ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 4, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Sinema

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

27 Jan, 2022

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

Ο Σινέμα επέλεξε να προστατεύσει το Σύνταγμα έναντι της πίστης στο κόμμα», δήλωσε στους The Epoch Times ο εκπρόσωπος της Αριζόνα Mark Finchem (R). «Μου κάνει εντύπωση που πήρε αυτόν τον δρόμο, καθώς για τους Δημοκρατικούς νοιάζονται περισσότερο να αρπάξουν την απόλυτη εξουσία παρά οτιδήποτε άλλο».

«Είναι υπέροχο να βλέπεις έναν Δημοκρατικό νομοθέτη να απομακρύνεται από το κόμμα του για το τι πρέπει να κάνει», δήλωσε ο βουλευτής της Αριζόνα Chaplik (R).

«Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα για να ψηφίσει με τους Ρεπουμπλικάνους και το έκανε».

Ο Leo Biasiucci (R) ακολούθησε τις δηλώσεις του Chaplik, λέγοντας ότι το filibuster χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια και από τα δύο μέρη.

«Τώρα που οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν, ξεσπούν σαν ένα 2χρονο παιδί που του αρνήθηκαν το κέικ σοκολάτας για πρωινό.

«Είναι αναζωογονητικό να βλέπεις ότι μερικοί άνθρωποι στη D.C., έχουν πραγματικά την ευφυΐα να καταλάβουν γιατί ο τερματισμός του filibuster θα ήταν καταστροφή και για τα δύο μέρη», είπε ο Biasiucci.

«Κάποια στιγμή, οι Ρεπουμπλικάνοι θα πάρουν πίσω τη Βουλή και τη Γερουσία και οι Δημοκρατικοί θα επαινούν τη Γερουσιαστή Sinema για αυτό που έκανε. Θα πρότεινα όσοι Δημοκρατικοί συνειδητοποιούν ότι το κόμμα τους διοικείται σαν δικτατορία να ενταχθούν στο κόμμα της ελευθερίας και της ισότητας πριν να είναι πολύ αργά», πρόσθεσε.

Από το 1789, η Γερουσία των ΗΠΑ έχει επικρίνει εννέα από τα μέλη της, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Γερουσίας, σημειώνοντας ότι «η μομφή είναι λιγότερο αυστηρή από την αποβολή και δεν αφαιρεί έναν γερουσιαστή από το αξίωμα».

Είναι, ωστόσο, μια επίσημη δήλωση αποδοκιμασίας που μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις ενός μέλους στη Γερουσία.

Η Sinema, 45 ετών, υπηρέτησε ως γερουσιαστής των ΗΠΑ από την Αριζόνα από το 2019. Πριν από αυτό υπηρέτησε ως εκπρόσωπος και γερουσιαστής της πολιτείας της Αριζόνα από το 2005 έως το 2019.

Η βουλευτής της Αριζόνα Judy Burges (R) είπε ότι υπηρέτησε με τη Sinema στο πολιτειακή βουλή για πολλά χρόνια και εξήρε την αφοσίωσή της στην εκλογική της περιφέρεια.

«Νομίζω ότι η Kyrsten ενδιαφέρεται λίγο περισσότερο για την Πολιτεία της και τη φροντίδα των ψηφοφόρων της παρά για την πολιτική», είπε ο Burges.

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε πολιτική επίπτωση για τον Σινεμά θα είναι «μικρή».

«Η Κίρστεν ήταν αληθινή. Πραγματικά λέει αυτό που εννοεί. Θα το έκανε αυτό [filibuster] σωστά», είπε ο Burges.

«Το θέμα με την Kyrsten είναι ότι ξέρει ποια είναι και τι πρεσβεύει. Ο κόσμος μπορεί να είναι θυμωμένος μαζί της αυτή τη στιγμή, αλλά έχει πάει στην Ουάσιγκτον για να δείξει ποια είναι. Απλά πρέπει να κάνεις αυτό που πιστεύεις ότι είναι σωστό».

Στις 22 Ιανουαρίου 2022, το εκτελεστικό συμβούλιο των Δημοκρατικών της Αριζόνα ψήφισε για τη μομφή της Σινέμα τρεις ημέρες αφότου ψήφισε μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους υπέρ του filibuster της Γερουσίας που εμποδίζει την ψήφιση ενός νομοσχεδίου των Δημοκρατικών για τα δικαιώματα ψήφου.

«Αν και δεν μας ευχαριστεί αυτή η ανακοίνωση, το εκτελεστικό συμβούλιο του ADP αποφάσισε να επικρίνει επίσημα τη Γερουσιαστή Σινέμα ως αποτέλεσμα της αποτυχίας της να κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει την υγεία της δημοκρατίας μας», δήλωσε η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριζόνα, Ρακέλ Τεράν.

Η βουλευτής της Αριζόνα Shawnna Bolick (R) είπε ότι τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι μέσω του κομματικού μηχανισμού έχουν τη δυνατότητα να επικρίνουν τα μέλη τους.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Δημοκρατικό Κόμμα της Αριζόνα έθεσε μομφή στη Γερουσιαστή Σινέμα για την υποστήριξή της να διατηρήσει το filibuster. Ήταν το σωστό που έπρεπε να κάνουμε για να μην ανατινάξουμε τη διαδικασία της Γερουσίας των ΗΠΑ», είπε ο Μπόλικ.

«Έχω δει στην εμπλοκή μου με το GOP να ασκεί μομφή εναντίον του  είπε ο πρώην γερουσιαστή της Αριζόνα Τζον Μακέιν επειδή ψήφισε με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή γιατί επέλεξε να εναντιωθεί στον [κυβερνήτη της Αριζόνα Νταγκ] Ντούσι για τις θέσεις του σχετικά με την πολιτική.

«Οι σημερινοί Δημοκρατικοί σοσιαλιστές μετακινούν [το] κόμμα τόσο μακριά προς τα αριστερά, πιστεύω ότι στην Αριζόνα θα δούμε μια σεισμική μετατόπιση από τους Ανεξάρτητους στις τάξεις του GOP», είπε.

 

 

 

Image: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This