EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Περπατώ, περπατώ εις τον κόσμο, όταν ο Όμικρον δεν είναι εδώ

4 Dec, 2021
Όμικρον

μετάλλαξη όμικρον

μετάλλαξη όμικρον

Ο Όμικρον είναι εδώ. Τα πράγματα φαινόταν πως έφταναν σε μια ύφεση, πριν από λίγες εβδομάδες, με το θέμα της πανδημίας, αναφορικά με τα ταξίδια τουλάχιστον.

Η ζήτηση, από πλευράς ταξιδιωτών, στα ταξιδιωτικά γραφεία της Ελλάδας, μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, είχε αρχίσει να έχει ανοδική πορεία, και αυτό φυσικά γέμισε με αισιοδοξία τους επαγγελματίες του τουρισμού, που βρίσκονται τα δύο τελευταία χρόνια σε μια πρωτοφανή κρίση επιχειρηματικότητας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας, που χτυπήθηκε αλύπητα από την πανδημία, σε οικονομικό επίπεδο, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά υπήρξε παντελής παύση παγκοσμίως. Εν πάση περιπτώσει, από τις αρχές Νοεμβρίου φαινόταν ότι ο κόσμος θα ταξίδευε εντός Ελλάδας αλλά και εκτός, κυρίως στην Ευρώπη, και στις αραβικές χώρες… και μετά ήρθε η μετάλλαξη Όμικρον.

Η νέα μετάλλαξη Όμικρον, άλλαξε ξανά το σκηνικό, μεταφέροντάς μας πίσω με μεγάλα βήματα. Και αυτό άφησε την ζήτηση από πλευράς ταξιδιωτών να αιωρείται αβέβαιη, και την επιχειρηματικότητα των επαγγελματιών του τουρισμού να κρέμεται από μια κλωστή.

Και τίθεται το ερώτημα για τους ταξιδιώτες: «τα Χριστούγεννα, να ταξιδέψω, ή είναι καλύτερα να μην εκτεθώ σε τυχόν κίνδυνο»;

Το βέβαιο είναι ότι η πανδημία δεν φαίνεται να βρίσκεται στα τελευταία της βήματα, και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν. Όλα τα προσωπικά μέτρα προστασίας και υγιεινής, θα πρέπει να συνεχίζουν να τηρούνται με ευλάβεια, ακριβώς όπως τα συστήνουν οι αρμόδιες αρχές.

Ο δεύτερος παράγοντας που θα πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι η δήλωση των αρχών ότι πρόκειται για μια μετάλλαξη που μεταδίδεται εύκολα.  Πάνω από 20 χώρες αυτή την στιγμή έχουν λάβει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. Μάλιστα οι ΗΠΑ, από την αρχή δήλωσε ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα, ενώ από τις πρώτες χώρες που εξέδωσαν οδηγία ακόμη και για την Ελλάδα, ήταν ο Καναδάς.

Κάποια θέματα θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ο ταξιδιώτης λοιπόν αυτή την χρονική περίοδο:

Το πρώτο είναι: «Μπορώ να αναβάλλω το ταξίδι μου»;

Αν πρόκειται ξεκάθαρα για ένα ταξίδι αναψυχής, θα πρέπει ο ταξιδιώτης να λάβει υπ’ όψιν όλους τους παραπάνω παράγοντες, και πώς αυτοί θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον όχι πολύ αρεστό γι’ αυτόν. Γιατί αν ταξιδέψεις για να χαρείς τις γιορτές των Χριστουγέννων, και πρέπει να κρατάς αποστάσεις, να μην μπορείς να μπεις σε χώρους εστίασης, σε μουσεία, σε μπαρ, ή να μην μπορείς να βγεις από το ξενοδοχείο, τότε τα πράγματα δεν θα είναι και πολύ… «γιορτινά». Αν πάλι θα πρέπει συνέχεια να χρειάζεται να επιβεβαιώνεις την επαρκή υγιεινή καθαριότητα των χώρων που θα επισκεφθείς στον τόπο που θα πας, τότε και πάλι δεν θα απολαύσεις τις διακοπές σου. Για να μην υπολογίσουμε και τον παράγοντα «μεταφορά». Τα αεροσκάφη, οι χώροι αναμονής, τα πούλμαν, τα λεωφορεία…

Αν όμως πρόκειται για ένα ταξίδι επαγγελματικό, ή που αναγκαστικά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τώρα και όχι αργότερα, τότε θα πρέπει όλα αυτά να αποτελέσουν την καθημερινή ατζέντα, ως βασική προτεραιότητα. Και πάλι όμως, θα πρέπει να ληφθούν εκ των προτέρων μέτρα για κάθε περίπτωση που κάτι πάει μη επιθυμητά. Για παράδειγμα, θα πρέπει να γίνει μια μικρή έρευνα για τα μέτρα που επικρατούν στην περιοχή που επισκεπτόμαστε σε περίπτωση καραντίνας. Χρήσιμοι χώροι, σε κοντινές αποστάσεις. Επιβεβαίωση με έμφαση, από το ξενοδοχείο ή άλλους χώρους, ότι πράγματι τηρούν κατά γράμμα τα ισχύοντα πρωτόκολλα υγιεινής.

Καλύτερα να είμαστε εκ των προτέρων προετοιμασμένοι για τέτοια ενοχλητικά θέματα, παρά να χρειαστεί να τα ψάξουμε όταν θα βρισκόμαστε εν μέσω προβληματισμού.

Το επόμενο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει, είναι το εξής: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει σε άτομα άνω των 60 ετών, ή άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ή που έχουν ιστορικό καρδιοπάθειας, καρκίνου ή διαβήτη, να αποφύγουν να ταξιδέψουν σε περιοχές με υψηλό δείκτη κρουσμάτων. Στην περίπτωση που το ταξίδι πρέπει να γίνει αναγκαστικά, τότε θα πρέπει να εφοδιαστεί ο ταξιδιώτης με πολλά self test, και να βιαστεί να κάνει το εμβόλιο, εάν αυτό είναι εφικτό. Επίσης, να είναι πολύ τυπικός σε σχέση με τα μέτρα που θα τηρήσει. Αυτό φυσικά ισχύει και για τα μικρά παιδιά, που είναι πολύ νεαρά για να έχουν εμβολιαστεί.

Είναι μεγάλη η επιθυμία όλων μας να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, με έναν ζεστό τρόπο, με αγαπημένα πρόσωπα, με χρώματα, με γιορτές, με αγάπη. Δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο αυτό. Αντίθετα, μετά τα δύο τελευταία χρόνια εγκλεισμού, είναι κάτι που το χρειαζόμαστε όλοι για την διάθεσή μας. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε αυτό που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, και δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την ισχύ του. Είναι καλύτερο να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη, μέχρι να κάνουν όλα τα γεγονότα τον ιστορικό τους κύκλο, για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε πολύ περισσότερο αργότερα εκ του ασφαλούς. Και βέβαια, να απαντήσουμε με δύναμη και χαρά στην πρόκληση του να φτιάξουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας! Με φίλους. Με γείτονες.

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This