EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
τσίπ

Η Βουλή ψηφίζει νόμο 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα τσίπ χωρίς πρόνοια της Κίνας, στέλνοντας τον λογαριασμό στο γραφείο του Μπάιντεν

28 Jul, 2022

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε τον νόμο για τα CHIPS and Science στις 28 Ιουλίου, διαθέτοντας χρηματοδότηση για ένα νομοσχέδιο που έχει ήδη σχεδόν δύο χρόνια ζωής.

Η νέα νομοθεσία, η οποία κατευθύνεται τώρα στο γραφείο του προέδρου Τζο Μπάιντεν για υπογραφή, θα διαθέσει 250 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις και επιχορηγήσεις έρευνας για την υποστήριξη της εγχώριας βιομηχανίας ημιαγωγών.

«Σήμερα, η Βουλή ψήφισε ένα νομοσχέδιο που θα κάνει τα αυτοκίνητα φθηνότερα, τις συσκευές φθηνότερες και τους υπολογιστές φθηνότερους», είπε ο Μπάιντεν σε μια έτοιμη δήλωση. «Θα μειώσει το κόστος των καθημερινών αγαθών. Και, θα δημιουργήσει υψηλά αμειβόμενες μεταποιητικές θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα και θα ενισχύσει την ηγεσία των ΗΠΑ στις βιομηχανίες του μέλλοντος ταυτόχρονα».

«Ο νόμος για τα CHIPS and Science είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουμε για να αναπτύξουμε την οικονομία μας αυτή τη στιγμή. Κατασκευάζοντας περισσότερους ημιαγωγούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτός ο λογαριασμός θα αυξήσει την εγχώρια παραγωγή και θα μειώσει το κόστος για τις οικογένειες».

Πολλοί υποστηρικτές του νομοσχεδίου ήταν ευχαριστημένοι που είδαν την ψήφισή του και πιστεύουν ότι θα είναι ένα όφελος για την αμερικανική κατασκευή.

«Το Κογκρέσο έχει αναγνωρίσει τη σημασία της ανταπόκρισης στην πρόκληση του βιομηχανικού σχεδιασμού, της υποστήριξης στρατηγικών βιομηχανιών και της διασφάλισης ότι έχουμε θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας εδώ στην Αμερική, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ », δήλωσε ο Zach Mottl, πρόεδρος του Coalition for a Prosperous America, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στην εμπορική πολιτική.

 

« Νομίζω ότι η Αμερική ήταν κάπως laissez –  faire , μακριά για λίγο εδώ . _ _ _ _ Και χάσαμε πολλές ευκαιρίες » . _

Για το σκοπό αυτό, ο Μπάιντεν είπε ότι το νομοσχέδιο θα βελτιώσει τις θέσεις εργασίας και την εθνική ασφάλεια καθιστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες λιγότερο εξαρτημένες από ξένες αλυσίδες εφοδιασμού.

Πολλοί νομοθέτες διαφωνούν με αυτή τη δήλωση, ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι οι Δημοκρατικοί αφαίρεσαν μια διάταξη του νομοσχεδίου την τελευταία στιγμή που θα εμπόδιζε τις αμερικανικές εταιρείες να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τις επόμενες τεχνολογίες στην Κίνα .

Λόγω της κατάργησης αυτής της διάταξης, οι εταιρείες τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να ερευνούν νέες τεχνολογίες ημιαγωγών χρησιμοποιώντας δισεκατομμύρια δολάρια σε χρήματα των φορολογουμένων και στη συνέχεια να αναθέτουν την παραγωγή αυτών των νέων τεχνολογιών στην Κίνα.

Η κίνηση προσέλκυσε ασυνήθιστες συμμαχίες αντιπολίτευσης σε Δημοκρατικούς, Ανεξάρτητους και Ρεπουμπλικάνους. Ίσως κυρίως από τον βουλευτή Thomas Massie (R-Ky.) και τον γερουσιαστή Bernie Sanders (I-Vt.), οι οποίοι επέκριναν το νομοσχέδιο ως εταιρική ευημερία που θα αυξήσει τις ήδη ακμάζουσες εταιρείες τεχνολογίας και τα έξοδα των φορολογουμένων.

« Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς είπε ότι ο νόμος για τα CHIPS της Γερουσίας είναι «μια δωροδοκία 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων» που ζήτησαν οι εταιρείες ημιαγωγών σε αντάλλαγμα να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο Massie σε ένα tweet. “Εχει δίκιο. Το να παίρνεις χρήματα από εργαζόμενους Αμερικανούς και να τα δίνεις σε κερδοφόρες εταιρείες είναι ανήθικο και δεν θα λειτουργήσει καν».

«Το σχέδιο CHIPS της Nancy Pelosi δεν είναι παρά περισσότερη εταιρική ευημερία που δεν χρειάζονται οι ακμάζουσες μεγάλες εταιρείες», δήλωσε η βουλευτής Marjorie Taylor Green σε ένα tweet. «Οι τελευταίες πολιτικές που μας αναγκάζουν να εξαρτόμαστε από ξένες χώρες και κλείνουν την οικονομία μας είναι ο λόγος που δεν έχουμε μάρκες ».

 

Οι ημιαγωγοί, που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή όλων των ειδών, από προσωπικούς υπολογιστές έως υπερηχητικούς πυραύλους, έχουν γίνει βαΣικό σημείο ανησυχίας τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η παγκόσμια κρίση εφοδιαστικής αλυσίδας έχει καταστρέψει την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκτήσουν τα τσιπ.

Το νέο CHIPS [Creating Helpful Incentives to Produce Semiconductors for America] και το Science Act, θα παράσχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις σε τεχνολογικές εταιρείες σε μια προσπάθεια να τονωθεί η νέα ανάπτυξη της αγοράς, καθώς και χρηματοδότηση για τεχνολογία που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση έρευνα.

Οι υποστηρικτές της νομοθεσίας είπαν εδώ και καιρό ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να διατηρηθεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με την Κίνα, η οποία ρίχνει χρήματα στη δική της εγχώρια παραγωγή τΣιπ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να υπογραφεί σε νόμο στις 29 Ιουλίου, λίγο πριν το Κογκρέσο προχωρήσει στις ετήσιες διακοπές του Αυγούστου.

 

photo  https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This