3.700 ατόμων για να βοηθήσει με “διευρυμένο έργο επιβολής” που προορίζεται να επικεντρωθεί σε πολύπλοκες συνεργασίες , μεγάλες εταιρείες και υψηλά εισοδήματα.

Οι θέσεις φορολογικής επιβολής θα είναι ανοιχτές σε περισσότερες από 250 τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτελούν μέρος αυτού που έχει υποσχεθεί το IRS ότι θα είναι μια «σαρωτική, ιστορική» καταστολή της φορολογικής διαφυγής με την επιβολή του νόμου με την αξιοποίηση της τεχνολογία αιχμής, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, για να πιάνει τους φοροφυγάδες πιο αποτελεσματικά.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προειδοποιήσει ότι η εισροή 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων του IRS από τον Νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη ενός «στρατού» 8700 φορολογικών αρχών των οποίων η εργασία θα οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού των φορολογικών ελέγχων που στοχεύουν απλούς Αμερικανούς.

Ενώ ο κ. Werfel, ο Πρόεδρος Joe Biden, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen και άλλοι στην κυβέρνηση έχουν υποσχεθεί ότι το ενισχυμένο έργο επιβολής του IRS θα στόχευε εταιρείες και άτομα υψηλού εισοδήματος (και ότι τα ποσοστά φορολογικού ελέγχου δεν θα αυξηθούν για τους Αμερικανούς που κερδίζουν λιγότερο από 400.000 $ ετησίως), ένας φύλακας έχει αμφισβητήσει αυτή τη δέσμευση.

Ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών για τη Φορολογική Διοίκηση (TIGTA), ο οποίος είναι ο επόπτης που επιβλέπει την IRS, είπε σε μια πρόσφατη έκθεση ότι η φορολογική υπηρεσία θα μπορούσε να καταλήξει (ίσως ακούσια) να αθετήσει την υπόσχεσή της να μην στοχεύσει απλούς Αμερικανούς επειδή το IRS δεν έχει σαφής ορισμός του «υψηλού εισοδήματος».

«Η ορολογία υψηλού εισοδήματος χρησιμοποιείται χαλαρά μέσα στο IRS χωρίς κοινή κατανόηση του τι σημαίνει ο όρος», είπε.

Η TIGTA εξήγησε ότι το IRS συνεχίζει να βασίζεται σε παλιούς κώδικες δραστηριότητας φορολογικών εξετάσεων που εγκρίθηκαν πριν από μισό αιώνα με τον νόμο φορολογικής μεταρρύθμισης του 1976, ο οποίος χρησιμοποιούσε ένα όριο 200.000 $ για τη μέτρηση των επιστροφών υψηλού εισοδήματος.

Επί του παρόντος, «δεν υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί ο πλήρης πληθυσμός των φορολογουμένων που πληρούν το κριτήριο των 400.000 δολαρίων ή περισσότερο που καθορίζεται από τον τρέχοντα Υπουργό Οικονομικών», ανέφερε ο Επιθεωρητής στην έκθεσή του, προειδοποιώντας ότι οι φορολογικές αρχές της IRS θα μπορούσαν να καταλήξουν να ρίξουν το δίχτυ τους. ευρύτερα από ό,τι υποσχέθηκε ο αρχηγός του.

«Όταν τα κατώφλια υψηλού εισοδήματος τίθενται πολύ χαμηλά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι υψηλότεροι αριθμοί αναποτελεσματικών εξετάσεων», είπε ο Επιθεωρητής. “Όταν ο ορισμός είναι πολύ χαμηλός, η βάση των φορολογουμένων που κερδίζουν αυτά τα εισοδήματα είναι ευρύτερη, έτσι ώστε το IRS να κάνει πολλούς περισσότερους ελέγχους σε αυτήν την κατηγορία προκειμένου να επιτύχει την επιθυμητή κάλυψη ελέγχου.”

Επίπεδα προσλήψεων της IRS

Οι προσλήψεις στο IRS έχουν αυξηθεί κατά πάνω από 13 τοις εκατό τον περασμένο χρόνο, καθώς ο αριθμός των εργαζομένων στο πρακτορείο έχει φτάσει σε επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ο κ. Werfel είπε στους δημοσιογράφους αυτό το καλοκαίρι ότι το IRS ήταν κοντά στο να φτάσει τους 90.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Ο οργανισμός απασχολούσε 79.070 ισοδύναμες θέσεις πλήρους απασχόλησης το 2022, σύμφωνα με το Βιβλίο Δεδομένων του 2022 της IRS . Η αύξηση του προσωπικού σε 90.000 εργαζομένους αντιπροσωπεύει αύξηση 13,79 τοις εκατό σε περίπου ένα χρόνο.

Η τελευταία φορά που το IRS απασχόλησε περισσότερα από 90.000 άτομα ήταν το 2012 όταν ο οργανισμός είχε 90.280 ισοδύναμες θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Το προσωπικό έπεσε κάτω από τις 80.000 το 2015 και παρέμεινε κάτω από αυτό το επίπεδο μέχρι τώρα.

Image: Flickr University of Hawai‘i–West O‘ahu via CC BY-ND 2.0 DEED

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This