ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

July 3, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Amorgos Tourism Film Festival

Amorgos Tourism Film Festival

24 Oct, 2021

To 12ο Διεθνές «Amorgos Tourism Film Festival» έρχεται φέρνοντας την Ακαδημία Κινηματογράφου Αμοργού

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν και φέτος το 12ο Διεθνές «Amorgos Tourism Film Festival«, με καθημερινές προβολές διαγωνιζομένων ταινιών και πολλές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σε θέματα Κινηματογράφου, Περιβάλλοντος, Γαστρονομίας, Υγείας και Ανάπτυξης, από σημαντικούς ομιλητές του Ελληνικού και διεθνούς χώρου.

Κάθε χρόνο, πλέον των 100 προσκεκλημένων δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, παραγωγών, σκηνοθετών και διοργανωτών αντίστοιχων Φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο, συμμετέχουν στο Φεστιβάλ της Αμοργού, το οποίο έχει αναγνωρισθεί διεθνώς και αποτελεί επίσημο Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Φεστιβάλ CIFFT, με έδρα την Βιέννη. Η εκπροσώπηση της Αμοργού στο εξωτερικό μέσω του Φεστιβάλ και της CIFFT, συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή όχι μόνο της Αμοργού, αλλά και των Κυκλάδων και γενικότερα της Ελλάδας.

Το 12ο Διεθνές «Amorgos Tourism Film Festival», θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό από 4 έως 9 Νοεμβρίου 2021, ενώ παράλληλα διοργανώνεται Ακαδημία Κινηματογράφου για φοιτητές και σπουδαστές Κινηματογραφικών Σχολών σε δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ιδιωτικές δομές. Τέλος, έμφαση έχει δοθεί στην προώθηση τόσο του Φεστιβάλ όσο και της Ακαδημίας Κινηματογράφου Αμοργού, σε σπουδαστές που προέρχονται από τα νησιά των Κυκλάδων, οι οποίοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε σχετικές δράσεις. Oι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλουν δίδακτρα για την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής δράσης. Η παρεχόμενη εκπαίδευση του εργαστηρίου θα παρέχεται από τους ακόλουθους επαγγελματίες:

Kostas Skiftas – Film Direction
Bill Kyrou – Narrative Storytelling
Kostas Karydas – Post-production Visual Effects
Konstantinos Moutsinas – Film Production
Andreas Labropoulos – Cinematography
AristarchosPapadaniil – Animation
EvagelosTzoumanekas – Film and Photography

Το Φεστιβάλ Αμοργού θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα διά ζώσης, αλλά και διαδικτυακά, φέρνοντας σε επαφή παράγοντες του Τουριστικού, Κινηματογραφικού και Καλλιτεχνικού κόσμου, σε μια περίοδο, που είναι πραγματικά αναγκαίο να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δικτύωση σε αυτούς τους τομείς. Για περισσότρες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Amorgos Tourism Film Festival.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί το 17ο Συνέδριο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ 2021, με θέματα που αφορούν στην Υγεία, την Γαστρονομία, το Περιβάλλον και την Διατήρηση & Προστασία της Φυσικής & Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα γίνουν αναφορές στην Αμοργιανή και Μεσογειακή διατροφή, στις άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καλλιέργειες ξερολιθιές, στην υγεία και το Ευ ζειν, καθώς και αναφορά στην επίδραση του κορωνοϊού στον τουρισμό. Οι προαναφερθείσες διοργανώσεις διεξάγονται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Ε.Ο.Τ., του Υπουργείου Αιγαίου & Νησιώτικης Πολιτικής και του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Ολοκληρώνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος την πανέμορφη Αμοργό, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, με το φημισμένο μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας και τα δύο λιμάνια της, αυτά των Καταπόλων και της Αιγιάλης. Το φθινόπωρο αποτελεί ιδανική περίοδο για γνωριμία σε βάθος με το νησί του «Απέραντου Γαλάζιου«, της «ψημένης» και του ρακόμελου, το νησί με τις πανέμορφες παραλίες και τα γραφικά χωριά. Το νησί των αντιθέσεων, από τη μια ορεινό, με άγρια ομορφιά, βουνά και απόκρημνες ακτές που κατρακυλούν απότομα στην θάλασσα και από την άλλη γαλήνιο με ήρεμες αμμουδιές και ομαλές πεδιάδες. Το νησί με το χαρακτηριστικό επίμηκες σχήμα που θυμίζει αλογάκι της θάλασσας, ένα αλογάκι που το κορμί του ανήκει στις Κυκλάδες, αλλά το βλέμμα του είναι στραμμένο προς την Δωδεκάνησο, μιας και αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο Περιφερειακές Ενότητες της πλέον πολυνησιακής πανελλαδικά Περιφέρειας, αυτής του Νοτίου Αιγαίου. Πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, γαστρονομικός παράδεισος, αλλά και έντονης τουριστικής ανάπτυξης τόπος, η Αμοργός σε συνεπαίρνει με την μαγική της αύρα και σε ταξιδεύει γλυκά, από την πρώτη στιγμή που θα αφιχθείς σε ένα από τα δύο λιμάνια της και θα αντικρίσεις τα κατάλευκα σπιτάκια των πανέμορφων οικισμών της.

1. Ι. Μ. Χοζοβιώτισσας Αμοργού

Amorgos Tourism Film Festival

2.Amorgos Tourism Film Festival 2019

Amorgos Tourism Film Festival

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This