ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 21, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

ΠΑΣΥΛΕ,υπεραγόρες

ΠΑΣΥΛΕ 2021:Σε κατάσταση εν βρασμού είναι οι υπεραγόρες ηχηρή προειδοποίηση να γίνει άμεση διόρθωση του μέτρου

17 Sep, 2021

Σε κατάσταση εν βρασμού είναι οι υπεραγόρες γιατί θεωρούν οτι δεν είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των πελατών, που όπως υποστηρίζει πρέπει να το κάνει το κράτος αυτό και όχι οι υπεραγορές.

Οι υπεραγορές είναι αποφασισμένοι να το τραβήξουν ως το τέλος όλο αυτό και θα πάρουν δραστικά μέτρα σε όλο αυτο. Θα δούμε πόσο αναμένεται να φθάσει η αντίδραση των υπεραγορών.

Σύμφωνα με το OMEGAlive μίλησε ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκυπρίου Συνδέσμου Υπεραγορών Αντρέας Χατζηαδάμου. Αναφέρει μέσα στις δηλώσεις του ασκώντας κριτική στην υπερβολική πίεση που ασκείται στις υπεραγορές, πως αν συνεχιστεί αυτή η πίεση αρκέτες υπεραγορές ειδικά οι μικρομεσαίες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο ακόμη και σε μικρότερα καταστήματα: «Εάν συνεχίσουν με αυτούς του ρυθμού οι μικρομεσαίοι θα κλείσουν εκ των πραγμάτων, καλύτερα να κλείσουμε από μόνοι μας».

Επίσης πρόσθεσε ότι: «θα σταθούν αλληλέγγυοι και οι μεγάλοι» κάτι που σημαίνει ότι οι υπεραγορές είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση αν δεν αλλάξει την αποφασή της το κράτος και το κλείσιμο θα αφορά όλες τις υπεραγορές με μέλη και του παγκύπριου συνδέσμου.

Υπενθυμίζετε πως χθές το ΠΑ.Σ.ΥΠΕ, εξέφρασε με ανακοίνωση την έντονη δυσαρεσκεία του για τα εξοντωτικά όπως λέει σε ανακοινωσή του ότι πλέον θα υπάρχουν: «εκδικητικά πρόστιμα των €8000 και €4000 σε Υπεραγορές».

Συνεχίζει να μας λέει ότι: «Είναι φανερό ότι η παραχώρηση υπέρμετρης εξουσίας σε κάποιους, οδηγεί σε τελείως αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδεικνυόμενα»

Μας επισημαίνει επίσης ότι: «Δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν ευθύνες του κράτους και της πολιτείας και να κάνουν τους αστυνομικούς. Δεν μπορεί εκβιαστικά το κράτος να βάζει μπροστά τις επιχειρήσεις και απέναντι στους πολίτες για να επιβάλει τα οποιαδήποτε μέτρα. Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του.

Συνέχιση αυτού του μέτρου σε ότι αφορά τα καταστήματα τροφίμων θα είναι αναπόφευκτα καταστροφική ιδιαίτερα για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ένα μέτρο το οποίο εκ των πραγμάτων και του αποτελέσματος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ελεχθεί δημιουργώντας έντονο αθέμιτο ανταγωνισμό και επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων.

Παρακαλούμε όπως γίνει άμεσα επαναξιολόγηση του μέτρου αυτού για τα καταστήματα τροφίμων για την διάσωση των επιχειρήσεων και την επαναφορά της εύρυθμης και σωστής λειτουργίας της αγοράς προς το συμφέρον και την ευημερία της κοινωνίας.

Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε έτοιμοι για την λήψη αποτελεσματικών και δραστικών μέτρων για την διαφύλαξη και την προστασία της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας.»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο Inbusiness ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου, τονίζοντας ότι αυτό το μέτρο ο ίδιος Υπουργός ωθεί τους καταναλωτές να πηγαίνουν σε μικρότερα καταστήματα και σε μίνι μάρκετ, δημιουργώντας λιανεμπόριο και καταστηματάρχες δύο ταχυτήτων: «Είμαστε έντονα ενοχλημένοι, καθώς ενώ αποφασίσαμε να δεχθούμε το μέτρο για SafePass σε όλους τους κλειστούς χώρους του λιανικού εμπορίου, ακόμα και στα τρόφιμα, βάζοντας το λιθαράκι μας στην

αναχαίτιση της πανδημίας, εντούτοις με αυτό το μέτρο προκαλείται άνισος ανταγωνισμός, μιας και είναι λογική εξέλιξη να δούμε καταναλωτές να κάνουν ουρές έξω από μικρά καταστήματα», επεσήμανε σχετικά. Υπογράμμισε ακόμα ότι «πειραματισμούς και τεχνάσματα δεν σηκώνει το λιανεμπόριο και κατ’ επέκταση η οικονομία».

Υπογράμμισε ο κ. Αντωνίου ότι θέλει να ακυρωθεί το μέτρο πριν την έκδοση του διατάγματος: «Αποδεχθήκαμε το μέτρο αντιλαμβανόμενοι την κακή επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα ίσχυε σε όλο το λιανικό εμπόριο, με εξαίρεση τα φαρμακεία».

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΣΥΛΕ εκφράζει τις αμφιβολίες του αν το μέτρο αυτό μπορεί να φέρει αποτελεσματικότητα του μέτρου. Επίσης αναφέρει ότι το επιτρεπόμενο όριο 20 ατόμων συμπεριλαμβανομένου και των εργαζομένων της επιχείρησης, για την μη προσκόμιση safe pass.

Ταυτόχρονα ο γ.γ. του Συνδέσμου επέκρινε τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα για αυτοαναίρεση γιατί ανάφερε ότι στην διαβούλευση ότι με το λιανικό εμπόριο και είχαν καταλήξει σε υποχρεωτική προσκόμιση Safepass  σε όλους τους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση τα φαρμακεία.

Επίσης τόνισε πολύ έντονα ο Μάριος Αντωνίου ότι: «Με αυτό το μέτρο ο ίδιος ο υπουργός ανοίγει παράθυρο, ωθώντας τους καταναλωτές σε μίνι μάρκετ, καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης και μικρά περίπτερα και αρτοποιεία».

Επίσης ο Μάριος Δημητρίου μας αναφέρει ότι το μέτρο που πάρθηκε απο τον Υπουργό υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα το χαρακτηρίζει ατυχέστατο και ο ΠΑΣΥΛΕ έστειλε μια ηχηρή προειδοποίηση ότι πρέπει να γίνει άμεση διόρθωση του μέτρου: «Δημιουργεί ο ίδιος στρεβλώσεις στο λιανεμπόριο. Το μέτρο για SafePass θα πρέπει είτε να ισχύσει για όλους καθολικά είτε για κανέναν»

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.