EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Artificial Intelligence

Artificial Intelligence και πλήρης έλεγχος πλήθους για την Ολυμπιάδα της Γαλλίας

6 Feb, 2023

Το 2024, χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, την σκυτάλη για την διοργάνωσή τους παίρνει το Παρίσι, και προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια κατά την διάρκεια του μεγάλου γεγονότος, η γαλλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε συστήματα ελέγχου και επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας, κάνοντας χρήση κάμερας και drones.
Το νομοσχέδιο που περιγράφει τα μέτρα ασφάλειας θα ψηφιστεί μετά από έλεγχο στην Γερουσία, ενώ από την πλευρά της η υπουργός Αθλητισμού της χώρας δήλωσε πως αυτό θα την διευκολύνει στο να υποσχεθεί την καλύτερη διοργάνωση για τους Ολυμπιακούς.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που πρόκειται να λάβει το Παρίσι αφορούν την χρήση Α.Ι. ώστε να ανιχνεύεται στο πλήθος η χρήση “ξένης ή ύποπτης” γλώσσας σώματος, ή ύποπτες κινήσεις. Επίσης, κλειστά κυκλώματα κάμερας και τα drones τα οποία θα είναι σε άμεση επαφή με τις αστυνομικές αρχές. Τα συστήματα αυτά θα αφορούν τα Ολυμπιακά γήπεδα, αλλά και τα ΜΜΜ και τους γύρω δρόμους.
Οι κάμερες θα μπορούν να τεθούν σε χρήση από το κράτος, πειραματικά, έως και τον Ιούνιο του 2025, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

Η αλήθεια είναι πως η γαλλική κυβέρνηση δεν δέχεται τις καλύτερες αντιδράσεις για το σχέδιο ελέγχου, αυτό παρ’ όλα αυτά που προσπαθεί να αποφύγει είναι η χαώδης κατάσταση που επικράτησε κατά τον τελικό Champions League του 2022, όπου έγινε σωρεία καταγγελιών για χρήση δακρυγόνων αλλά υπήρξαν και κρούσματα κλοπών και επιθέσεων.
Από την πλευρά τους, Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλουν ήδη τα σχέδια της κυβέρνησης και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς παρεμβαίνει στην ανθρώπινη βούληση και ελευθερία, όπως καταγγέλουν.

Η εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας Katia Roux, δηλώνει χαρακτηριστικά «Φοβόμαστε ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στόχευση συγκεκριμένων ομάδων και αυτό θα παραβίαζε το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και στην ειρηνική συνάθροιση. Και μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί καθόλου η αποτελεσματικότητα αυτής της τεχνολογίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας.»
Σε συνέχεια αυτού του σχολιασμού, οι γαλλικές αρχές καθησυχάζουν δηλώνοντας ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, και ότι η χρήση αυτή γίνεται για να βοηθηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των διοργανώσεων και την ασφάλεια του πλήθους, αφού αναμένονται περί τα 13 εκατ. άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την Ολυμπιάδα.
Συνεχίζοντας τον διάλογο, η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως το επόμενο βήμα θα είναι σίγουρα η αναγνώριση προσώπου, όπως έγινε και στην Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, και τρία χρόνια μετά για τον εντοπισμό διαδηλωτών.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=kLOc4lOuy3o 

photo PixxlTeufel / https://pixabay.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This