ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

12th AMORGOS TOURISM FILM FESTIVAL

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΙΤΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ “12th AMORGOS TOURISM FILM FESTIVAL” ΚΑΙ ΤΟΥ “18th YPERIA CONVENTION”

12 Dec, 2021

Mε μεγάλη επιτυχία και πάνδημη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της διττής διοργάνωσης του 12ου Διεθνούς “Αmorgos Tourism Film Festival”, καθώς και του 18ου Συνεδρίου Τουρισμού και Πολιτισμού “ΥΠΕΡΙΑ 2021”, που πραγματοποιήθηκαν στην πανέμορφη Αμοργό τον Νοέμβριο και φιλοξενήθηκαν στους πολυτελείς χώρους του 5* Αegialis Hotel & Spa.

H συμμετοχή 140 ταινιών από 37 χώρες, καθώς και η παρουσία της Α.Ε. της Πρέσβειρας της Αργεντινής-Maria Lucia Dougherty de Sanchez, καταδεικνύει αδιάψευστα την διεθνή καταξίωση του Αmorgos Tourism Film Festival, το οποίο ήδη από το 2017 αποτελεί Επίσημο Μέλος του International Committee of Tourism Film Festival (CIFFT), με έδρα την Βιέννη.

Η εκπροσώπηση της Αμοργού στο εξωτερικό μέσω του Φεστιβάλ και της CIFFT, συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή όχι μόνο της Αμοργού, αλλά και των Κυκλάδων και γενικότερα της Ελλάδας. Συνδιοργανωτές τόσο του Φεστιβάλ όσο και του Συνεδρίου ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το σύνολο των εκδηλώσεων να πραγματοποιείται ταυτόχρονα διά ζώσης, αλλά και διαδικτυακά, φέρνοντας σε επαφή παράγοντες του τουριστικού, κινηματογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου, σε μία περίοδο, που είναι πραγματικά αναγκαίο να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δικτύωση σε αυτούς τους τομείς.

Πλήθος δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, παραγωγών, σκηνοθετών και διοργανωτών αντίστοιχων Φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο, βρέθηκαν και φέτος στην Αμοργό, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καθημερινές προβολές διαγωνιζομένων ταινιών και πολλές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σε θέματα Κινηματογράφου, Περιβάλλοντος, Γαστρονομίας, Υγείας και Ανάπτυξης, από καταξιωμένους ομιλητές του Ελληνικού και διεθνούς χώρου.

Μερικές από τις ομιλίες που ακούστηκαν ήταν:
– “Τουρισμός και COVID 19 σε τροχιά σύγκρουσης”, Κώστας Μαργαρίτης – Δημοσιογράφος
– “Καταπολέμηση της ρύπανσης της θάλασσας, Μεγάλο στοίχημα-Στόχος»” Σταμάτης Γρίσπος – Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θολαρίων «Αρχαία Βίγλα»
-“Η Αμοργός μου, ένα ταξίδι στη γαστρονομία και τον πολιτισμό“, Ρένα Βεκρή – Συγγραφέας
-“Κινηματογραφικές Επιτροπές, Παραγωγή Κινηματογράφου και Τουριστική Ανάπτυξη“ Γιάννης Κουτσομύτης – Δημοσιογράφος και Παραγωγός.
-“Πώς μπορεί ο τουρισμός να αναπτυχθεί μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης;” Chris Torres – Ιδρυτής & Διευθυντής The Tourism Marketing
-“Το μάρκετινγκ ταξιδιωτικών βίντεο θα σώσει την τουριστική βιομηχανία”, Santi Valldeperez – Κινηματογραφιστής, ειδικός στο τουριστικό μάρκετινγκ και διευθυντής του Terres Travel Festival
Παράλληλα, διοργανώθηκε Ακαδημία Κινηματογράφου για φοιτητές και σπουδαστές Κινηματογραφικών Σχολών σε δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ιδιωτικές δομές, ενώ έμφαση δόθηκε στην προώθηση τόσο του Φεστιβάλ όσο και της Ακαδημίας Κινηματογράφου Αμοργού, σε σπουδαστές που προέρχονται από τα νησιά των Κυκλάδων, οι οποίοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε σχετικές δράσεις. Τα μαθήματα δόθηκαν από επαγγελματίες στον χώρο του Ελληνικού Κινηματογράφου μεταξύ των οποίων ο Κώστας Σκύφτας, ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ο Κώστας Καρύδας και ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ.

Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στο νησί γνωρίζοντας το σύνολο των οικισμών του, επισκεπτόμενοι τα Μουσεία και αξιοθέατά του, δοκιμάζοντας την εξαιρετική αμοργιανή κουζίνα και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και συμμετέχοντας σε αυθεντικά νησιώτικα γλέντια, που στήθηκαν στα χωριά της Αμοργού για την υποδοχή τους.

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τόσο η τελετή έναρξης όσο και η Τελετή Απονομής των Βραβείων στις διακριθείσες ταινίες του 12th Αmorgos Tourism Film Festival, παρουσία όλων των συμμετεχόντων στην διοργάνωση από 10 συνολικά χώρες, καθώς και εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και Φορέων.

Το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας του Φεστιβάλ ή με άλλα λόγια το Grand Prix Amorgos Tourism Film Festival, κέρδισε η ταινία “Vilnius, Amazing wherever you think it is”, από την Λιθουανία, η οποία με τον ευρηματικό τίτλο και το όλο concept της, έκλεψε δικαίως τις εντυπώσεις του κοινού και τις ψήφους της Κριτικής Επιτροπής.

Η Τελετή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Διευθύντριας και ψυχής του Φεστιβάλ Ειρήνης Γιαννακοπούλου, η οποία τόνισε ότι τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση της οικογένειας και των συνεργατών της, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας του νησιού και βεβαίως των συνδιοργανωτών, χορηγών και υποστηρικτών του Φεστιβάλ. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αμοργού Ελευθερίου Καραΐσκου και του Alexander Kammel, Διευθυντή και Ιδρυτή του CIFFT.

Πριν την έναρξη των απονομών τιμήθηκαν μερικοί από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων η εκ Γεωργίας Irina Kangosvilly, παραγωγός κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών, για την ταινία της με θέμα την Αμοργό, η Ιορδανή κινηματογραφίστρια Hanan Zarraq, η οποία δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ταινία, όπου και θα καταγράψει την εμπειρία της από την γνωριμία με τo νησί, ο Πολωνός Piotr Owczarski, δημιουργός ενός εξαιρετικού video για την Αμοργό, ο οποίος συγκινημένος δήλωσε ότι αισθάνεται Πρεσβευτής της Αμοργού και μέλος της οικογένειας του νησιού.

Τέλος, τιμήθηκε η Κλέλια Χαρίση, Διευθύντρια Λόγου και Τέχνης της Unesco Πειραιώς και Νήσων, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεση του Φορέα να βοηθήσει στην ένταξη της Ι.Μ. Χοζοβιωτίσσης στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και η οποία στην συνέχεια τίμησε με την σειρά της τον Δήμαρχο Αμοργού Ελευθέριο Καραΐσκο και τον Alexander Kammel της CIFFT, για την γενικότερη συνεισφορά τους στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Το μήνυμα του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής Κωνσταντίνου Μουτσινά, σηματοδότησε την έναρξη των απονομών στις διακριθείσες ταινίες, οι οποίες ήταν οι ακόλουθες:

Α. TV Section
– Fiction Category
Το βραβείο έλαβε η ελληνική ταινία Sevarambes
– Documentary Category
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ισπανική ταινία The great way,
το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην επίσης ελληνική ταινία Myst και
το τρίτο βραβείο έλαβε η ελληνική ταινία Splendid Land.

Β. Travel Video Marketing Section
– Independent Travel Video Category
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία από την Αιθιοπία Ethiopia Natural Utopia και
το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην ελληνική ταινία Meet me in Greece, island of Amorgos
– Travel Video Category
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία The Nameless Call, από την Costa Rica,
το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην ιταλική ταινία Lightness that Inspires και
το τρίτο βραβείο έλαβε η ταινία από την Πολωνία I am from here.
– Tourism Services Category
Tο ένα και μοναδικό βραβείο κέρδισε η ιαπωνική ταινία Inspiration and Comfort Timeless Yukiguni.
– Tourism Products Cultural Tourism Category
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ισπανική ταινία Follow your instinct ενώ
το δεύτερο βραβείο απέσπασε η ισπανική ταινία Valencia, destination of the Holy Grail.
– Tourism Products – Gastronomy Category
Tο πρώτο βραβείο κέρδισε η ισπανική ταινία A food and love story,
το δεύτερο βραβείο έλαβε η ιταλική ταινία Wine Tales και
το τρίτο βραβείο απέσπασε η ταινία Taste of Al-Hasa, από την Σαουδική Αραβία.
– Tourism Products – Rural Tourism Category
Tο ένα και μοναδικό βραβείο απέσπασε η πορτογαλική ταινία Heart and Soul.
– Tourism Destination – Cities Category
To πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία από την Λιθουανία Vilnius, Amazing wherever you think it is, η οποία ανακηρύχθηκε
και Καλύτερη Ταινία του Φεστιβάλ, όπως ήδη αναφέραμε,
το δεύτερο βραβείο απέσπασε η αυστριακή ταινία Klagenfurt, everything possible but nothing necessary και
το τρίτο βραβείο έλαβε η επίσης αυστριακή ταινία Kitzbühel 365 – NEW Worlds, NEW Cosms, NEW Wonders.
– Tourism Destination – Regions Category
Tο πρώτο απονεμήθηκε στην ταινία από την Αυστραλία South Australia: hear it, touch it, see it to believe it,
το δεύτερο βραβείο έλαβε η ταινία Chasing Lines από την Νότια Αφρική και
το τρίτο βραβείο απέσπασε η πορτογαλική ταινία The Algarve looks good on you
– Tourism Destination – Countries Category
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η τσεχική ταινία Adolf Loos Pilzen,
το δεύτερο βραβείο κατέκτησε η δανέζικη Much more than “just” Denmark και
το τρίτο βραβείο έλαβε η αυστριακή ταινία We look forward to seeing you again. In Austria. Τ

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με νησιώτικο παραδοσιακό πρόγραμμα από τους εκλεκτούς μουσικούς Σταμάτη Γιαννακόπουλο -General Manager του ξενοδοχείου “Αιγιαλίς”- και Παναγιώτη Βαζαίο, ενώ τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα κέρδισε δικαίως το χορευτικό ρεσιτάλ του μικρού Νικήτα Στ. Γιαννακόπουλου. Η Ελένη Κουντουρούπη, Πρόεδρος του συνδιοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού, υπήρξε για μία ακόμα φορά η χαρισματική παρουσιάστρια των Τελετών τόσο της Έναρξης όσο και της Απονομής των Βραβείων.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.