ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ψηφιακούς,νομάδες

Ψηφιακούς νομάδες 2021 με ισχυρά κίνητρα και ρυθμίσεις για αλλοδαπούς εξ αποστάσεως

16 Sep, 2021

Πλέον σύμφωνα με το Capital.gr ψηφίστηκε ο νόμος 485/2021 δηλαδή: <<Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις>>.

 

Ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτός ο νόμος είναι για δημιουργησει ψηφιακούς νομάδες με ισχυρά κίνητρα και ρυθμίσεις για αλλοδαπούς εξ αποστάσεως εργαζόμενους με πιο σημαντική τη θέσπιση της ειδικής βίζας εισόδου και παραμονής.

 

Επίσης αναφέρει  σύμφωνα με το Capital.gr ότι:  <<Ειδικότερα προβλέπεται η χορήγηση άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς που εργάζονται σε εργοδότες ή με πελάτες εκτός Ελλάδας εξ αποστάσεως με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η χορήγηση της άδειας προβλέπεται για διάστημα έως 12 μήνες. 

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στην αρμόδια ελληνική προξενική Αρχή είτε αυτοπροσώπως είτε με συστημένη επιστολή. Το αίτημα πρέπει να εξεταστεί από τις αρχές εντός μικρού χρονικού διαστήματος (10 ημερών) και η visa εκδίδεται μέσω της διαδικασίας “one stop shop”>>.

 

Επίσης για προϋποθέσεις χορήγησης ο ενδιαφέρομενος πρέπει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει σκοπούς να μέινει Ελλάδα για τουλάχιστον ένα χρόνο και σε αυτό το διάστημα για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία δεν θα αφορά εργασία ή υπηρεσίες σε εργόδοτη με έδρα στην Ελλάδα. Επίσης μας επισημαίνει σύμφωνα με το Capital.gr ότι: <<Απαραίτητο δικαιολογητικό είναι και η σύμβαση εργασίας ή έργου ή αποδεικτικό εργασιακής σχέσης με έναν ή και περισσότερους εργοδότες, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που είναι εγκατεστημένοι εκτός της ελληνικής επικράτειας. Η σύμβαση μπορεί να είναι αορίστου χρόνου ή και ορισμένου χρόνου, εφόσον όμως η υπολειπόμενη διάρκεια της καλύπτει το διάστημα της χορηγούμενης εθνικής θεώρησης. 

Επίσης, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλλει στοιχεία για την ιδιότητα του στην επιχείρηση, καθώς επίσης και στοιχεία που αφορούν στην επωνυμία, στην έδρα, στη δραστηριότητα της επιχείρησης σε περίπτωση που ο πολίτης τρίτης χώρας είναι αυτοαπασχολούμενος σε δική του επιχείρηση, η οποία βρίσκεται εκτός της ελληνικής επικράτειας>>.

 

Επίσης συνεχίζει με περισσότερες πληροφορίες σύμφωνα με το Capita.gr να μας λέει οτι για να μπορούν να χορηγηθούν την Βίζα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν σταθερό εισόδημα που να επαρκεί στην κάλυψη των εξόδων: <<Περαιτέρω, για τη χορήγηση της βίζας οι ψηφιακοί νομάδες θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν σταθερό εισόδημα που επαρκεί για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης στη χώρα, χωρίς να επιβαρύνουν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. Το ποσό αυτό ορίζεται στα 3.500 ευρώ μηνιαίως και αποδεικνύεται από τη σύμβαση εργασίας ή έργου ή το αποδεικτικό εργασιακής σχέσης, στην περίπτωση εξαρτημένης εργασίας, υπηρεσιών ή έργου ή από τραπεζικό λογαριασμό.>>.

 

Φυσικά η visa μπορεί να εκδοθεί και στα μέλη της οικογενείας των ψηφιακών νομάδων και να εκδίδεται ατομικά με την ίδια διάρκεια με αυτή κυρίως του ενδιαφερομένου. Επίσης μας λέει ότι: <<Όμως δεν θα πρέπει τα μέλη της οικογένειας να παρέχουν εξαρτημένη εργασία ή να ασκούν οποιασδήποτε μορφής οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα. 

Στην περίπτωση των οικογενειών τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται κατά 20% για τον/τη σύζυγο ή τον/την συμβιούντα και κατά 15% για κάθε τέκνο>>.

 

Πάντως παρουσίασε στην ολομέλεια της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσίωτης κατά συζήτηση της σχετικής διάταξης για την προσέλκυση επενδυτών για των ψηφιακών νομάδων που περιλαμβάνει μέσα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την αναμόρφωση διαδικασίων απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών.

 

Οπώς δήλωσε χαρακτηριστήκα, ανάφερε ότι: <<Ελλάδα πρωτοπορεί και προβάλλεται διεθνώς ως πρότυπο εξωστρέφειας, γίνεται ξανά πόλος έλξης καινοτόμας επιχειρηματικότητας και ξένων επενδύσεων>>.

 

Επίσης επισήμανε και τόνισε ο κ. Βαρβιτσίωτης ότι: <<Πλέον η απομακρυσμένη εργασία και η εργασία από το σπίτι έχουν καταστεί ένας από τους κυρίαρχους τρόπους μέσα από τους οποίους αναπτύσσεται η παγκόσμια οικονομία>>.

 

Συνεχίζει να μας λέει ότι: <<Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, πρόσθεσε, η Ελλάδα, μετά την Εσθονία και την Κροατία, εισάγει για πρώτη φορά το καθεστώς φιλοξενίας και εργασίας σε αυτούς που ονομάζονται ψηφιακοί νομάδες, για να προσελκύσει ακόμα υψηλότερης ποιότητας και παραγόμενου αποτελέσματος επισκέπτες>>.

 

Πλέον ξεκάθαρα ο στόχος της ρύθμισης είναι οι επισκέπτες να επιλέξουν την χώρα μας, και ότι είμαστε ένας τόπος που αξίζει να επενδύσουν τα χρηματά τους. Για αυτό θα διευκολύνουμε τις διαδικασίες, χωρίς να ταλαιπωρούμε  τον κόσμο με μια λήψη 12μηνης θεώρησης παραμονής στην Ελλάδα, καθώς και της επεκτασή αυτής.

 

Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε την εξουσία το 2019: <<μία χώρα η οποία υπολειπόταν δραματικά στην προσέλκυση ταλαντούχων επαγγελματιών και φοιτητών σύμφωνα με αντίστοιχη έρευνα του ΟΟΣΑ>>.

 

Τέλος συμπλήρωσε ότι πως η σημερινή πρωτοβουλία για τους ψηφιακούς νομάδες αξίζει την στήριξη όλων των κομμάτων.

πηγη Capital

πηγη Capital  

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.