ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

July 3, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ελληνική γλώσσα

Υπο εξαφάνιση η ελληνική γλώσσα

29 Nov, 2021

Σήμερα βλέπω παιδία που αντικατέστησαν την ελληνική γλώσσα με τα greekenglish.

Σήμερα η νεολαία δεν γράφει πλέον ελληνικά. Δεν γνωρίζει καν ορθογραφία σωστή. Πολύ λίγοι γνωρίζουν ορθογραφία. Σήμερα βλέπω παιδία που αντικατέστησαν την ελληνική γλώσσα με τα greekenglish. Που σήμερα είναι η κύρια γραφή νέων άνθρωπων, που θα είναι το μέλλον του τόπου μας. Που ξεχάσανε τις όμορφιες της ελληνικής γλώσσας και αρκέστηκαν στα greekenglish. Σήμερα οι νέοι δεν ενδιαφέρονται να μάθουν την ελληνική γλώσσα όυτε τον ελληνικό πολιτισμό, που δημιούργησαν οι ίδιοι οι προγόνοι μας.

H ελληνική γλώσσα σήμερα δεν χρησιμοποιείται σωστά και πλέον ξεχάσαμε και τα βασικά που μας έμαθαν στο σχολείο. Οι νέοι πλέον αδιαφορούν και δεν κάνουμε κάτι για αυτό. Απλά είμαστε άπραγοι με σταυρωμένα χέρια και αποδεχόμαστε την τραγική κατάσταση που γίνεται σήμερα. Είμαστε συνένοχοι στον φόνο της ελληνικής γλώσσας, απο την στιγμή που δεν κάνουμε κάτι για αυτό.

Σήμερα επικράτει το ξενόφερτο στοιχείο στην χώρα μας. Δεν είναι κακό να έχουμε στοιχεία απο άλλους πολιτισμούς, αλλά το θέμα ότι ξεχνάμε τον δικό μας πολιτισμό και υιοθετούμε τόσο ευκόλα στοιχεία απο άλλους πολιτισμούς και σιγά σιγά αυτό θα εξαφανίσει τον δικό μας πολιτισμό. Σήμερα ακούγονται περισσότερο τα ξένα τραγούδια, παρά τα ελληνικά τραγούδια. Οι νέοι προτιμάνε την ξένη μουσική παρά την ελληνική μουσική, και το χειρότερο απο όλα είναι ότι σήμερα η ελληνική μουσική καταστράφηκε γιατί οι περισσότεροι δεν βγάζουν ποιοτική μουσική και μιλάνε για ναρκωτικά, για λεφτά και για ιερόδουλες.

Σήμερα δυστύχως ζούμε σε μια εποχή της διαφήμισης, που κάνουν τα πάντα για να πουλήσουν. Δεν νοίαζονται για την καταστροφή της ελληνικής γλώσσας, αντίθετα θα έκαναν τα πάντα για να πουλήσουν. Δηλάδη θα έβαζαν στην διαφήμιση greekenglish για να προσελκύσουν τους νέους για να μπορούν να πουλήσουν το προίον. Γίναμε όλοι ένα προιον μια θλιβερής πραγματικότητας και γίναμε όλοι τιμές για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα κάποιων άλλων.

Δυστυχώς έχουμε χαμηλό μορφωτικο επίπεδο σήμερα και πιστεύουμε εύκολα ότι μας πλασάρουν. Βοηθάμε σε αυτό το έγκλημα που ξεκίνησαν κάποιοι για να μας αποβλακώσουν σε έναν ψεύτικο κόσμο και να μας απομακρύνουν απο την πραγματικότητα. Ζούμε στον ύπνο του δικαίου χωρίς να καταλάβουμε ότι σιγά σιγά μας σκοτώνουν. Πότε θα το αντιληφθούμε αυτό;

Σε λιγά χρόνια αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα υπάρχει η ελληνική γλώσσα. Θα μπέι στην θέση της ελληνικής γλώσσας τα greekenglish, και θα διδάσκονται και στα σχολεία χωρίς να νοίαζονται ότι με αυτό τον τρόπο καταστρέφουν την νέα γενία. Γιατί σήμερα όλοι κοιτούν τον εαυτό τους και όλοι περιμένουν το τέλος του μήνα να πληρωθούν. Γιατί αντί να νοίαζονται που αυτή ειναι δουλεία τους και να προσφέρουν με αγάπη την ελληνική γλώσσα, έτσι ώστε η νέα γενία να αγαπήσει αυτη την γλώσσα και να ξέρει να την γράφει. Αν δεν αγαπήσει το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα την ελληνική γλώσσα πως θα την αγαπήσουν οι νέοι άνθρωποι; Αν δεν ενδιαφέρεσαι εσυ για τα παιδία σου πως θα ενδιαφερθούν και τα παιδία σου για σενα;

Για αυτό πάμε απο το κακό στο χειρότερο. Η ελληνική γλώσσα κινδύνευει να εξαφανιστεί. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτό και να κάνουν κάτι για να αγαπήσει η νεολαία ξανα αυτή την γλώσσα, που την παραμέλησαν και την άφησαν στην άκρη. Η ελληνική γλώσσα είναι εκεί μόνη στην παγωνία και κρυωνεί και κινδυνεύει να πεθάνει. Για αυτό να πάμε να αγκαλίασουμε αυτή την γλώσσα να την ζεστάνουμε και να την βάλουμε στην καρδία μας για να ζωντάνεψει ξανά, και να γίνει πάλι η γλώσσα όπως την δόξασαν οι αρχαίοι έλληνες και την δίδαξαν για να την μάθουμε εμείς οι νεολάια.

RifleLol, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This