ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 1, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
φυσικό αέριο

Μπάιντεν: Οι οδηγοί πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για το φυσικό αέριο «όσο χρειαστεί» για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Ρωσία

30 Jun, 2022

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε την Πέμπτη ότι οι Αμερικανοί αυτοκινητιστές θα πρέπει να περιμένουν να πληρώσουν αυξημένες τιμές για τη βενζίνη και το φυσικό αέριο μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε για το πόσο καιρό οι άνθρωποι πρέπει να πληρώνουν υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου.

«Πόσο καιρό είναι δίκαιο να περιμένουμε από Αμερικανούς οδηγούς και οδηγούς σε όλο τον κόσμο να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για αυτόν τον πόλεμο;» ένας δημοσιογράφος των New York Times ρώτησε τον Μπάιντεν.

«Όσο χρειαστεί», είπε ο Μπάιντεν, «ώστε η Ρωσία να μην μπορεί στην πραγματικότητα να νικήσει την Ουκρανία και να προχωρήσει πέρα ​​από την Ουκρανία».

«Αυτή είναι μια κρίσιμη, κρίσιμη θέση για τον κόσμο», πρόσθεσε, κατηγορώντας και πάλι τις αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Μπάιντεν και οι συνάδελφοί του Δημοκρατικοί ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις υψηλές τιμές, αν και σπάνια ανέφεραν τις κυρώσεις των ΗΠΑ που στοχεύουν τη Μόσχα ή τις καλά τεκμηριωμένες προσπάθειες πολιτικής του να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι τιμές του φυσικού αερίου άρχισαν να αυξάνονται αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Μπάιντεν τον Ιανουάριο του 2021 και συνέχισαν σε αυτόν τον δρόμο πολύ πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

«Ο λόγος για τον οποίο οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται είναι λόγω της Ρωσίας. Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία», δήλωσε επίσης ο Μπάιντεν. «Ο λόγος που υπάρχει η επισιτιστική κρίση είναι λόγω της Ρωσίας».

Παραγωγή Πετρελαίου

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος είπε ότι δεν θα ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της όταν επισκεφθεί το βασίλειο τον Ιούλιο. Οι αναφορές νωρίτερα αυτό το έτος έδειξαν ότι θα ζητούσε από τη Σαουδική Αραβία και άλλες κορυφαίες χώρες παραγωγής πετρελαίου να αυξήσουν την προσφορά τους για να αντιμετωπίσουν ζητήματα εφοδιασμού.

Τα στοιχεία που παρέχονται από το Auto Club AAA δείχνουν ότι η μέση τιμή στις ΗΠΑ για ένα γαλόνι κανονικής βενζίνης είναι περίπου 4,87 $ από το πρωί της Πέμπτης. Πρόκειται για μείωση περίπου 9 σεντ από την περασμένη Πέμπτη, αν και αντιπροσωπεύει αύξηση 25 σεντς σε σχέση με έναν μήνα πριν.

Ο εθνικός μέσος όρος στις 30 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την AAA, ήταν 3,12 $ ανά γαλόνι.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μπάιντεν κατηγόρησε τις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των ExxonMobil και Chevron, για την άνοδο των τιμών και απείλησε να αναλάβει εκτελεστικά μέτρα κατά του κλάδου σε επιστολή που εστάλη στους Διευθύνοντες Συμβούλους μεγάλων εταιρειών πετρελαίου. Η αποστολή πυροδότησε την απώθηση τόσο της Exxon όσο και της Chevron , οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι πήρε θέση στο νοσοκομείο ενάντια στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων περιορίζοντας τις γεωτρήσεις.

«Βραχυπρόθεσμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να θεσπίσει μέτρα που χρησιμοποιούνται συχνά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μετά από τυφώνες ή άλλες διακοπές εφοδιασμού – όπως παραιτήσεις από τις διατάξεις του νόμου Jones και ορισμένες προδιαγραφές καυσίμων για την αύξηση των προμηθειών», δήλωσε η ExxonMobil σε δελτίο τύπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν είπαν ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kelly Blue Book του Απριλίου 2022, η μέση τιμή για ένα νέο ηλεκτρικό όχημα είναι πάνω από 65.000 $—που σημαίνει ότι είναι απαγορευτικό από πλευράς κόστους για τους περισσότερους Αμερικανούς και ειδικά όσους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα νέο αυτοκίνητο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είπαν ότι η ατζέντα του Μπάιντεν για την πράσινη ενέργεια και οι πολιτικές που στοχεύουν τους αμερικανικούς τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ο λόγος για τον οποίο οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πέρυσι, ο Μπάιντεν υπέγραψε μια σειρά εκτελεστικών διαταγών που περιορίζουν τις νέες μισθώσεις γεωτρήσεων σε ομοσπονδιακά εδάφη, τερματίζοντας τις ομοσπονδιακές επιδοτήσεις για ορυκτά καύσιμα και σκοτώνοντας τον αγωγό Keystone XL.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This