EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
GREEK NEWS and RADIO FL

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ GREEK NEWS and RADIO FL !!!

26 Dec, 2021

Αγαπητή Ιωάννα.

Αν και σπάνια γράφω γράμματα καθώς η τεχνολογία μας βοηθάει πλέον να επικοινωνούμε πιστεύω πως μια κλασική επιστολή όπως παλιά έχει την δική της διαχρονική αξία καθώς δεν είναι ένα μήνυμα που θα χαθεί αν σου κλείσουν τον fb ή κάποιο άλλο μέσο επικοινωνίας που μπορεί με ένα πάτημα ενός κουμπιού να σου σβήσει τις γραπτές αναμνήσεις σου.

Η γραπτή επιστολή όπως και το βιβλίο θα είναι πάντα ένα σίγουρο μέσο επικοινωνίας και το ξέρεις καλά.

Θέλω λοιπόν αυτό το γράμμα μου να το αναγνώσεις προς τους ακροατές σου αυτό το μήνυμα ως Γ. Γραμματέας του Μουσείου Ραδιοφωνίας με έδρα μέσα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αδέρφια, ομογενείς και φιλέλληνες.

Στην Αμερική λειτουργεί ένας Ραδιοφωνικός σταθμός με την ονομασία Greek Radio FL. Αυτό σημαίνει πως η Ελληνική φωνή μεγάλωσε και μεγάλωσε και η δική σας φωνή των Ελλήνων της Αμερικής αλλά και των Ελλήνων όλης της ομογένειας απανταχού της γης.

Ως μέλη του Μουσείου Ραδιοφωνίας όταν μάθαμε πως σταμάτησε το Ελληνικό πρόγραμμα της Φωνής της Αμερικής σκεφτόμασταν πως είναι απαραίτητο πλέον τα Ελληνικά Ραδιόφωνα να ενισχυθούν για να ακούγονται η Ελληνική γλώσσα παντού.

Η Ελλάδα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία στην παγκόσμια Ραδιοφωνία. Ίσως σε πολλούς να μην είναι γνωστό αλλά από το 1927 έχουμε να επιδείξουμε κι εμείς κατορθώματα συμπατριωτών μας που έγραψαν την δική τους ιστορία στο χώρο της Ραδιοφωνίας.

Ο Χρήστος Τσιγκιρίσης ο πρωτοπόρος που από το 1927 με μια κεραία από το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή στα Βαλκάνια και το 1928 εκπέμπει πλέον κανονικό πρόγραμμα ως πρωτοπόρος και στην Ν.Α. Ευρώπη.

Η ιστορία της Ραδιοφωνίας στην Ελλάδα έχει διδακτικό χαρακτήρα και αυτή η πλούσια σύγχρονη τεχνολογική κληρονομιά υπάρχει μέσα στο Μουσείο Ραδιοφωνίας ολοκληρωμένη με σπάνια εκθέματα παγκοσμίως.

Ως Μουσείο λοιπόν καταγράφουμε τους σταθμούς και συνεργαζόμαστε με φορείς που με την σειρά τους ελέγχουν και καταγράφουν τα δεδομένα της ανεξαρτησίας και τιμιότητας όλων των Ελληνικών Ραδιοφωνικών Σταθμών ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε με την σειρά μας την εξέλιξη της Ραδιοφωνίας.

Το Ελληνικό πρόγραμμα του πιλοτικού Βαλκανικού πολύγλωσσου Radio Strimonika ελέγχεται από το Μουσείο Ραδιοφωνίας πραγματοποιώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που την παρακολουθούν αρκετές χιλιάδες κόσμου και δεν είναι τυχαίο ότι έχει δύο βασικούς συνεργάτες, το Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο Hellenic Media Group και το Greek Radio FL.

Ως Μουσείο Ραδιοφωνίας αυτές τις γιορτές για να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια του Greek Radio FL που κάνει όλη η ομάδα να έχει ένα πλήρες ποιοτικό πρόγραμμα εκπομπών ψυχαγωγικού και ενημερωτικού περιεχομένου κάνουμε δώρο μια σειρά εκπομπών της ιστορίας της ραδιοφωνίας με την ευχή να διατηρήσει την ανεξαρτησία του, υπηρετώντας το καλό των πολιτών με όποιο κόστος, όπως είχε κάνει ο αείμνηστος Χρήστος Τσιγκιρίδης και όπως κάνουμε κι εμείς που με αγώνα μεγάλο δίχως βοήθειες, συνεχίζουμε τίμια να υπηρετούμε την Ελεύθερη Ραδιοφωνία.

Ως Γ. Γραμματέας του Μουσείου Ραδιοφωνίας τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλου του Δ.Σ. και του Προέδρου μας κ. Παναγιώτη Κίσκιλα της Μακεδονικής Φωνοθήκης – Φωνομουσείου σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και η νέα χρονιά του 2022 να είναι δημιουργική και οι επιθυμίες σας να γίνουν όλες πράξη.

Γ. Γραμματέας Μουσείου Ραδιοφωνίας

Γρηγόρης Βερροιώτης.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This