ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 5, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek

Το Miami Freedom Park έρχεται στο Μαϊάμι

18 Aug, 2021

Το Miami Freedom Park θα γίνει ένας προορισμός αναψυχής που όλοι οι κάτοικοι του Μαϊάμι θα μπορούν να απολαύσουν, περιλαμβάνοντας στις εγκαταστάσεις του 58 στρέμματα δημόσιων πάρκων και πρασίνου, ένα τεχνολογικό κέντρο, εστιατόρια και καταστήματα, καθώς και ένα γήπεδο 25.000 τ.μ. στο οποίο θα αγωνίζεται η ομάδα Inter Miami CF. Αν και η τοποθεσία του γηπέδου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, η ομάδα ιδιοκτησίας της ομάδας με επικεφαλής τον David Beckham, εξέφρασε την επιθυμία να χτίσει στην παραθαλάσσια περιοχή του Μαϊάμι.

Το έργο δεν θα χρησιμοποιήσει δολάρια φορολογουμένων πολιτών, καθώς θα χρηματοδοτηθεί 100% ιδιωτικά από την ιδιοκτησία του συλλόγου Inter Miami CF. Το Miami Freedom Park έλαβε συντριπτική υποστήριξη από τους κατοίκους της Πόλης του Μαϊάμι, έχοντας λάβει πάνω από 60% ως έγκριση από τους ψηφοφόρους, σε πρόσφατο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό. Με αυτήν την ψηφοφορία, οι κάτοικοι δήλωσαν ότι θέλουν την πραγματοποίηση του έργου αυτού, το οποίο θα δώσει νέα πνοή στην πόλη του Μαϊάμι.

Το Miami Freedom Park θα προσφέρει μια σειρά από οφέλη στην κοινότητα, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλο έργο που σχετίζεται με τον αθλητισμό στην πόλη. Θα πληρώσει τόσο το ενοίκιο όσο και τους μισθούς όλων των υπαλλήλων του έργου. Το Miami Freedom Park θα συνεισφέρει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια φορολογικά έσοδα στις περιοχές City of Miami, Miami-Dade County, State of Florida και Miami-Dade County Public Schools, ενώ θα δημιουργήσει περισσότερες από 13.000 θέσεις εργασίας.

Οι Επίτροποι του Miami-Dade County συναντήθηκαν πρόσφατα ώστε να συζητήσουν πολλά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από το επίσημο άνοιγμα του Miami Freedom Park, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών επιπτώσεών του τόσο στο έδαφος όσο και στην εναέρια κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την Επίτροπο του Miami-Dade, Rebeca Sosa καθώς και άλλους αξιωματούχους, το γήπεδο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όσους ζουν στην περιοχή λόγω της αυξημένης κίνησης. Επίσης ανησυχεί το γεγονός ότι το στάδιο θα βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι. Η ανάλυση διαπίστωσε επίσης ότι τμήματα του προτεινόμενου σταδίου θα είναι πολύ υψηλά, θέτοντας πιθανό πρόβλημα για μεγαλύτερα και βαρύτερα αεροπλάνα που χρησιμοποιούν τον μακρύτερο διάδρομο του αεροδρομίου στα δυτικά της τοποθεσίας.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με τον φωτισμό, όπως το ότι το έντονο φως από τη φωτισμένη οροφή, πιθανόν να επηρεάσει την ορατότητα σε πιλότους και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η κυκλοφορία εδάφους. Σύμφωνα με αξιωματούχους, έγινε μια μελέτη για να φανεί πώς η νέα εξέλιξη θα επηρέαζε τους γύρω δρόμους και τα σημεία πρόσβασης. Ωστόσο, οι παρεχόμενες πληροφορίες κρίθηκαν ανεπαρκείς και δεν μπόρεσε να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Συμπερασματικά, το έργο του Miami Freedom Park θα δώσει νέα πνοή στην πόλη του Μαϊάμι, με πολλές θετικές εξελίξεις για την περιοχή να συνδέονται με την λειτουργία του. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα θέματα για τα οποία θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση, για να αποφευχθούν προβλήματα από την λειτουργία των εγκαταστάσεων του πάρκου και να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η έναρξη των δραστηριοτήτων των εγκαταστάσεων του έργου.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This