EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
γενικοί εισαγγελείς

19 γενικοί εισαγγελείς  κατέθεσαν αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο αναφορά υποστήριξης της μήνυσης για την τροποποιημένη πολιτική απέλασης

18 Jul, 2022

Δεκαεννέα γενικοί εισαγγελείς, με επικεφαλής τον Mark Brnovich της Arizona, κατέθεσαν μια αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σε μια υπόθεση που μάχεται η κυβέρνηση Μπάιντεν μετά την απόφαση ενός ομοσπονδιακού δικαστή στο Τέξας τον περασμένο μήνα.

Το Τέξας και η Λουιζιάνα μήνυσαν μια οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας που τροποποιεί την πολιτική απέλασης .

Οι πολιτείες κέρδισαν στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο τον περασμένο μήνα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε έφεση, ζητώντας από το Fifth Circuit of Appeal Court να εκδώσει αναστολή της απόφασης του κατώτερου δικαστηρίου. Το δικαστήριο απέρριψε την αναστολή εκκρεμούς προσφυγής στις 6 Ιουλίου. Στη συνέχεια, το DOJ άσκησε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ζητώντας αναστολή της απόφασης του περιφερειακού δικαστηρίου.

Σε απάντηση, οι γενικοί εισαγγελείς υπέβαλαν ταχεία έγκληση στον αναπληρωτή δικαστή Samuel Alito, τον Circuit Justice for the Fifth Circuit.

Το ζήτημα είναι ο γραμματέας του DHS, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, που αλλάζει την επιβολή της μεταναστευτικής πολιτικής εκδίδοντας μια σειρά από μνημόνια και οδηγίες. Πρώτα εξέδωσε μια «ενδιάμεση καθοδήγηση» στις 20 Ιανουαρίου, ακολουθούμενη από ένα μνημόνιο ICE στις 18 Φεβρουαρίου, το οποίο άλλαξε δραστικά την πολιτική απέλασης, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της έκδοσης αιτημάτων κράτησης για επικίνδυνους εγκληματίες αλλοδαπούς.

Το τελευταίο του υπόμνημα του Σεπτεμβρίου 2021 αναφέρει: «Το γεγονός ότι ένα άτομο είναι μη πολίτης προς απέλαση, δεν θα πρέπει να αποτελεί από μόνο του τη βάση μιας αγωγής επιβολής εναντίον του. Θα χρησιμοποιήσουμε τη διακριτική μας ευχέρεια και θα επικεντρώσουμε τους πόρους επιβολής μας με πιο στοχευμένο τρόπο. Το απαιτεί η δικαιοσύνη και η ευημερία της χώρας μας».

Οι οδηγίες είναι αντίθετες με τη νομοθεσία περί μετανάστευσης που θεσπίστηκε από το Κογκρέσο, υποστήριξαν ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton και ο γενικός εισαγγελέας της Λουιζιάνας Jeff Landry, και επίσης παραβιάζουν τον νόμο περί διοικητικών διαδικασιών.

Έκτοτε, ο Mayorkas έχει εκδώσει άλλα υπομνήματα για τα οποία οι Paxton, Landry, Brnovich και άλλοι έχουν μηνύσει. Οι δικαστές έχουν επίσης αποφανθεί υπέρ των μηνύσεων που κατατέθηκαν από τους Paxton, Landry, Brnovich και άλλους, έχοντας υποστηρίξει ότι ο Mayorkas δεν έχει τη νομική εξουσία να αλλάξει το νόμο που θεσπίστηκε από το Κογκρέσο.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας εξέφρασε παρόμοια αίσθηση. Τον Ιούνιο, αποφάνθηκε υπέρ του Τέξας και της Λουιζιάνα, ακυρώνοντας το τελικό υπόμνημα, με αποτέλεσμα η διοίκηση να ασκήσει έφεση.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Drew Tipton είπε ότι η πολιτική του Mayorkas ήταν «αυθαίρετη και καταχρηστική, αντίθετη με το νόμο και αδυνατεί να τηρήσει τη διαδικασία βάσει του νόμου περί διοικητικής διαδικασίας». Αρνήθηκε επίσης κάθε άλλο αίτημα που ζήτησε η διοίκηση.

Στην προσφυγή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι γενικοί εισαγγελείς υποστηρίζουν: «Οι Πολιτείες και οι πολίτες τους συνεχίζουν να υφίστανται σημαντικό κόστος από την παράνομη μετανάστευση – συμπεριλαμβανομένων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες δαπάνες που σχετίζονται με προγράμματα επιβολής του νόμου, εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης – ως άμεσο αποτέλεσμα των αποτυχιών των κατηγορουμένων να επιβάλουν το μεταναστευτικό δίκαιο. Αυτές οι βλάβες επιδεινώνονται από την όλο και πιο θρασύδειλη ασέβεια του DHS για τις απαιτήσεις των νόμων της χώρας μας για τη μετανάστευση και του νόμου περί διοικητικής διαδικασίας.

«Τα σύνορα βρίσκονται σε κρίση», υποστηρίζουν. «Αυτή η διοίκηση του DHS είναι παράνομη. Και οι Πολιτείες συνεχίζουν να υφίστανται κλιμακούμενη ανεπανόρθωτη ζημιά καθώς η συνοριακή κρίση εντείνεται συνεχώς σε διαδοχικά, ολοένα και πιο πρωτοφανή επίπεδα παράνομων διελεύσεων».

Οι Πολιτείες που ενώνονται με την Αριζόνα και το Τέξας περιλαμβάνουν την Αλαμπάμα, την Αλάσκα, το Αρκάνσας, τη Φλόριντα, τη Γεωργία, το Κάνσας, το Κεντάκι, την Ιντιάνα, τον Μισισιπή, το Μιζούρι, τη Μοντάνα, τη Νεμπράσκα, το Οχάιο, την Οκλαχόμα, τη Νότια Καρολίνα, τη Γιούτα, τη Δυτική Βιρτζίνια και το Ουαϊόμινγκ.

World Travel & Tourism Council, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This