EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΧΑΠ

ΧΑΠ – Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Λοιμώξεις αναπνευστικού συστήματος

16 Oct, 2022

ΧΑΠ
Σημαίνει η αντίσταση στη ροή του αέρα [εμπόδια μέσα στους βρόγχους ] απόφραξη των αεραγωγών. Μην ξεχνάμε ότι χωρίς ανάσα δεν ζούμε και ότι από τους πνεύμονες ερχόμαστε σ’επαφή καθημερινά με το περιβάλλον σε 10.000 -20.000 λίτρα ατμοσφαιρικού αέρα είτε είναι στην πόλη είτε είναι στη φύση ,σε τοξικές αναθυμιάσεις βλαπτικά σωματίδια του αέρα σε σημείο να αυξάνεται η νοσηρότητα.
Μια από αυτά όμως είναι η μεγάλη κατανάλωση τσιγάρου και άλλων ουσιών με βλαβερές επιδράσεις στους αεραγωγούς και στίς κυψελίδες των πνευμόνων στο σημείο που γίνεται η ανταλλαγή του οξυγόνου με το διοξείδιο του άνθρακα ,δηλαδή εισπνέουμε οξυγόνο εκπνέουμε το διοξείδιο και έτσι γίνεται η οξυγονοποίηση στο αίμα μας που στη συνέχεια περνάει σε όλα τα όργανα.
Η απόφραξη έχει προοδευτική επιδείνωση, έχει καταγραφεί ότι πάνω από 400.000.000 που νοσούν από χαπ οι μισοί δεν τα καταφέρνουν να επιβιώσουν μετά από δέκα έτη, ενώ οι περισσότεροι παρά τα συμπτώματα που έχουν δεν γνωρίζουν ότι η επικινδυνότητα σε αυτή την περίπτωση είναι σοβαρή.
Οι κατηγορίες των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος διαιρούνται σε τρείς.
χαπ=χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες όπως ,βρογχίτιδα , άσθμα, εμφύσημα.
Επαγγελματικές πνευμονοπάθειες πχ.= Η νόσος των ανθρακωρύχων ,ασβέστωση κλπ
Λοιμώξεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού πχ,=πνευμονία ,κοινό κρυολόγημα, ιγμορίτιδα, φυματίωση.

ΑΙΤΙΑ

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού ποικίλλουν από ελαφρές έως πολύ σοβαρές οι οποίες προκαλούνται κυρίως από βακτήρια, ιούς που περνάνε και βιώνουν στους αεραγωγούς μας.
Ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του άμυνες. Η ικανότητα αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πχ η ηλικία,άλλες σοβαρές παθήσεις, το κάπνισμα ,το περιβάλλον στην εργασία.
Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια είναι μια φλεγμονή του πνευμονικού ιστού στο άσθμα η οποία προκαλείται από διάφορες τοξικές ουσίες η ακόμη και από γύρη ανθέων [διάφορα αλλεργιογόνα]
Το εμφύσημα προκαλείται απο υπερβολικό κάπνισμα η από κληρονομική έλλειψη ενζύμων.
Ασθενείς από επαγγελματικές πνευμονοπάθειες είναι από υπερευαισθησία σε τοξικές ουσίες στο εργασιακό περιβάλλον όπως ίνες αμιάντου,καρβουνόσκονη, σκόνες από πετρώματα που προκαλεί την πυριτίαση.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Συριγμός,έλλειψη ενέργειας ,δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος,πρηξιμο στους αστραγάλους η στα πόδια,μπλε χείλη, απώλεια βάρους.
Έλεγχος και διάγνωση.
Γίνεται με διαγνωστικές εξετάσεις ,ακτινογραφίες ,αξονικές τομογραφίες πνευμόνων,ανάλυση πτυέλων,δοκιμασίες πνευμονικής λειτουργίας. Αν απαιτούνται παρεμβατικές εξετάσεις είναι στην κρίση του ιατρού. Η μέτρηση των επιπέδων οξυγόνου αερίων του αρτηριακού αίματος πχ, μετράει το διοξείδιο του άνθρακα στο αίμα και η βιοψία από δείγματα του πνεύμονα οδηγούνται στο μικροσκόπιο για περαιτέρω έλεγχο.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Οι περισσότερες λοιμώξεις υποχωρούν μόνες τους σε σε 8-10 μέρες .Στη συμβατική ιατρική σε βακτηριακές λοιμώξεις χορηγούν συνήθως αντιβιοτικά. Τα εισπνεόμενα φάρμακα για χρόνιες αποφρακτικές παθήσεις όπως άσθμα και εμφύσημα .Όσον αφορά για τις επαγγελματικές παθήσεις δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια αποτελεσματική θεραπεία πέρα από την αποχή τσιγάρου η την αποφυγή στο χώρο εργασίας.
Για κοινό κρυολόγημα, ιγμορίτιδα ,βρογχίτιδα, βοηθάει η ανάπαυση στο σπίτι ,αντιπυρετικά, παυσίπονα ,υδρατμούς στο χώρο.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Αρωματοθεραπεία =Σε συσκευή στο χώρο του σπιτιού και εισπνοές ανακουφίζουν τα συμπτώματα με την χρήση αιθερίων ελαίων όπως ευκάλυπτος,λεβάντα ,επίσης ανάμιξη μέσα σε λάδια για απαλό μασάζ η σε κρέμες βάσης. Η γκολθερία το θυμάρι και ευκάλυπτος είναι από τα πιο αποτελεσματικά για εισπνοές επαλείψεις στο στέρνο και στην πλάτη.
Ασκήσεις αναπνοών διαλογισμού, ται τσι , γιόγκα [μπορείτε να βρείτε σε πολλά βίντεο ]γυμνάζουν τους λείους μύες και έτσι διευκολύνουν αναπνοή.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η βιταμίνη C. A. E .σύμπλεγμα Β, ψευδάργυρος, σελήνιο είναι από τα βασικότερα συμπληρώματα διατροφής.
ΓΙΑ ΧΑΠ =ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη C

ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Για άνοιγμα βρόγχων =acorous calamous- ammi visnaga-viburnum-eycalyptus-rosmarinus
Για σπαστικότητα χαπ =ammi visnaga- drosera- lobelia inflata-
ephedra 3 d drops

GEMMOTHERAPY

Viburnum lantana- corylus avellana- ribes nigrum-Μ.G

ΒΡΙΓΧΙΤΙΔΑ ΑΠΟΧΡΕΜΨΗ

Verbascum- marubium- tussilango- lobelia inflata = T.M

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Bryonia -Rumex – phosphorus.

 

 

 

 

photo  https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This