ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

bitcoin,Evergrande

Evergrande 2021:H τιμή του bitcoin μειώθηκε 8.000 ευρώ

21 Sep, 2021

Το bitcoin ή το etherium όποτε εμφάνιζονται στο προσκήνιο, οι επενδύτες μπαίνουν σε πειρασμό να τα αγοράσουν και να τα κρατήσουν έως το επόμενο υψηλό επιπεδό τους.

Evergrande

Οι τιμές είναι τόσο μεγάλες που δεν προσφέρονται να επενδύσουν όλοι οι επενδυτές. Για παράδειγμα απο τις 7 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου η τιμή του bitcoin μειώθηκε 8.000 ευρώ, ενω στην περιόδου Μαΐου – Ιουλίου είχε χάσει 30% της αξίας του μέσα σε λίγες εβδομάδες.

 

Σύμφωνα με το yahoo finance μας αναφέρει ότι: <<υπάρχει τρόπος να ποντάρει κανείς σε crypto μετά από μεγάλη πτώση της τιμής τους, για να κεφαλαιοποιήσει ενδεχόμενη άνοδό τους. Αυτό μπορεί να γίνει, επενδύοντας σε μετοχές πέντε εταιρειών που οι τιμές τους ακολουθούν την τάση των crypto χωρίς, ωστόσο, να έχουν τις μεγάλες διακυμάνσεις τους>>.

 

Επίσης σύμφωνα με το euro2day μας αναφέρει ότι το bitcoin σήμερα την Τρίτη σημείωσε πτώση, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο απο τον Αυγούστο: <<Επεκτείνει τις απώλειές του το Bitcoin την Τρίτη, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο από τον Αύγουστο, εν μέσω παγκόσμιου sell off των asset που έχουν μεγαλύτερο ρίσκο. Η συνολική αξία των bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 2 τρισ. δολάρια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου έφτασε να χάνει 7,6% και προσγειώθηκε στις 40.237 δολάρια, πριν ανακτήσει κάποιες από τις απώλειες>>.

Επίσης αναφέρει ότι: <<Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto παγκοσμίως, το Ether, έφτασε να τελεί υπό διαπραγμάτευση κάτω από τις 3.000 δολάρια, ενώ τα Cardano, Solana, Polkadot και Dogecoin επίσης κινούνται καθοδικά.

Στις πρωινές συναλλαγές της Τρίτης, το Bitcoin χάνει 6% και βρίσκεται στις 42.847 δολάρια, ενώ το Ether με πτώση κατά 4,4% φτάνει στις 3.038 δολάρια, σύμφωνα με το CNBC>>.

Με μια νέα έρευνα ρίξει φώς στα απόβλητα αυτή της διεργασίας σύμφωνα με την ιστοσελίδα unboxholics.com: <<Ξέρουμε ήδη πως η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για το mining κρυπτονομισμάτων ξεπερνά αυτήν της Αργεντινής, μία νέα έρευνα όμως έρχεται να ρίξει φως και στα ηλεκτρονικά απόβλητα αυτής της διεργασίας. Σύμφωνα με τα δεδομένα λοιπόν, τα ηλεκτρονικά απόβλητα του mining ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 30.700 τόνους, περίπου όσα απόβλητα από ηλεκτρονικό εξοπλισμό παράγει κάθε χρόνο η Ολλανδία, με τον όρο “ηλεκτρονικό εξοπλισμό” να περιλαμβάνει κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, εκτυπωτές και σταθερά τηλέφωνα>>.

 

Μια νέα πληροφορία σύμφωνα με τον techwar.gr μας αναφέρει ότι: <<Η τιμή του Bitcoin έπεσε πάνω από 11% τις τελευταίες 24 ώρες. Το κρυπτονόμισμα έφτασε κοντά στο να πέσει κάτω από τα $ 40.000 όταν υποχώρησε στα $ 40.500 στις 5:30 μ.μ. ώρα PT. Θα ήταν η πρώτη φορά που η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από $ 40.000 από τις αρχές Αυγούστου. Το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών του Bitcoin ήταν τα 64,863 δολάρια, που σημειώθηκε στις 14 Απριλίου.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, και αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, μειώθηκε κατά 12% τις τελευταίες 24 ώρες. Είναι μόλις πάνω από 2.900 δολάρια, η πρώτη φορά που έπεσε κάτω από τα 3.000 δολάρια από τις 8 Αυγούστου. Το Dogecoin βρίσκεται κοντά στα 20 σεντς, σε σχέση με το υψηλότερο όριο που έφτασε τα 70 σεντς τον Μάιο>>.

Με αυτό τον τρόπο είναι δύσκολο να καταλάβεις ποία είναι η αιτία που δημιουργεί μια κατάρρευση αγορών κρυπτονομισμάτων. Η πτώση που σημειώθηκε την Δευτέρα, ίσως οφείλεται στην αγορά ακινήτων της Κίνας και ιδιαίτερα την κινέζικη εταιρεία Evergrande Group. Αυτή η εταιρεία όπως πληροφορούμαστε είναι η πιο χρεωμένη εταιρεία ακινήτων στον κόσμο, με χρέη άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι αγορές σε όλο τον κόσμο έχουν υποχωρήσει απο το φόβο οτι Κίνα ίσως επιστρέψει στην Evergrande και να αθετήσει τα χρέη της.

Επίσης μας αναφέρει η techwar.gr οτι αν δεν αντιπεξέλθει η Evergrande, θα έχει δραματική επίδραση σε όλη την οικονομία της Κίνας: <<Εάν η Evergrande δεν καταφέρει να ανταπεξέλθει, θα μπορούσε να έχει δραματική επίδραση σε ολόκληρη την οικονομία της Κίνας, η οποία θα μπορούσε με τη σειρά της να επηρεάσει χώρες σε όλο τον κόσμο. Η κατάρρευση της Evergrande παρομοιάστηκε με την πτώχευση της Lehman Brothers που προηγήθηκε της Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Κρίσης, αν και ο αντίκτυπός της είναι απίθανο να είναι τόσο έντονος. Οι μετοχές της Evergrande έπεσαν κατά 85% τον περασμένο χρόνο και τα γραφεία της σε όλη την Κίνα έχουν δεχτεί διαμαρτυρίες από υπαλλήλους, οικοδόμους και ιδιοκτήτες σπιτιών.

Ήταν σίγουρα ένας ταραχώδης μήνας για το Bitcoin, το οποίο αυξήθηκε στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου εν αναμονή ότι το κρυπτονόμισμα θα γίνει νόμιμο νόμισμα στο Ελ Σαλβαδόρ, για πρώτη φορά. Η διάθεση του Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ είχε ωστόσο τεχνικά ζητήματα, τα οποία φαινομενικά τρόμαξαν μεγάλους επενδυτές και προκάλεσαν μεγάλες πωλήσεις>>.

Επίσης μας αναφέρει ότι: <<Οι κινεζικές αρχές προκάλεσαν πτώση των αγορών κρυπτονομισμάτων τον Ιούνιο, αφού οι αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές ότι η απαγόρευση εξόρυξης και άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα το 2013 θα εφαρμοστεί αυστηρότερα. Είναι μέρος μιας μεγαλύτερης καταστολής εναντίον τεχνολογικών εταιρειών στην Κίνα αυτή τη στιγμή, η οποία έχει δει τις αρχές να στοχεύουν εταιρείες όπως οι Ant Group, Didi και ByteDance.>>.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.